Holland Sail. Zeilen op het IJsselmeer en de Waddenzee. Ervaar vrijere tijd!
Offerte aanvragen Beschikbaarheid

Staat uw vraag
er niet tussen?

Neem contact op
U bent hier:

Onderweg

Veelgestelde vragen over onderweg. Staat uw vraag er niet tussen? Neem dan contact met ons op.

Waar kan ik mijn auto parkeren en waar vind ik het schip?

Een paar weken voor afvaart ontvangt u, mits de huursom in zijn geheel is voldaan, de laatste gegevens - zoals de ligplaats van het schip, een routebeschrijving naar de haven en een plattegrond.

Hierop zijn de parkeermogelijkheden aangegeven. De stad Enkhuizen beschikt niet over een bewaakte parkeerplaats. Harlingen heeft dat wel. De routebeschrijvingen met plattegronden van de havens in Enkhuizen en Harlingen kunt u ook hieronder downloaden. 

Route en kaart Harlingen.pdf (586.83 KB)
Biedt Holland Sail ook vervoer naar en van de haven aan?

Voor zeer scherpe tarieven kunnen wij de heen- en terugreis voor u organiseren: wij bieden comfortabele touringcars aan voor groepen vanaf 20 personen. U kunt in uw offerte-aanvraag aangeven of u hiervan graag een prijsopgave ontvangt. 

Is het mogelijk om eerder aan boord te komen dan het aangegeven tijdstip?

Helaas is dit niet mogelijk. Voordat u aan boord komt, wordt het schip schoongemaakt. De schipper heeft tussen de afvaarten slechts beperkt tijd om deze werkzaamheden uit te voeren. De uurtjes voordat u aan boord gaat zijn dus hard nodig om het schip op tijd voor u schoon te hebben.

Hoe lang wordt er per dag gevaren?

Meestal vertrekt het schip ’s ochtends rond 10.00 uur uit de haven. Zo kunt u uitgebreid ontbijten en eventueel boodschappen doen. Uiteraard kunt u in overleg met de schipper vroeger of later uitvaren. Op de Waddenzee spelen de getijden ook een rol, het kan gunstig zijn om eerder of later te vertrekken om zo met de stroom mee te varen. Hoe lang u dagelijks vaart, bepaalt u grotendeels zelf: u kunt bijvoorbeeld korter zeilen, zodat er tijd is om een fietstocht te maken of een museum te bezoeken. 

Welke routes worden er gevaren?

De route staat niet van tevoren vast en wordt in overleg met u bepaald. Met de schipper bespreekt u uw wensen en afhankelijk van de wind en het weer worden de mogelijkheden doorgenomen. Indien u van tevoren een route wenst te plannen, dan adviseren wij u graag.

Voorbeelden van routes tijdens weekenden zijn:
Vanuit Harlingen naar één van de Waddeneilanden (Texel, Vlieland of Terschelling) of via de sluizen bij Kornwerderzand naar Makkum, Workum of Stavoren of één van de andere havens aan het IJsselmeer.

Vanuit Enkhuizen kunt u naar de Friese kust zeilen en Makkum, Workum, Stavoren of Lemmer bezoeken. Ook u kunt in Noord-Holland blijven en bijv. naar Medemblik of Den Oever zeilen of via het naviduct naar het Markermeer varen en koers zetten naar bijv. Hoorn, Volendam of Lelystad (Bataviahaven).

Bij langere tochten kunt u – vaak – een combinatie maken van zowel een route over de meren als over de Waddenzee.

Wanneer wordt er niet uitgevaren?

Bij windkracht 7 of meer beslist de schipper of er kan worden uitgevaren.

Zijn er zwemvesten aan boord?

Er zijn voldoende zwemvesten aanwezig. Indien u kinderzwemvesten nodig heeft, vragen wij u het gewicht van de kinderen door te geven, zodat wij de juiste zwemvesten voor u kunnen regelen.

Wat kan ik doen tegen zeeziekte?

Onze schepen liggen vrij stabiel in het water en zeeziekte komt dan ook weinig voor aan boord. Bent u gevoelig voor zeeziekte, dan raden wij u aan goed te eten en te slapen en tijdens het zeilen bovendeks te blijven. Drinkt u geen koffie maar Coca Cola. Frisse lucht en zicht op de horizon bevelen wij aan. Een reistabletje kunt u natuurlijk altijd meenemen.

Hoe kom ik in contact met de schipper?

Bij uw afvaartgegevens ontvangt u het telefoonnummer van de schipper. Overigens kunt u te allen tijde contact met hem of haar opnemen. Het nummer vindt u op onze website op de pagina van het betreffende schip.

Zeilactiviteiten

Veelgestelde vragen
Vakantie met familie en vrienden

Vakantie met familie en vrienden

Samen zeilen, genieten en Nederland vanaf het water beleven tijdens een...
Schoolreis: educatief, aktief en ook erg leuk

Schoolreis: educatief, aktief en ook erg leuk

Skills ontwikkelen, biologie, geografie, samenwerken en dat alles in een...
Bedrijfsuitje: met uw collega's zeilen

Bedrijfsuitje: met uw collega's zeilen

Wilt u teambuilden, heeft u iets te vieren of wilt u gewoon een iets...
Meezeilreizen

Meezeilreizen

In plaats van een geheel schip, kunt u ook een bed of hut aan boord boeken.

Blijf op de hoogte van onze acties en nieuws

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang ze in je mailbox!