Zeilen op het IJsselmeer: Een onvergetelijke ervaring

Het IJsselmeer biedt een adembenemend decor voor een zeilvakantie. Vanuit Enkhuizen kun je uitvaren op het kalme water van het IJsselmeer en genieten van de weidse uitzichten en de betoverende landschappen. Laat je meeslepen door de schoonheid van de natuur terwijl je langs groene dijken, schilderachtige dorpjes en uitgestrekte weilanden vaart. Het IJsselmeer staat ook bekend om zijn prachtige zonsondergangen, die een extra vleugje magie toevoegen aan jouw zeilervaring. Onze ervaren schippers nodigen je graag uit om aan boord te stappen van een van onze traditionele zeilschepen en deze unieke ervaring te beleven!

Historische havensteden en bijzondere landschappen

Het IJsselmeer, dat zijn naam ontleent aan de delta van de rivier de IJssel, was voor de aanleg van de polders in het huidige Flevoland en de Houtribdijk direct verbonden met de delta zelf. Als onderdeel van de voormalige Zuiderzee heeft dit meer een rijke cultuur van historische havensteden gekend, waar het leven voornamelijk draaide om de scheepvaart. Vandaag de dag getuigen deze steden nog steeds van de grootsheid van het verleden. Langs de oevers van het IJsselmeer bevinden zich onder andere de havens van Urk, Lemmer, Stavoren, Makkum, Medemblik en Enkhuizen, van waaruit veel Holland Sail-schepen vertrekken.

Een zeiltocht maken op het IJsselmeer? Ontdek de perfecte zeilervaring!

Het IJsselmeer is een ideale bestemming voor zeilliefhebbers. Met zijn overvloed aan natuur, fauna en omringende vissersdorpen, havenstadjes, open en groene landschappen, interessante musea en rijke cultuur, biedt het IJsselmeer alles wat je nodig hebt voor een onvergetelijke zeilervaring. Ongeacht de windrichting, er wacht altijd een bijzondere bestemming op je waar je ook naartoe zeilt. Huur een traditioneel zeilschip met een ervaren schipper en ontdek het zelf!

Boekingskantoor voor platbodemschepen

Holland Sail is een coöperatie van scheepseigenaren met een eigen boekingskantoor! Wij verhuren onze traditionele zeilschepen die op het Wad, IJsselmeer en de Friese meren varen.

De vloot van Holland Sail bestaat uit een 30-tal traditionele zeilschepen zoals authentieke tjalken en imposante klippers. Holland Sail is in het voorjaar van 2009 van start gegaan met als doel onze gasten een onvergetelijke tijd te bezorgen aan boord van de schepen. Het kantoor van Holland Sail is gevestigd in Enkhuizen en ons motto luidt: eens gezeild, altijd zeeman!

Holland Sail is HISWA-lid
Zeker en vertrouwd uw zeilreis boeken

9,6
Klanttevredenheid 2182 ervaringen
  • Actieve zeiltochten
  • Tevreden klanten geven ons een 9,6/10
  • Weekendkorting voor kinderen tot 12 jaar
  • Zeilen met ervaren schippers
Holland Sail logo