Zeiltocht IJsselmeer: een onvergetelijke ervaring

Het IJsselmeer is een ideale bestemming voor zeilliefhebbers. Vanuit Enkhuizen varen onze zeilschepen uit op het redelijk constant, deinende water van het IJsselmeer. Tijdens deze tocht heeft u een prachtig wijds uitzicht over het water en mooie natuur rondom het IJsselmeer. De dijken, gezellige havenstadjes, oude dorpjes en uitgestrekte weilanden zorgen voor een variatie aan uitzichten onderweg. De ondergaande of opkomende zon zorgt voor een gouden randje aan uw zeiltocht! Onze ervaren schippers nodigen u graag uit aan boord van een van onze traditionele zeilschepen om deze unieke ervaring te beleven!

Historische havenstadjes langs het IJsselmeer

Het IJsselmeer is genoemd naar de delta van de rivier de IJssel en kent een rijke cultuur van historische havensteden die teruggaan tot de tijd van de Zuiderzee.

Langs de oevers van het IJsselmeer liggen onder andere de havens van Urk, Lemmer, Makkum, Medemblik en twee van de vertrekhavens van Holland Sail: Stavoren en Enkhuizen. Ongeacht de windrichting, er wacht altijd een bijzondere bestemming op u. Huur een traditioneel zeilschip met een ervaren schipper en ontdek het zelf!

Iets te vieren? Zeilen op het IJsselmeer!

Vier eens een jubileum of een andere gelegenheid op één van onze traditionele zeilschepen; we beloven u een bijzondere ervaring. Stap aan boord en ervaar wat de wind in de zeilen doet met het schip. Op de kracht van de wind ontdekt u samen met uw gezelschap het moois dat Nederland te bieden heeft. Help met het hijsen van de zeilen en geniet van ontspanning en gezelligheid op het dek. In overleg met de schipper kunt u een moment aan wal in één van de dorpen en stadjes aan het IJsselmeer. Kies eens voor een zeiltocht op het IJsselmeer om op een andere manier een bijzonder moment te vieren en mooie herinneringen te maken.

Zeilen met schipper op het IJsselmeer

Vanuit Enkhuizen varen we met een tjalk, klipper of platbodem het IJsselmeer op, voor een bijzondere zeiltocht. Temidden van de prachtige natuur, fauna, omringende vissersdorpen en havenstadjes biedt het IJsselmeer alles wat je nodig hebt voor een onvergetelijke zeilervaring. Of u nu heerlijk wilt uitwaaien, ontspannen aan dek wilt genieten of zelfs de handen uit de mouwen wilt steken aan boord, alles kan en mag. Zelfs als u geen zeilervaring hebt! Onze ervaren schippers heten u van harte welkom aan boord!

Boekingskantoor voor platbodemschepen

Holland Sail is een coöperatie van scheepseigenaren met een eigen boekingskantoor! Wij verhuren onze traditionele zeilschepen die op het Wad, IJsselmeer en de Friese meren varen.

De vloot van Holland Sail bestaat uit een 30-tal traditionele zeilschepen zoals authentieke tjalken en imposante klippers. Holland Sail is in het voorjaar van 2009 van start gegaan met als doel onze gasten een onvergetelijke tijd te bezorgen aan boord van de schepen. Het kantoor van Holland Sail is gevestigd in Enkhuizen en ons motto luidt: eens gezeild, altijd zeeman!

Holland Sail is HISWA-lid
Zeker en vertrouwd uw zeilreis boeken

9,6
Klanttevredenheid 2249 ervaringen
  • Actieve zeiltochten
  • Tevreden klanten geven ons een 9,6/10
  • Weekendkorting voor kinderen tot 12 jaar
  • Zeilen met ervaren schippers
Holland Sail logo