Gratis corona-annulering

7 dagen zwerven over de wadden met zeilschip Bontekoe

vanaf € 570,00 Toon prijzen

7 dagen zwerven over de wadden met zeilschip Bontekoe

2021-07-23 21:00:00
2021-07-29 16:00:00
7 dagen zwerven over de wadden met zeilschip Bontekoe
€ 570.00

Reisinformatie

Vaargebied IJsselmeer en de Waddenzee
Afvaarthaven Enkhuizen 
Zeilschip Bontekoe
Inschepen

Vrijdagavond vanaf 21.00 uur. Optioneel: Zaterdag tot uiterlijk 10.00 uur 

Ontschepen

Vrijdagmiddag om 16:00

Activiteiten
 • zeilen hijsen
 • navigeren
 • sturen
 • de omgeving verkennen
 • tijd voor jezelf
 • met andere gasten socialiseren
Doelgroep Geschikt voor alle leeftijden
Zeker meenemen Slipvaste schoenen, waterdichte kleding, Zonnebrandcrème, je eigen badhandoek

 

Prijs is inclusief

 • Accommodatie aan boord van traditioneel zeilschip Bontekoe
 • Diensten van de bemanning 2 tot 3 personen
 • Havengelden, toeristenbelasting, brandstofkosten
 • Ontbijt, lunch, diner
 • Koffie, thee en kraanwater
 • Opgemaakte bedden
 • Handdoeken

Niet inbegrepen zijn

 • Activiteiten en excursies aan land
  • 's Avonds kom je aan in een haven, waar je natuurlijk van boord kunt om iets leuks te doen. 
 • Eventuele verzekeringen
  • Heb je nog geen reis- en annuleringsverzekering? Dan kun je deze ook tijdens het boeken afsluiten.
 • Dranken 
  • ​Frisdranken, bier/wijn en andere dranken zijn tegen betaling aan boord te verkrijgen 
Lees meer

Reisbeschrijving

Deze 7-daagse reis aan boord van de Bontekoe loopt van vrijdagavond (optioneel zaterdagochtend 10.00) tot vrijdagmiddag. We organiseren dit jaar weer een week lang zeilen in de zomer, op het mooie wad, voor iedereen die maar mee wilt. Dit kan ook samen met een vriend(in), partner, of met je hele gezin! Of het nu jouw eerste keer op een zeilschip is, maar ook als je al veel vaker gezeild hebt, op de Bontekoe zal je je zeker welkom voelen. Kom genieten van het zeilen, het wad, de eilanden, en leer elkaar kennen.

Vrijdagavond

Vanaf 21.00 word je door schippers Niels en Renée welkom aan boord geheten met een kop koffie of thee, ontmoet je de andere meezeilers en je wordt rondgeleid op het schip.

Zaterdag

Als je vrijdagavond al aan boord gekomen bent, dan geniet je eerst van je ontbijt, en ondertussen heet de schipper de gasten welkom die 's ochtend aan boord komen. De bemanning verteld eerst hoe het zeilen werkt, en rond 10:00 kunnen de trossen los! 

Overdag

Wat precies de route wordt staat niet vast vanwege weer, wind en getij. Maar er is alle tijd om meerdere eilanden aan te doen, en om droog te vallen. De bemanning heeft uitgebreide kennis van het gebied, en kan je van alles vertellen en laten zien.

Bij ons kun je zó meevaren, misschien samen met een vriend(in), (klein)kind, gezin of andere familie. Of het nu je eerste keer op een zeilschip is, of dat je al veel vaker gezeild hebt, op de Bontekoe is er altijd een passende plek. Kom genieten van het zeilen, het wad, het uitzicht en leer elkaar kennen.

’s Avonds

Terwijl je het schip helpt aanleggen is de kok alvast bezig met het avondeten. De meezeilers eten samen aan boord, maar daarna is er natuurlijk nog tijd over om de omgeving te verkennen. Je kunt even de stad in gaan, wandelen of een fiets huren. Of je blijft aan boord om gezellig met de andere meezeilers een spelletje te spelen, een rustig hoekje op te zoeken met een boek, of gewoon gezellig te kletsen. Maar.... misschien kunnen we wel een nacht doorbrengen achter het anker, midden op de Waddenzee!

Donderdag..

... zeilen we terug naar de afvaarthaven en verlaat je omstreeks 16:00 het schip, maar met een heel ander gevoel dan je aan het begin van de week aan boord ging, met nieuwe herinneringen en hopelijk zelfs nieuwe vrienden. Waarschijnlijk heb je alvast zin in de volgende keer dat je komt meezeilen.

 

Eten & drinken

Van zeilen krijg je een gezonde trek. Dus is het belangrijk dat je onderweg goed eet - daarom word je verzorgd door de scheepskok. Die zorgt voor een stevig ontbijt, lunch en avondeten.

