De havenstad Monnickendam ligt aan de Gouwzee – een stuk water dat van het Markermeer gescheiden wordt door het schiereiland Marken. De voormalige handelsstad lag gunstig aan de Zuiderzee en heeft daardoor een lange historie met de scheepvaart.

Monnickendam ging door verschillende stadsbranden bijna geheel in vlammen op – met uitzondering van de Speeltoren – de oude stadhuistoren waarin zich het oudste met de hand bespeelbare carillon van Nederland bevindt.

Toch heeft Monnickendam een historisch aangezicht met een houten ophaalbrug, een mooie binnenhaven waar traditionele zeilschepen het beeld bepalen en een centrum met historische panden.

Wat Holland Sail voor u doet

De liefde voor het zeilen zit bij alle schippers en medewerkers van Holland Sail ingebakken. Dat willen we graag met u delen, zodat ook u die passie kunt ervaren.

De Holland Sail-schepen zijn traditionele zeilschepen en worden continu door de schippers onderhouden. Deze zeilschepen zijn dikwijls ouder dan 100 jaar. Met zo'n rijke geschiedenis voelt u de unieke identiteit van het schip tijdens uw zeilreis.

Holland Sail is HISWA-lid
Zeker en vertrouwd uw zeilreis boeken

9,6
Klanttevredenheid 1582 ervaringen
  • Actief zeilen
  • Persoonlijke service
  • Ervaren schippers
  • Klanten geven ons een 9.5 / 10
Holland Sail logo