Makkum is een Friese havenstad aan het IJsselmeer, iets ten zuiden van de Afsluitdijk. Het dorp is eigenlijk een samenvoeging van de handelsplaats Statum en het kleinere boerendorp Makkum, die beide zijn gegroeid en versmolten tot één plaats – die vroeger de bijnaam “Poort naar de Zuiderzee” had.

De sluizen van Makkum waren voor de scheepvaart van levensbelang. Daardoor werd het ook een handelscentrum voor steen, tegels, hout olie, papier, maar ook voor scheepswerven en kalkovens.

De groei van het rijke Makkum zette helaas niet door: de haven werd onbereikbaar vanaf de Zuiderzee, waarmee de economisch-strategische ligging teniet gedaan werd. Het historische centrum met statige koopmanhuizen is echter overgebleven en de haven is goed bereikbaar, en ook de scheepsbouw en aardewerkfabrieken zijn gebleven.

Wat Holland Sail voor u doet

De liefde voor het zeilen zit bij alle schippers en medewerkers van Holland Sail ingebakken. Dat willen we graag met u delen, zodat ook u die passie kunt ervaren.

De Holland Sail-schepen zijn traditionele zeilschepen en worden continu door de schippers onderhouden. Deze zeilschepen zijn dikwijls ouder dan 100 jaar. Met zo'n rijke geschiedenis voelt u de unieke identiteit van het schip tijdens uw zeilreis.

Holland Sail is HISWA-lid
Zeker en vertrouwd uw zeilreis boeken

9,6
Klanttevredenheid 1582 ervaringen
  • Actief zeilen
  • Persoonlijke service
  • Ervaren schippers
  • Klanten geven ons een 9.5 / 10
Holland Sail logo