 • Ontbijt
  Het ontbijt bestaat uit verschillende broodsoorten met vleeswaren, kaas en zoet beleg, koffie, thee en melk.
 • Lunch
  De lunch is gelijk aan het ontbijt aangevuld met iets extra zoals soep of salade. Aan boord is fruit aanwezig. Tussendoor wordt regelmatig voor iets lekkers gezorgd, zoals koekjes of borrelhapjes. 
 • Avondeten
  's Avonds wordt een warme maaltijd (2-gangen) geserveerd.

Drinken
Tijdens de maaltijden en tussendoor zijn koffie en thee beschikbaar. Kraanwater is de hele dag verkrijgbaar. Overige dranken (zoals wijn, bier, mineraalwater en diverse frisdranken) zijn tegen betaling aan boord verkrijgbaar. Die reken je aan het eind van de reis met de schipper af. Het is helaas niet toegestaan om zelf drinken mee te nemen. 

Dieetwensen
Als je specifieke dieetwensen hebt, noteer deze dan bij je boeking. Er zal geprobeerd worden zoveel mogelijk rekening hiermee te houden. Ben je veganist? Dan bieden we je vegetarische maaltijden aan. Het is voor ons namelijk helaas niet mogelijk om volledig veganistische maaltijden aan boord te serveren.  

Meer info

Vaargebied en route

Tijdens deze reis vertrek je vanuit Enkhuizen. Bij een zeilreis ben je afhankelijk van het weer en de wind. De bestemming is de Waddenzee en de Waddeneilanden. Spannend, want er zijn heel veel mogelijkheden!

De schipper kent alle mooie plekken in de omgeving en gaat met jou en je reisgenoten aan de slag om er een prachtige week van te maken. Op het IJsselmeer zie je vogels en de kusten van Friesland en Noord-Holland. Op de Waddenzee is het zoeken naar zeehonden die in het water zwemmen of rustig liggen te zonnen op één van de vele zandbanken. Overal op het water zie je vogels, voel je de rust en kun je andere schepen spotten.

Geniet van een heerlijke week zeilen met afwisselend actie en rust!
De ondergaande zon op een prachtige zomeravond kan het ultieme vakantiegevoel creëren. Soms moet er veel gemanoeuvreerd worden en soms is het smooth sailing. Hoe dan ook: als je de hele dag op het water bent geweest, is het altijd fijn om in de haven aan te leggen. Na een dag stevig kruisen kun je het echte zeemansgevoel genieten en lekker ontspannen met een boek, gezellig met je reisgenoten napraten of juist nog even een wandeling maken om de havenstad of het eiland te verkennen. 

Meer info

Hutindeling

Bij het boeken kun je kiezen uit een privé hut. De beschikbaarheid is afhankelijk van de scheepsindeling en reeds gedane boekingen.

Bereikbaarheid

 • Met het openbaar vervoer
  De haven van Enkhuizen ligt direct naast het treinstation. Dat betekent dat je binnen een paar honderd meter bij het schip bent. Voor informatie over het openbaar vervoer kun je ns.nl of 9292.nl raadplegen (contact opnemen met OV reisinformatie Nederland kan ook via telefoonnummer 0900-9292 € 0,90/min.)
 • Met de auto
  Indien je met de auto reist zijn er in Enkhuizen verschillende parkeermogelijkheden om de auto achter te laten. 
Parkeerlocaties

Facebook

Bekijk het laatste nieuws over de de Bontekoe op facebook 

Lees meer
Gratis corona-annulering

Beschikbaarheid & prijzen

Hut Prijs
2-persoonshut
(gezamenlijke huishouding verplicht in 2021)
vanaf € 1.140,- Reserveren
1-persoonshut
hut voor alleengebruik
vanaf € 695,- Reserveren
4-persoonshut
4-persoonshut
vanaf € 1.955,- Reserveren

Wat Holland Sail voor u doet

De liefde voor het zeilen zit bij alle schippers en medewerkers van Holland Sail ingebakken. Dat willen we graag met u delen, zodat ook u die passie kunt ervaren.

De Holland Sail-schepen zijn traditionele zeilschepen en worden continu door de schippers onderhouden. Deze zeilschepen zijn dikwijls ouder dan 100 jaar. Met zo'n rijke geschiedenis voelt u de unieke identiteit van het schip tijdens uw zeilreis.

Holland Sail is HISWA-lid
Zeker en vertrouwd uw zeilreis boeken

9,6
Klanttevredenheid 1237 ervaringen
 • Actief zeilen
 • Persoonlijke service
 • Ervaren schippers
 • Klanten geven ons een 9.5 / 10

Actief zeilen

Tevreden klanten geven ons een 9,5/10

Kinderkorting in het weekend (voor kinderen tot 12 jaar)

Ervaren schippers

Blijf op de hoogte van de ontwikkelingen

U kunt zich abonneren op onze gratis nieuwsbrief - op die manier blijft u op de hoogte van de ontwikkelingen binnen de Holland Sail vloot en de verschillende meezeilreizen die we organiseren.