Een Regatta op de Nederlandse wateren

Een Regatta is een geweldig idee voor een team event of een groepsactiviteit voor groepen en verenigingen. Met uw groep verdeelt u zich over meerdere schepen en vormt u teams die samen het schip moeten zeilen. De platbodemschepen - traditionele Klippers of Tjalken op het IJsselmeer en de Waddenzee - zijn stuk voor stuk unieke schepen die uw actievolle team event direct van een bijzondere sfeer voorzien. 

Je hoeft geen professioneel zeiler te zijn...

... om met Holland Sail mee te doen aan een regatta. Onze professionele schippers en bemanning geven duidelijke aanwijzingen, en vooraf worden de belangrijke zeilmanoeuvres doorgenomen. Iedereen krijgt een eigen positie aan boord - zo werk je samen om het beste resultaat te bereiken. 

Met Holland Sail over de finish

U zeilt een Olympische Baan en aan de Start- en Finishlijn worden de officiele tijden genoteerd. Als het startschot knalt, staat de complete bemanning klaar en wordt er gestreden om de ereplaats. Want: natuurlijk wil iedereen winnen! De prijsuitreiking kan aan boord of op een andere gezellige plaats gehouden worden, waarbij er dan ook meteen avondeten geserveerd wordt. Er zijn verschillende officiële wedstrijden waaraan ook zeilschepen van Holland Sail deelnemen:

Standaardwedstrijden

Er bestaan meerdere wedstrijden die gedurende het seizoen plaatsvinden, waar je als groep aan mee kunt doen. 

Pieperrace

Brandarisrace

Klipperrace

Slag in de Rondte

Beurtveer

Bontekoerace