Aanleggen in de haven van Medemblik

De havenstad Medemblik is de oudste stad van West-Friesland. De stad ligt aan het IJsselmeer en staat bekend om de historische elementen: het prachtige kasteel Radboud, de historische binnenstad en meerdere musea.

De ontwikkeling van stoomtechniek ontdekt u in het Stoomgemaal en in Medemblik stopt ook de stoomtram die tussen Hoorn en Medemblik rijdt. Medemblik is één van de havensteden centraal gelegen aan het IJsselmeer en daarmee ook een belangrijk knooppunt, zo blijikt uit de historie van de scheepvaart op de Zuiderzee. Geen wonder dat dit havenstadje meer dan één haven heeft. Ontdek deze bijzondere plek tijdens een zeilvakantie, bedrijfsuitje of dagtocht op een authentiek zeilschip.

Ontdek Medemblik tijdens een zeilvakantie!

Na aankomst met een zeilschip in Medemblik kunt u een zonnig terrasje opzoeken in de oude haven en genieten van de sfeer in dit gezellige stadje. Maak een wandeling door het historische centrum en bezoek de verschillende bezienswaardigheden. 

Het Bakkerijmuseum is het bekendste museum in Medemblik. Hier leert u alles over het bakkersleven van vroeger tot nu. Vooral voor kinderen is dit museum echt een aanrader. Ook proeven van de baksels is hier mogelijk. 

Liefhebbers van bier kunnen zich vermaken in de Stadsbrouwrij Radboud. Het eigen bier van Medemblik wordt hier gebrouwen en kan hier geproefd worden. 

Medemblik is een heerlijke stop tijdens een zeilvakantie in Nederland. Ontdek deze leuke stad aan het IJsselmeer en geniet!