Holland Sail. Zeilen op het IJsselmeer en de Waddenzee. Ervaar vrijere tijd!
Offerte aanvragen Beschikbaarheid

U bent hier:

Holland Sail steunt Water for Life

Voor zeilschepen is water heel belangrijk. Zonder water kan er niet gevaren worden. Maar voor mensen is water nog belangrijker. Op 3 mei 2019 bestaat Holland Sail 10 jaar. Naar aanleiding van dit lustrum steunen wij het goede doel Water for Life. Deze stichting bouwt watervoorzieningen voor mensen die anders geen toegang tot schoon drinkwater of voor ons vanzelfsprekende sanitair hebben.

Ruim 884 miljoen mensen hebben geen toegang tot betrouwbaar kraanwater. Een aantal waterleidingbedrijven in Nederland vond dat het delen van kennis niet voldoende was. De stichting Water for Life is daarom een initiatief waarmee tijd en materiaal wordt gefinancierd om daadwerkelijke, fysieke watervoorzieningen te bouwen. Water for Life vindt dat iedereen schoon kraanwater verdient. In 2004 is Water for Life begonnen, en sindsdien zijn er 1.212.500 mensen geholpen met toegang tot kraanwater en/of sanitaire voorzieningen in landen als Ghana, Mozambique, Bangladesh, Kenia, Ethiopië, Malawi en de Filipijnen.

Dankzij een unieke constructie kan Water for Life de donaties die zij ontvangen voor 100% inzetten voor de daadwerkelijke projecten. De Nederlandse drinkwaterbedrijven betalen voor de overheadkosten. De medewerkers en het bestuur zetten zich op volledig vrijwillige basis in. Door deze opzet is er geen strijkstok waar een deel van de donaties aan blijft hangen en komt al het gedoneerde geld ten goede aan het realiseren van kraanwater voor iedereen.

Holland Sail steunt dit doel, mede namens onze gasten. Voor elke boeking van een schip in het jaar 2019 doneert Holland Sail, omdat we 10 jaar bestaan, €10 aan de stichting Water for Life. 

Zeilactiviteiten

Veelgestelde vragen
Vakantie met familie en vrienden

Vakantie met familie en vrienden

Samen zeilen, genieten en Nederland vanaf het water beleven tijdens een...
Schoolreis: educatief, aktief en ook erg leuk

Schoolreis: educatief, aktief en ook erg leuk

Skills ontwikkelen, biologie, geografie, samenwerken en dat alles in een...
Bedrijfsuitje: met uw collega's zeilen

Bedrijfsuitje: met uw collega's zeilen

Wilt u teambuilden, heeft u iets te vieren of wilt u gewoon een iets...
Meezeilreizen

Meezeilreizen

In plaats van een geheel schip, kunt u ook een bed of hut aan boord boeken.

Blijf op de hoogte van onze acties en nieuws

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang ze in je mailbox!