Het Markermeer is ontstaan uit het zuidelijke deel van het IJsselmeer, dat dit in tweeën werd gesplitst door de Houtribdijk die van Lelystad naar Enkhuizen loopt. Marken is een voormalig eiland voor de kust van Monnickendam, dat tegenwoordig en schiereiland is, omdat het met een dam met het vasteland is verbonden. Dit schiereiland heeft ook een eigen haventje. Het Markermeer is verbonden met het IJmeer tussen Amsterdam en Almere.

In het afgelopen decennium heeft Natuurmonumenten samen met de overheid de Marker Wadden aangelegd – een archipel van kunstmatige natuureilanden waarvan de eerste nu geopend is en het hele Markermeergebied voor vissen en vogels aantrekkelijker moet worden. U kunt de Marker Wadden bezoeken met een zeilschip.

Ook het Markermeer wordt omringd door traditionele havensteden zoals Volendam, Edam, Monnickendam, maar ook door het veel nieuwere Lelystad, met o.a. de Bataviahaven op loopafstand van het outletcentrum Batavia Stad en de replica van het traditionele VOC-zeilschip de Batavia.

Regatta

De Bontekoerace vanuit Hoorn wordt ook elk jaar gehouden op het Markermeer.

Wat Holland Sail voor u doet

De liefde voor het zeilen zit bij alle schippers en medewerkers van Holland Sail ingebakken. Dat willen we graag met u delen, zodat ook u die passie kunt ervaren.

De Holland Sail-schepen zijn traditionele zeilschepen en worden continu door de schippers onderhouden. Deze zeilschepen zijn dikwijls ouder dan 100 jaar. Met zo'n rijke geschiedenis voelt u de unieke identiteit van het schip tijdens uw zeilreis.

Holland Sail is HISWA-lid
Zeker en vertrouwd uw zeilreis boeken

9,6
Klanttevredenheid 1548 ervaringen
  • Actief zeilen
  • Persoonlijke service
  • Ervaren schippers
  • Klanten geven ons een 9.5 / 10
Holland Sail logo