Op zeilvakantie naar Hoorn

De havenstad Hoorn ligt aan het Markermeer in Noord-Holland aan de zuidkust van de regio West-Friesland. De stad heeft volgens historici een rijke geschiedenis die zeker teruggaat tot 1200 en deze is volgens de legenden nog langer. Hoorn kreeg in de 14e eeuw stadsrechten en bloeide daardoor op tot één van de snelst ontwikkelende Zuiderzeehavens. Ontdek deze stad tijdens een zeilvakantie door Nederland of door een zeilschip met schipper te huren!

De Vereenigde Oostindische Compagnie

In de stad Hoorn bestond in de gouden eeuw één van de kleinere kamers van de VOC. In de 200 jaar van haar bestaan liepen er in Hoorn 102 schepen van stapel.

Wat Holland Sail voor u doet

De liefde voor het zeilen zit bij alle schippers en medewerkers van Holland Sail ingebakken. Dat willen we graag met u delen, zodat ook u die passie kunt ervaren.

De Holland Sail-schepen zijn traditionele zeilschepen en worden continu door de schippers onderhouden. Deze zeilschepen zijn dikwijls ouder dan 100 jaar. Met zo'n rijke geschiedenis voelt u de unieke identiteit van het schip tijdens uw zeilreis.

Holland Sail is HISWA-lid
Zeker en vertrouwd uw zeilreis boeken

9,6
Klanttevredenheid 1582 ervaringen
  • Actief zeilen
  • Persoonlijke service
  • Ervaren schippers
  • Klanten geven ons een 9.5 / 10
Holland Sail logo