De Waddenzee

Tussen de Waddeneilanden, Noord-Holland, Friesland, Groningen en de Afsluitdijk ligt het gebied dat we de Waddenzee noemen: een getijdenwater dat zulke sterke schommelingen tussen eb en vloed kent dat je op sommige plaatsen met het juiste tij kunt varen terwijl je er met eb lopend de zee over kunt steken. 

De combinatie van stroming en getijden maakt dat het waddengebied altijd verandert en een rijk, uniek natuurgebied vormt met zeehonden, vogels, mossels en oesters en vele andere dingen.

Werelderfgoed

UNESCO heeft de Waddenzee opgenomen in de lijst van Werelderfgoed en in 2018 waren de Friese Waddeneilanden één van de redenen voor Lonely Planet om Friesland op 3 in de “Best in Europe”-lijst op te nemen. En de beste manier om het Wad te ervaren is op een traditioneel zeilschip: zo kunt u het wad meemaken vanaf het water, maar ook droogvallen op een zandbank en een stuk over het Wad lopen of – als er genoeg tijd is – een nacht voor anker gaan om de sfeer op het water te beleven en te slapen als een baby terwijl het schip door de golven gewiegd wordt.

De Nederlandse Waddenzee is, in tegenstelling tot hetzelfde watergebied in Duitsland en Denemarken, gekwalificeerd als binnenwater. Onze zeilschepen kunnen daar goed varen en veel van de schippers zijn echte experts op het gebied van het wad.

Waddeneilanden

Wat Holland Sail voor u doet

De liefde voor het zeilen zit bij alle schippers en medewerkers van Holland Sail ingebakken. Dat willen we graag met u delen, zodat ook u die passie kunt ervaren.

De Holland Sail-schepen zijn traditionele zeilschepen en worden continu door de schippers onderhouden. Deze zeilschepen zijn dikwijls ouder dan 100 jaar. Met zo'n rijke geschiedenis voelt u de unieke identiteit van het schip tijdens uw zeilreis.

Holland Sail is HISWA-lid
Zeker en vertrouwd uw zeilreis boeken

9,6
Klanttevredenheid 1548 ervaringen
  • Actief zeilen
  • Persoonlijke service
  • Ervaren schippers
  • Klanten geven ons een 9.5 / 10
Holland Sail logo