Aanleggen in de haven van Medemblik

De havenstad Medemblik is de oudste stad van West-Friesland. De stad ligt aan het IJsselmeer en staat bekend om de historische elementen: het prachtige kasteel Radboud, de oude stad en meerdere musea.

De ontwikkeling van stoomtechniek kan bekeken worden in het Stoomgemaal en in Medemblik stopt ook de stoomtram die tussen Hoorn en Medemblik rijdt.

Medemblik is één van de havensteden aan het IJsselmeer en daarmee ook verweven met de historie van de scheepvaart op de Zuiderzee, wat duidelijk blijkt uit de meerdere havens. 

Ontdek Medemblik tijdens een zeilvakantie door Nederland of huur een zeilschip met schipper voor een mooie tocht.

Ontdek Medemblik tijdens een zeilvakantie!

Na aankomt met een zeilschip in Medemblik kunt u plaatsnemen op een terras in de oude haven en genieten van de sfeer in dit leuke stadje. Maak een wandeling door het historische centrum en bezoek de verschillende bezienswaardigheden. 

Het Bakkerijmuseum is het bekendste museum in Medemblik. Hier leert u alles over het bakkersleven van vroeger tot nu. Vooral voor kinderen is dit museum echt een aanrader. Ook proeven van de baksels is hier mogelijk. 

Liefhebbers van bier kunnen zich vermaken in de Stadsbrouwrij Radboud. Het eigen bier van Medemblik wordt hier gebrouwen en kan hier geproefd worden. 

Medemblik is een heerlijke stop tijdens een zeilvakantie in Nederland. Ontdek deze leuke stad aan het IJsselmeer en geniet!