Zeilen in Nederland: een weekend vol actie en ontspanning

Heeft u plannen voor een weekendje weg? Nodig uw gezelschap eens uit voor een weekend zeilen in Nederland. Onze schepen zijn te huur voor groepen van 12 tot 48 personen maar ook alleen of met een kleiner gezelschap bent u van harte welkom aan boord bij Holland Sail. U heeft geen zeilervaring nodig want onder begeleiding van een ervaren schipper en zijn bemanning, zeilt u samen over de Nederlandse wateren. Ook voor kinderen is een weekend op het water een ideale gelegenheid om vertrouwd te raken met het zeilen. Maak kennis met de werkzaamheden aan boord en leer knopen leggen, de zeilen hijsen, navigeren en de zeilen binnenhalen. Stap ook eens aan boord voor een weekend vol actie en ontspanning!

De Nederlandse wateren ontdekken

De schippers van Holland Sail nemen u graag mee op reis over het IJsselmeer, het Markermeer, de Friese Meren en de Waddenzee. Onze schepen liggen in verschillende afvaarthavens, zoals Harlingen, Stavoren, Enkhuizen en Kampen. Van daaruit beginnen onze avonturen op de Nederlandse wateren. Brengt de wind ons over de meren? Tijdens de zeilreis kunt u genieten van de vele gezellige stadjes en dorpen aan het water. Werken de wind en getijden goed mee? Dan belandt u vanzelf op één van de Waddeneilanden.

U gaat hoe dan ook een onvergetelijke ervaring tegemoet. Terwijl het schip langzaam over het water glijdt, ervaart u het gevoel van wind in de zeilen, hoort u het klotsen van het water tegen de boeg en ontdekt u onderweg misschien wel een groep zeehonden op een zandbank. Een paar dagen er op uit op een historisch zeilschip is echt eens wat anders dan een stedentrip of een weekend op een bungalowpark. U leeft op het water en met elkaar.

Samen leven en samen werken aan boord maken waardevolle herinneringen. En misschien lukt het zelfs om dat fijne boek dat u heeft meegenomen helemaal uit te lezen terwijl u aan dek geniet van de zon.

Een weekendje weg op een zeilschip

Aan boord van onze schepen vindt u een gezellige gezamenlijke ruimte, een goed uitgeruste keuken, sanitaire voorzieningen en fijne bedden, zodat u een comfortabel verblijf zult hebben. Wilt u graag een gevulde koelkast aantreffen bij aankomst? Dat regelen wij graag voor u. In de slaaphutten zijn een hoeslaken en een kussen met kussensloop aanwezig. Overig linnengoed, zoals handdoeken, dekbedden en dekbedhoezen kunt u zelf meenemen of bij ons huren. Over de eindschoonmaak hoeft u zich geen zorgen te maken: dat doet de bemanning voor u. De maaltijden tijdens de reis verzorgt u zelf of u kiest ervoor om gebruik te maken van één van onze cateringopties. Op naar een heerlijke pastamaaltijd met uitzicht over het water na een heerlijke dag zeilen; beter wordt het niet!

Boek hier uw zeiltocht met schipper!

Kies voor een weekend zeilen met een schipper bij Holland Sail voor een onvergetelijke vakantie. Neem uw familie, vrienden of collega’s mee om samen het zeilen en het ultiem ontspannen te ontdekken. Bij Holland Sail boekt u uw weekend weg op een zeilschip. Kies uit de verschillende schepen en maak u klaar voor een heerlijke vakantie in Nederland.

Boekingskantoor voor platbodemschepen

Holland Sail is een coöperatie van scheepseigenaren met een eigen boekingskantoor! Wij verhuren onze traditionele zeilschepen die op het Wad, IJsselmeer en de Friese meren varen.

De vloot van Holland Sail bestaat uit een 30-tal traditionele zeilschepen zoals authentieke tjalken en imposante klippers. Holland Sail is in het voorjaar van 2009 van start gegaan met als doel onze gasten een onvergetelijke tijd te bezorgen aan boord van de schepen. Het kantoor van Holland Sail is gevestigd in Enkhuizen en ons motto luidt: eens gezeild, altijd zeeman!

Holland Sail is HISWA-lid
Zeker en vertrouwd uw zeilreis boeken

9,6
Klanttevredenheid 2182 ervaringen
  • Actieve zeiltochten
  • Tevreden klanten geven ons een 9,6/10
  • Weekendkorting voor kinderen tot 12 jaar
  • Zeilen met ervaren schippers
Holland Sail logo