Wedstrijdzeilen op het IJsselmeer, Markermeer en de Waddenzee

Heeft u altijd al een keer willen wedstrijdzeilen maar is het er nog nooit van gekomen? Met Holland Sail is het zo geregeld! In het voor- en najaar worden er namelijk verschillende spectaculaire zeilwedstrijden georganiseerd waaraan wij deelnemen. Ze vinden plaats op zowel het IJsselmeer als de Waddenzee. Zo is er in april de Pieperrace in Volendam en in oktober vinden zowel de Klipperrace in Enkhuizen als de Brandarisrace tussen Harlingen en Terschelling plaats. Ervaring is niet nodig, u bent van harte welkom om mee te zeilen op de Holland Sail schepen die meedoen tijdens één van de regatta's voor klassieke platbodemschepen. Meldt u snel aan voor een wedstrijdreis en maak deel uit van het team aan boord van één van onze schepen!

Actie en spektakel

Gegarandeerd plezier

Geen zeilervaring nodig

Iedereen kan meedoen

Teamwork

Beleef het leukste teamuitje op het water

Wedstrijdzeilen voor iedereen

Iedereen kan meedoen en wie eenmaal op een klipper, schoener, aak of tjalk een wedstrijd heeft gezeild, is voor altijd verkocht. Holland Sail biedt u de kans mee te varen tijdens één van de vele zeilwedstrijden.

Ruim honderd jaar oude zeilschepen huren: het kan in Nederland.

De zeilschepen van Holland Sail zijn onderdeel van de traditionele bruine vloot, maar worden allang niet meer gebruikt om aardappelen mee te vervoeren. Ze zijn zo ingericht dat het luxe vaartuigen zijn voor uitstapjes en vakanties.

Zeilwedstrijd met Holland Sail: van Klipperrace tot Waddenrace

De reizen komen beschikbaar zodra de schepen zich hebben aangemeld voor de wedstrijd. Houd het reisaanbod in de gaten om een bed of privé hut te boeken voor bijvoorbeeld:

 • Pieperrace

  De Pieperrace is de opening van het zeilseizoen en is een zeilwedstrijd geïnspireerd op de vroegere aardappeltransporten per schip tussen Holland en Friesland. De wedstrijd wordt op zaterdag en zondag gezeild op het Markermeer, vanuit Volendam. De Pieperrace vindt doorgaans plaats in het eerste weekend van april. https://www.pieperrace.nl/

 • Klipperrace

  In het najaar wordt het wedstrijdseizoen geopend met de Enkhuizer Klipperrace. De Klipperrace bestaat uit de Drie Steden Race op zaterdag, gevolgd door een Olympische baan op zondag. Bij de Drie Steden Race moeten twee van drie boeien worden gerond: bij Urk, Stavoren en Medemblik. Veel Holland Sail-schepen nemen deel aan de Klipperrace, die plaatsvindt in het tweede weekend van oktober. https://klipperrace.nl/

 • Brandarisrace

  De Brandarisrace is een jaarlijkse zeilregatta van Harlingen naar de haven van West-Terschelling, waar de oudste vuurtoren van Nederland - de Brandaris - de skyline domineert. De zaterdag staat in het teken van de wedstrijd waarbij ongeveer 80 schepen de snelste weg naar het eiland proberen te vinden, op zondag gaat het gemoedelijk terug naar de vaste wal. De Brandarisrace vindt altijd plaats in het derde weekend van oktober. https://www.kuiperbrandarisrace.nl/

 • Bontekoerace

  Dit Hoornse hardzeilevenement vindt eveneens plaats in oktober ter afsluiting van het zeilseizoen. Bij de Bontekoerace wordt een Olympische baan gezeild door schepen in vier verschillende klassen. De Bontekoerace vindt plaats in het laatste weekend van oktober. https://www.bontekoerace.nl/

 • Waddenrace

  De Waddenrace is een race die van uit Harlingen langs vier waddenhavens gaat, in willekeurige volgorde: Den Oever, Oudeschild op Texel, Oost-Vlieland en West-Terschelling. Als het tij meezit, tikt u binnen 24 uur 4 eilanden aan! De Waddenrace sluit het zeilseizoen definitief af en is altijd een weekend in november.

Samen zeilen!

Waar kunnen we u mee helpen?

Geen zeilervaring nodig

Catering & slaapplaats aan boord

Geen reserveringskosten

Ervaren bemanning

Boekingskantoor voor platbodemschepen

Holland Sail is een coöperatie van scheepseigenaren met een eigen boekingskantoor! Wij verhuren onze traditionele zeilschepen die op het Wad, IJsselmeer en de Friese meren varen.

De vloot van Holland Sail bestaat uit een 30-tal traditionele zeilschepen zoals authentieke tjalken en imposante klippers. Holland Sail is in het voorjaar van 2009 van start gegaan met als doel onze gasten een onvergetelijke tijd te bezorgen aan boord van de schepen. Het kantoor van Holland Sail is gevestigd in Enkhuizen en ons motto luidt: eens gezeild, altijd zeeman!

Holland Sail is HISWA-lid
Zeker en vertrouwd uw zeilreis boeken

9,6
Klanttevredenheid 2249 ervaringen
 • Actieve zeiltochten
 • Tevreden klanten geven ons een 9,6/10
 • Weekendkorting voor kinderen tot 12 jaar
 • Zeilen met ervaren schippers
Holland Sail logo
Samen zeilenHolland Sail

De mooiste zeilreizen op het IJsselmeer, Markermeer en de Waddenzee

Wilt u nieuwe mensen leren kennen, of gezellig met uw kind(-eren), partner, ouder, vriend of vriendin het IJsselmeer of de Waddenzee ontdekken? Sluit dan aan bij een van de meezeilreizen die Holland Sail bijna het hele jaar door organiseert. Boek een bed of hut aan boord van één van onze schepen en wordt volledig ontzorgd tijdens een zeilreis over de mooiste wateren van Nederland! Leer alles over zeilen, het schip en de natuur, help mee aan boord of trek lekker helemaal uw eigen plan en ontspan. Een meezeilreis boekt u al voor een weekendje maar langer kan natuurlijk ook!

Veilig online betalen