De Waddenzee

Tussen de Waddeneilanden, Noord-Holland, Friesland, Groningen en de Afsluitdijk ligt de Waddenzee. Dit natuurgebied is een ongeëvenaard dynamisch landschap. Nergens ter wereld kom je zo'n uitgestrekt en gevarieerd gebied tegen, ontstaan onder invloed van eb en vloed en waar de veranderingen dagelijks merkbaar zijn. Huur een zeilschip of ga op zeilvakantie in dit mooie gebied!

De combinatie  getijden en sterke stroming maakt dat het waddengebied altijd in beweging is en continu verandert. Het is een uniek natuurgebied duizenden dieren zoals zeehonden, vogels, mossels en oesters..

Ontdek werelderfgoed tijdens een zeilvakantie!

UNESCO heeft de Waddenzee opgenomen in de lijst van Werelderfgoed en in 2018 waren de Friese Waddeneilanden één van de redenen voor Lonely Planet om Friesland op 3 in de “Best in Europe”-lijst op te nemen. De beste manier om het Wad te ervaren is op een traditioneel zeilschip tijdens een zeilvakantie: zo kun je het wad meemaken vanaf het water, maar ook droogvallen op een zandbank en een stuk over bodem van de zee lopen of – als er genoeg tijd is – een nacht voor anker gaan . Wist je dat de Waddenzee een van de duisterste plekken van Nederland is? en behoort tot de Dark-sky parken . Wat echte duisternis is weten velen niet meer. Maar op de Waddeneilanden is de stilte nog echt stil en is donker nog echt donker. 

Al onze schepen zijn platbodems en daardoor uitermate geschikt om te varen , maar ook  droog te vallen, op de Waddenzee. Bovendien zijn onze schippers experts in het zeilen in dit unieke getijden gebied.

Waddeneilanden

Wat Holland Sail voor u doet

De liefde voor het zeilen zit bij alle schippers en medewerkers van Holland Sail ingebakken. Dat willen we graag met u delen, zodat ook u die passie kunt ervaren.

De Holland Sail-schepen zijn traditionele zeilschepen en worden continu door de schippers onderhouden. Deze zeilschepen zijn dikwijls ouder dan 100 jaar. Met zo'n rijke geschiedenis voelt u de unieke identiteit van het schip tijdens uw zeilreis.

Holland Sail is HISWA-lid
Zeker en vertrouwd uw zeilreis boeken

9,6
Klanttevredenheid 1582 ervaringen
  • Actief zeilen
  • Persoonlijke service
  • Ervaren schippers
  • Klanten geven ons een 9.5 / 10
Holland Sail logo