Historische havenstadjes vol karakter

Deze plekken hebben een rijke maritieme geschiedenis, waarin de scheepvaart een centrale rol speelde als voornaamste transportmiddel voor economische welvaart. Of het nu ging om de VOC-handelskamer of lokale handel en visserij, vrijwel alle havenplaatsen rondom de voormalige Zuiderzee waren sterk afhankelijk van de scheepvaart voor hun economische positie. Deze historische achtergrond geeft de havenstadjes een karakteristiek en authentiek tintje.

Bezoek deze bijzondere havensteden met een zeilschip

Holland Sail logo

Ontdek de pittoreske havens tijdens een zeilvakantie

Wist je dat de havens vaak het levendige centrum van de stad vormen? En dat is handig, want wanneer een schip aanmeert, bevindt het zich meteen in het midden van alle drukte en bedrijvigheid. Geniet van het uitzicht, verken de lokale markten en ontdek de vele attracties die in alle Nederlandse havenstadjes te vinden zijn.

Tijdens het zeilseizoen bruist het in de karakteristieke havens van Nederland, een prachtig decor om aan het einde van de middag heerlijk bij te ontspannen aan dek, nagenietend van een prachtige dag zeilen op het water. Wil je na een dagje zeilen even van boord stappen? Geen probleem! Gezellige terrasjes liggen op loopafstand en als je nog wat boodschappen wilt doen of een souvenirtje wil scoren, kun je altijd terecht bij een supermarkt of lokaal winkeltje in het centrum. Hieronder kun je kennismaken met de verscheidenheid aan traditionele havenstadjes die je tijdens je zeilvakantie kunt ontdekken.

Boek een onvergetelijke zeiltocht

Ontdek een scala aan prachtige havenstadjes en -steden tijdens een onvergetelijke zeiltocht! Hierboven vind je een selectie van de diverse locaties waar onze schepen aanmeren. Na een dag vol avontuur op zee, leggen we vrijwel altijd 's avonds aan in een van deze havenstadjes of in de speciaal daarvoor bestemde havens op de Waddeneilanden. Geniet van de levendige sfeer op een terrasje, ontdek de kunst en geschiedenis in een museum of verken de natuurrijke omgeving met een gehuurde fiets.

Boekingskantoor voor platbodemschepen

Holland Sail is een coöperatie van scheepseigenaren met een eigen boekingskantoor! Wij verhuren onze traditionele zeilschepen die op het Wad, IJsselmeer en de Friese meren varen.

De vloot van Holland Sail bestaat uit een 30-tal traditionele zeilschepen zoals authentieke tjalken en imposante klippers. Holland Sail is in het voorjaar van 2009 van start gegaan met als doel onze gasten een onvergetelijke tijd te bezorgen aan boord van de schepen. Het kantoor van Holland Sail is gevestigd in Enkhuizen en ons motto luidt: eens gezeild, altijd zeeman!

Holland Sail is HISWA-lid
Zeker en vertrouwd uw zeilreis boeken

9,6
Klanttevredenheid 2182 ervaringen
  • Actieve zeiltochten
  • Tevreden klanten geven ons een 9,6/10
  • Weekendkorting voor kinderen tot 12 jaar
  • Zeilen met ervaren schippers
Holland Sail logo