Zeiltocht op de Waddenzee met Holland Sail

De Nederlandse Waddenzee is prachtig en strekt zich uit langs de kust van Nederland, vanaf de Duitse grens tot aan de Noordzee. Dit gebied is erkend als werelderfgoed en is een van 's werelds grootste getijdengebieden. Het getijden ritme zorgt voor een dynamische omgeving, waardoor elke dag op de Waddenzee anders en een nieuw avontuur is.

De eilanden in de Waddenzee - dé plek voor een zeiltocht

Tijdens uw zeilvakantie kunt u de prachtige eilanden in de Waddenzee verkennen. Texel, het grootste eiland, staat bekend om zijn diverse landschappen en levendige dorpen. Op Vlieland vindt u rust en natuurlijke schoonheid. Terschelling biedt uitgestrekte stranden en bossen, uitgestrekte duinen en adembenemende natuur vind u op het kunstzinnige Waddeneiland Ameland en een rustige en ongerepte sfeer proeft u op Schiermonnikoog.

Elk eiland biedt u weer eigen en unieke ervaringen, zoals wandelen, fietsen, een huifkartocht maken, vogels spotten en streekgerechten en lokale lekkernijen te proeven.

Unesco Werelderfgoed - het unieke Waddengebied

Stap aan boord in het gezellige Enkhuizen of het Friese Harlingen en begin aan een bijzondere zeiltocht naar Unesco's Werelderfgoed waar wind, zee en zand een dynamische rol spelen in het Waddengebied. Ontdek zelf waarom het Nederlandse Wad door Unesco is erkend als erfgoed en laat de kracht van de wind u meevoeren op een avontuurlijke zeiltocht naar de Wadden.

Vanwege de rijke biodiversiteit en in het belang van de natuurbescherming heeft de Waddenzee de status van Unesco Werelderfgoed gekregen. De Waddenzee is de thuisbasis van een ongelooflijke verscheidenheid aan planten en dieren. Het gebied doet dienst als broedplaats, trekgebied en overwinteringsgebied voor talloze vogelsoorten, waaronder trekvogels die duizenden kilometers afleggen.

Zeilen op de Waddenzee - een beschermd en bijzonder natuurgebied

De Waddenzee is het leefgebied van vele andere dieren, zoals zeehonden, vissen en schelpdieren. Het is een ingewikkeld ecosysteem waarin al deze soorten met elkaar samenleven en afhankelijk zijn van een goed evenwicht. De Werelderfgoedstatus erkent hoe belangrijk dit gebied is en probeert de diversiteit aan dieren en planten te beschermen.

Duurzaamheid is voor Holland Sail belangrijk. Door voor een zeilvakantie te kiezen, draagt u bij aan het behoud van dit Unesco Werelderfgoed, zodat ook onze toekomstige generaties ervan kunnen genieten. Want of u nu een doorgewinterde zeiler bent of voor het eerst de zeilen hijst, een zeilavontuur in het Nederlandse Waddengebied is een unieke ervaring die u voor altijd bijblijft. Dat gunnen we ook onze kinderen en kleinkinderen. Samen maken wij ons daar sterk voor!

Holland Sail logo

Zeilen en droogvallen op het wad: een onvergetelijke ervaring

Wat maakt een zeilreis naar het Wad nou zo buitengewoon? Wel, alle schepen die onder de vlag van Holland Sail varen, zijn traditionele platbodemschepen. Zoals de naam al doet vermoeden, hebben deze schepen een platte bodem, in tegenstelling tot andere zeilschepen met een kiel onder de romp. En dit maakt iets heel bijzonders mogelijk: droogvallen!

Onze ervaren schippers kennen het Waddengebied als hun broekzak en weten precies welke zandbank geschikt is om op "droog te vallen". Bij laagwater landt het zeilschip zachtjes op de bodem van de Waddenzee. Stelt u zich voor: u zit rustig op het dek van het zeilschip, genietend van het geluid van klotsende golven en de verfrissende zeebries. Plotseling begint het water onder u te zakken en voelt u het schip langzaam op de zeebodem rusten.

U stapt van boord en betreedt een wereld die normaal gesproken verborgen blijft. De zeehonden spelen nieuwsgierig in de nabijheid, terwijl de vogels boven uw hoofd cirkelen en op zoek gaan naar een smakelijke maaltijd. Het is een unieke gelegenheid om een glimps op te vangen van het verborgen leven van het Waddengebied. Maar wees op tijd terug op het schip, want voor u het weet, begint het getij weer te stijgen en strekt de Waddenzee zich opnieuw uit tot aan de horizon, alsof er niets gebeurd is.

Educatief avontuur op de Waddenzee: leer en geniet tijdens een zeilreis!

Een zeilreis naar de Waddenzee is niet alleen avontuurlijk, maar ook educatief. Tijdens uw tocht zult u niet alleen genieten van het plezier van zeilen, maar ook veel leren over het unieke ecosysteem dat de Waddenzee is. Onze ervaren schippers delen graag hun kennis over de flora en fauna van de Waddenzee. Ze vertellen enthousiast over de verschillende vogelsoorten die hier hun thuis hebben gevonden, zoals de majestueuze zeearend en de grappige scholekster. U leert over de dynamiek van het getij en hoe dit het landschap voortdurend vormgeeft. Het is een interactieve les in de natuur, waarbij spelenderwijs nieuwe inzichten opgedaan worden.

Dus, nodig uw innerlijke avonturier uit, hijs de zeilen en ga mee op een zeilreis naar het Wad. Ontdek hoe bijzonder droogvallen is, maak kennis met de prachtige Waddeneilanden en dompel uzelf onder in de rijke natuur van de Waddenzee. Kies voor een zeilvakantie op een authentieke platbodem en ervaar de ultieme vrijheid op het water.

Boekingskantoor voor platbodemschepen

Holland Sail is een coöperatie van scheepseigenaren met een eigen boekingskantoor! Wij verhuren onze traditionele zeilschepen die op het Wad, IJsselmeer en de Friese meren varen.

De vloot van Holland Sail bestaat uit een 30-tal traditionele zeilschepen zoals authentieke tjalken en imposante klippers. Holland Sail is in het voorjaar van 2009 van start gegaan met als doel onze gasten een onvergetelijke tijd te bezorgen aan boord van de schepen. Het kantoor van Holland Sail is gevestigd in Enkhuizen en ons motto luidt: eens gezeild, altijd zeeman!

Holland Sail is HISWA-lid
Zeker en vertrouwd uw zeilreis boeken

9,6
Klanttevredenheid 2249 ervaringen
  • Actieve zeiltochten
  • Tevreden klanten geven ons een 9,6/10
  • Weekendkorting voor kinderen tot 12 jaar
  • Zeilen met ervaren schippers
Holland Sail logo