Weekendje zeilen in Nederland

Ga een heerlijke weekendje zeilen en ontdek Nederland vanaf het water. Stap aan boord van een van onze prachtige zeilschepen en breng samen met familie, vrienden of collega’s een mooi weekend door. 

Een weekendje zeilen biedt de ultieme combinatie tussen activiteit en ontspanning. De schipper zal u uitleggen hoe het zeilschip bestuurd wordt en u wordt aangemoedigd te helpen bij het zeilen. Maar er is ook voldoende vrije tijd waarin u kunt genieten van het uitzicht en het gezelschap op het schip. 

Ontdek Nederland vanaf het water tijdens een weekendje weg

Nederland is een prachtig land en vanaf het water is het uitzicht uniek. Zie de zeehondjes zwemmen, geniet van de zonsondergang en ontdek de leuke havenstadjes langs de route. Er zijn verschillende Nederlandse wateren waar een weekendje zeilen u naartoe kan voeren. 

De Waddenzee is UNESCO Werelderfgoed en als u een weekend zeilt op deze zee weet u direct waarom. Door de sterke eb en vloed verandert het gebied constant en u vindt er duizenden dieren. Onderweg kunt u aanleggen op een van de Waddeneilanden voor het echte vakantiegevoel. 

Het IJsselmeer is de voormalige Zuiderzee die nu afgesloten is met de Afsluitdijk. Aan de kade vindt u historische havensteden die het ontdekken waard zijn zoals Enkhuizen en Medemblik. Het uitzicht vanaf het schip is uitgestrekt en groen. Het IJsselmeer is groot genoeg dat u soms enkel water om u heen ziet. 

Het Markermeer is ook een fantastische plek om een weekendje door te brengen. Bezoek de welbekende havensteden Volendam, Edam en Monnickendam. Geniet van de natuur in de Marker Wadden en spot vogels en vissen.

Boek hier uw zeilvakantie met schipper!

Kies voor een weekend zeilen met een schipper bij Holland Sail voor een onvergetelijke vakantie. Neem uw familie, vrienden of collega’s mee omm samen het zeilen te ontdekken. 

Bij Holland Sail boekt u uw weekend weg op een zeilschip. Kies uit de verschillende schepen en maak u klaar voor een heerlijke vakantie

Beleef Nederland vanaf het water!

Holland Sail heeft 29 zeilschepen met 12-48 bedden aan boord. Voor hoeveel personen zoekt u een varend vakantiehuis?