Met een ervaren schipper over de prachtige Friese wateren

Als u op zoek bent naar een avontuurlijke en toch ontspannende vakantie in eigen land, dan is een zeilvakantie op de Friese Meren zeker de moeite waard. Met één van de schepen van Holland Sail vaart u samen met een ervaren schipper over de prachtige Friese wateren. Tijdens het varen kunt u genieten van de natuur en het prachtige uitzicht. Tegelijkertijd kunt u ook aan de slag; er is genoeg te doen aan boord! Heeft u even behoefte aan vaste wal onder de voeten? Dan leggen we het schip aan om de verschillende dorpen en historische stadjes te verkennen.

Zeilen op het IJsselmeer, Sneekermeer of de Fluessen?

De Friese meren is een verzamelnaam voor een groot aantal meren in de provincie Friesland. Tot deze meren behoren onder andere het Sneekermeer, het Tjeukemeer, de Langweerderwielen, de Fluessen, het Heegermeer, De Alde Feanen en de Wijde Ee. Deze meren zijn allemaal met elkaar verbonden door kanalen en rivieren. Wat is een betere manier om deze wateren beter te leren kennen dan vanaf een zeilschip? Laat u verrassen door de rust en het prachtige landschap en geniet van de pittoreske dorpjes en stadjes langs de route. De meren bieden ook volop mogelijkheden voor sportieve activiteiten zoals zwemmen, vissen, watersporten en vogels spotten. Of u nu een ervaren zeiler bent of nog nooit eerder hebt gezeild, de Friese meren bieden voor iedereen een onvergetelijke ervaring op het water!

Wat is er te doen rondom de Friese Meren?

Naast het harde werken en het ontspannen aan boord van het zeilschip, is er veel meer te beleven als u ervoor kiest om te komen zeilen op de Friese Meren. Er zijn veel aantrekkelijke stadjes en dorpjes die u vanaf het water kunt bezoeken, zoals:

 • Sneek

  Met een prachtige historische binnenstad, leuke winkels, de beroemde Waterpoort en staat bekend om het jaarlijkse zeilevenement 'de Sneekweek’.

 • Lemmer

  Dat bekend staat om een gezellig centrum met winkels en terrasjes langs het water, een strand en een historische sluis.

 • Makkum

  Met de bekende scheepswerf, het gezellige centrum en IJsselmeerstrand met boulevard.

 • Langweer

  Dat een klein maar fijn dorpje is met gezellige horecagelegenheden en bekend is van het jaarlijkse skûtsjesilen.

 • Woudsend

  Dat de moeite waard is om te bezoeken vanwege de authentieke uitstraling, de historische panden en de nog werkende graanmolen “het Lam”.

 • Grou

  Grou is een bekende watersportplaats, bekend vanwege de verschillende, gezellige terrasjes, watersportactiviteiten en de jaarlijkse Grouster Merke.

 • Sloten

  Sloten is een klein, charmant stadje en zal u vermaken met zijn historische stadswallen, molen en grachten.

 • Workum

  Workum leent zijn bekendheid aan verschillende monumentale gebouwen en is bekend van het Jopie Huisman museum.

 • Stavoren

  Stavoren wilt u bezoeken om de rijke historie als voormalige Hanzestad, zijn oude haven en vanwege het Vrouwtje van Stavoren-verhaal.

De Friese meren ontdekken op een authentiek zeilschip van Holland Sail

Ontdek de schitterende natuur en de schoonheid van Friesland tijdens één van onze zeilreizen. Boek een plek op een zeilschip van Holland Sail en geniet van een geheel verzorgde vakantie naar de mooiste plekken van Nederland. Aan boord vindt u alles wat er nodig is voor een comfortabel verblijf. Van een keuken met alles erop en eraan, tot fijne bedden en nette sanitaire voorzieningen. Geen gedoe met beddengoed of boodschappen tijdens uw vakantie? Met het aanbieden van verschillende servicediensten ontzorgen wij u graag. Neem contact op met Holland Sail en ontdek wat er allemaal mogelijk is.

Beleef Nederland vanaf het water!

Holland Sail beschikt over een ruime vloot met prachtige authentieke schepen. Bekijk ze hier en kies het schip van uw keuze.

Boekingskantoor voor platbodemschepen

Holland Sail is een coöperatie van scheepseigenaren met een eigen boekingskantoor! Wij verhuren onze traditionele zeilschepen die op het Wad, IJsselmeer en de Friese meren varen.

De vloot van Holland Sail bestaat uit een 30-tal traditionele zeilschepen zoals authentieke tjalken en imposante klippers. Holland Sail is in het voorjaar van 2009 van start gegaan met als doel onze gasten een onvergetelijke tijd te bezorgen aan boord van de schepen. Het kantoor van Holland Sail is gevestigd in Enkhuizen en ons motto luidt: eens gezeild, altijd zeeman!

Holland Sail is HISWA-lid
Zeker en vertrouwd uw zeilreis boeken

9,6
Klanttevredenheid 2182 ervaringen
 • Actieve zeiltochten
 • Tevreden klanten geven ons een 9,6/10
 • Weekendkorting voor kinderen tot 12 jaar
 • Zeilen met ervaren schippers
Holland Sail logo