De Waddenzee

Tussen de Waddeneilanden, Noord-Holland, Friesland, Groningen en de Afsluitdijk ligt de Waddenzee. Dit natuurgebied is een ongeëvenaard dynamisch landschap. Nergens ter wereld kom je zo'n uitgestrekt en gevarieerd gebied tegen, ontstaan onder invloed van eb en vloed en waar de veranderingen dagelijks merkbaar zijn. Huur een zeilschip of ga op zeilvakantie in dit mooie gebied!

Ontdek werelderfgoed tijdens een zeilvakantie in Nederland!

Dankzij haar unieke natuurgebied is de Waddenzee door Unesco opgenomen in de lijst van Werelderfgoed. Het is een veelzijdig vaargebied met een enorme rijkdom aan vogelsoorten, zeehonden, mosselen, oesters en nog veel meer. Al onze schepen zijn platbodems en daardoor uitermate geschikt om te varen, maar ook om droog te vallen, op de Waddenzee. Bovendien zijn onze schippers experts in het zeilen in dit bijzondere gebied. De combinatie van getijden en sterke stroming maakt dat het Waddengebied altijd in beweging is en continu verandert. Beleef dit overgetelijke avontuur aan boord van één van onze schepen!

De beste manier om het Wad te ervaren is op een traditioneel zeilschip tijdens een zeilvakantie. Je kunt het Wad meemaken vanaf het water, maar ook droogvallen op een zandbank en een stuk over de bodem van de zee lopen, of een nacht voor anker gaan. Bovendien de Waddenzee 's nachts één van de donkerste plekken van Nederland! Pure duisternis, stilte en ongerepte natuur bieden een buitengewone mogelijkheid om de sterrenhemel te bewonderen. 

 

 

Waddeneilanden