Blogs

21 mei 2024Holland Sail

Plastic expeditie op de Lauwerszee: schone manoeuvre voor de Waddenzee

Het is nauwelijks herkenbaar, maar het is er wel: plastic in de wereldzeeën. Ter gelegenheid van het 15-jarig bestaan van Holland Sail wordt van elke zeiltocht die in het jubileumjaar wordt geboekt 10 euro gedoneerd aan The Ocean Movement. Samen met de stichting willen we het plastic probleem zichtbaar maken en mensen motiveren hun gedrag te veranderen. We zijn hier actief bij betrokken met in totaal drie zeilreizen. Zo gezegd, zo gedaan!

Lees meer
20 maart 2024Holland Sail

Bijzondere zeilvakanties 2024: Doe unieke ervaringen op

Een zeiltocht op een zeilschip, waarvan sommige meer dan 130 jaar oud zijn, is natuurlijk iets heel bijzonders. Maar het programma maakt het nog bijzonderder. Onze schippers zijn elk jaar creatief en bedenken individuele themareizen. Bent u op zoek naar een exclusieve break en wilt u graag gelijkgestemden ontmoeten?

Lees meer
18 maart 2021Holland Sail

Zeilen is leuk

Zeilen is een techniek van voortbeweging door windkracht. Hierbij wordt gebruikgemaakt van de kracht van de wind die ontstaat doordat het zeil de snelheid en de richting van de inkomende wind verandert. Een koers die in de dode hoek ligt, min of meer tegen de wind is, kan niet bezeild worden.

Lees meer
10 maart 2021Holland Sail

Pampus

Pampus (officieel Fort aan het Pampus) is een forteiland in het IJmeer. Het is aangelegd als onderdeel van de Stelling van Amsterdam om de vaargeul Pampus te verdedigen tegen aanvallen vanuit de Zuiderzee.

Lees meer
10 maart 2021Holland Sail

Vuurtoreneiland

Het Vuurtoreneiland is een eilandje in het IJmeer net uit de kust van de polder IJdoorn bij Durgerdam. Het is in 1701 aangelegd om een lichtbaken te kunnen plaatsen, Hoek van ‘t IJ. In 1885 werd het eiland vergroot voor de Kustbatterij bij Durgerdam.

Lees meer
10 maart 2021Holland Sail

De Kreupel

Dit natuurgebied van 70 hectare groot is een aangelegd eiland in het IJsselmeer, gelegen op 4,5 kilometer uit de kust van Andijk. Het wordt beheerd door Staatsbosbeheer en is alleen als passantenhaven toegankelijk voor het publiek.

Lees meer
10 maart 2021Holland Sail

Marker Wadden

Marker Wadden is een project in Nederland dat voorziet in de aanleg van ‘natuureilanden’ in het Markermeer, op ongeveer vier kilometer van de Houtribdijk, die Enkhuizen en Lelystad verbindt. Er wordt gestreefd naar een landoppervlakte van uiteindelijk 10.000 hectare (een zevende van het Markermeer). Hiermee is het één van de grootste natuurprojecten van West-Europa.

Lees meer

Boekingskantoor voor platbodemschepen

Holland Sail is een coöperatie van scheepseigenaren met een eigen boekingskantoor! Wij verhuren onze traditionele zeilschepen die op het Wad, IJsselmeer en de Friese meren varen.

De vloot van Holland Sail bestaat uit een 30-tal traditionele zeilschepen zoals authentieke tjalken en imposante klippers. Holland Sail is in het voorjaar van 2009 van start gegaan met als doel onze gasten een onvergetelijke tijd te bezorgen aan boord van de schepen. Het kantoor van Holland Sail is gevestigd in Enkhuizen en ons motto luidt: eens gezeild, altijd zeeman!

Holland Sail is HISWA-lid
Zeker en vertrouwd uw zeilreis boeken

9,6
Klanttevredenheid 2249 ervaringen
  • Actieve zeiltochten
  • Tevreden klanten geven ons een 9,6/10
  • Weekendkorting voor kinderen tot 12 jaar
  • Zeilen met ervaren schippers
Holland Sail logo