Historische havenstadjes vol karakter

Veel havenstadjes in Nederland hebben een rijke maritieme geschiedenis, waarin de scheepvaart centraal staat. Scheepvaart was vroeger het belangrijkste transportmiddel, of het nu ging om de visserij, de lokale handel of de VOC. Deze historische achtergrond geeft deze stadjes een uniek en authentiek karakter. Vaar met Holland Sail naar Volendam, Den Oever, Enkhuizen, Kampen en andere historische stadjes aan het water en ontdek zelf de rijke geschiedenis.

Bezoek deze bijzondere havensteden met een zeilschip

Holland Sail logo

Ontdek historische havens tijdens een zeilvakantie

Wist u dat havens vaak het levendige centrum van de stad vormen? Wel zo handig, want zodra u met een schip van Holland Sail aanmeert, bevindt u zich meteen in het midden van alle drukte en bedrijvigheid. Geniet van het weidse uitzicht over het water, de andere indrukwekkende schepen in de haven, breng een bezoekje aan de lokale markt of doe een sfeervol restaurant of terras aan.

Tijdens het zeilseizoen heerst er in de havens altijd een gezellige drukte. Kies na een dag zeilen voor een ontspannen moment aan dek en geniet aan boord van het zeilschip of stap juist van boord om de sfeer aan het vasteland te proeven. Wilt u na een dagje zeilen even aan wal gaan? Geen probleem! Gezellige terrasjes liggen op loopafstand en als u nog wat boodschappen wilt doen of een souvenirtje wilt kopen, kunt u altijd terecht bij een supermarkt of lokaal winkeltje in het centrum dichtbij. Bezoek samen met ons de havenstadjes van Friesland, Flevoland en Noord-Holland en geniet van de historische gebouwen, smalle straatjes en rijke geschiedenis tijdens uw zeilreis met Holland Sail.

Boek een onvergetelijke zeiltocht

Ontdek prachtige Nederlandse havenstadjes en -steden tijdens een onvergetelijke zeiltocht. Hoewel de schipper er soms voor zal kiezen om het anker uit te gooien, leggen we na het zeilen meestal aan in een haven. Met Holland Sail bezoekt u tijdens uw vaartocht dus regelmatig een gezellig havenstadje of een Waddeneiland. U kunt gerust van boord stappen en van de levendige sfeer genieten op een terrasje, de kunst en geschiedenis ontdekken in een museum of de natuurrijke omgeving verkennen met een gehuurde fiets. Op naar een onvergetelijke zeiltocht!

Boekingskantoor voor platbodemschepen

Holland Sail is een coöperatie van scheepseigenaren met een eigen boekingskantoor! Wij verhuren onze traditionele zeilschepen die op het Wad, IJsselmeer en de Friese meren varen.

De vloot van Holland Sail bestaat uit een 30-tal traditionele zeilschepen zoals authentieke tjalken en imposante klippers. Holland Sail is in het voorjaar van 2009 van start gegaan met als doel onze gasten een onvergetelijke tijd te bezorgen aan boord van de schepen. Het kantoor van Holland Sail is gevestigd in Enkhuizen en ons motto luidt: eens gezeild, altijd zeeman!

Holland Sail is HISWA-lid
Zeker en vertrouwd uw zeilreis boeken

9,6
Klanttevredenheid 2249 ervaringen
  • Actieve zeiltochten
  • Tevreden klanten geven ons een 9,6/10
  • Weekendkorting voor kinderen tot 12 jaar
  • Zeilen met ervaren schippers
Holland Sail logo