De havenstad Urk aan het IJsselmeer is een voormalig eiland in de Zuiderzee, waarvan de bevolking nog steeds de eilandcultuur omarmt – deels omdat de inpoldering van het eiland minder dan een eeuw geleden is. Het eiland leefde altijd van de visserij en in het dorp Urk is de visserij nog steeds een dominant onderdeel van de samenleving. Uiteraard zijn er nog steeds havens en kan men Urk met een zeilschip goed aandoen.

Vroeger een eiland - nu een monument

De oude dorpskern is een beschermd dorpsgezicht, waar meerdere kerken, een museum, de vuurtoren en uiteraard visrestaurants (maar ook andere restaurants) het aangezicht vormen. Tevens kan men het strand bezoeken en het vissersmonument bekijken. In de haven liggen ongetwijfeld een aantal botters, een type zeilschip dat veel op de Zuiderzee gebruikt werd en waar op Urk veel ontwikkelingen in zijn gemaakt.

Wat Holland Sail voor u doet

De liefde voor het zeilen zit bij alle schippers en medewerkers van Holland Sail ingebakken. Dat willen we graag met u delen, zodat ook u die passie kunt ervaren.

De Holland Sail-schepen zijn traditionele zeilschepen en worden continu door de schippers onderhouden. Deze zeilschepen zijn dikwijls ouder dan 100 jaar. Met zo'n rijke geschiedenis voelt u de unieke identiteit van het schip tijdens uw zeilreis.

Holland Sail is HISWA-lid
Zeker en vertrouwd uw zeilreis boeken

9,6
Klanttevredenheid 1582 ervaringen
  • Actief zeilen
  • Persoonlijke service
  • Ervaren schippers
  • Klanten geven ons een 9.5 / 10
Holland Sail logo