Hoorn

De havenstad Hoorn ligt aan het Markermeer in Noord-Holland aan de zuidkust van de regio West-Friesland. De stad heeft volgens historici een rijke geschiedenis die zeker teruggaat tot 1200 en deze is volgens de legenden nog langer. In de loop van de eeuwen is de locatie van de huidige havenplaats waarschijnlijk verplaatst door de veranderende ligging van de Zuiderzee. Hoorn kreeg in de 14e eeuw stadsrechten en bloeide daardoor op tot één van de snelst ontwikkelende Zuiderzeehavens.

De Vereenigde Oostindische Compagnie

In der Stadt Hoorn gab es im goldenen Zeitalter eine der kleineren Kammern der VOC. In den 200 Jahren des Bestehens dieser Kammer liefen in Hoorn 102 Schiffe vom Stapel. 

Wat Holland Sail voor u doet

De liefde voor het zeilen zit bij alle schippers en medewerkers van Holland Sail ingebakken. Dat willen we graag met u delen, zodat ook u die passie kunt ervaren.

De Holland Sail-schepen zijn traditionele zeilschepen en worden continu door de schippers onderhouden. Deze zeilschepen zijn dikwijls ouder dan 100 jaar. Met zo'n rijke geschiedenis voelt u de unieke identiteit van het schip tijdens uw zeilreis.

Holland Sail is HISWA-lid
Zeker en vertrouwd uw zeilreis boeken

9,6
Klanttevredenheid 1225 ervaringen
  • Actief zeilen
  • Persoonlijke service
  • Ervaren schippers
  • Klanten geven ons een 9.5 / 10