Ontdek het Markermeer

Ga op zeilvakantie op het Markermeer! Het IJsselmeer wordt in tweeën gesplitst door de Houtribdijk, die van Lelystad naar Enkhuizen loopt. Het zuidelijke deel noemen we het Markermeer , vernoemd naar het voormalig eiland Marken. Marken is tegenwoordig een schiereiland en is te bereiken via een dam met het vasteland. Dit schiereiland heeft ook een eigen haventje. Het Markermeer is verbonden met het IJmeer tussen Amsterdam en Almere.

Met een zeilschip het Markermeer op

In het afgelopen decennium heeft Natuurmonumenten samen met de overheid de Marker Wadden aangelegd – een archipel van kunstmatige natuureilanden welke  hele Markermeergebied voor vissen en vogels aantrekkelijker moet worden. U kunt de Marker Wadden bezoeken met één van onze zeilschepen..Huur een zeilschip met schipper of ga op een langere zeilvakantie.

Ook het Markermeer wordt omringd door traditionele havensteden zoals Volendam, Edam, Monnickendam, maar ook door het veel nieuwere Lelystad, met o.a. de Bataviahaven op loopafstand van het outletcentrum Batavia Stad en de replica van het traditionele VOC-zeilschip de Batavia.

Regatta

De Bontekoerace vanuit Hoorn wordt ook elk jaar gehouden op het Markermeer.

Wat Holland Sail voor u doet

De liefde voor het zeilen zit bij alle schippers en medewerkers van Holland Sail ingebakken. Dat willen we graag met u delen, zodat ook u die passie kunt ervaren.

De Holland Sail-schepen zijn traditionele zeilschepen en worden continu door de schippers onderhouden. Deze zeilschepen zijn dikwijls ouder dan 100 jaar. Met zo'n rijke geschiedenis voelt u de unieke identiteit van het schip tijdens uw zeilreis.

Holland Sail is HISWA-lid
Zeker en vertrouwd uw zeilreis boeken

9,6
Klanttevredenheid 1676 ervaringen
  • Actief zeilen
  • Persoonlijke service
  • Ervaren schippers
  • Klanten geven ons een 9.5 / 10
Holland Sail logo