Zeilen op het IJsselmeer

Tussen de Houtribdijk en de Afsluitdijk ligt een prachtig vaarwater, dat te ontdekken is tijdens een vakantie op een zeilschip. Veel van onze schepen vertrekken vanuit Enkhuizen, een pittoresk havenstadje direct aan het IJsselmeer. Onze schippers laten het u graag beleven aan boord van één van onze traditionele zeilschepen!

De rijke geschiedenis van het IJsselmeer

Voor het aanleggen van de polders in het huidige Flevoland en de Houtribdijk grensde het IJsselmeer direct aan de delta van de rivier de IJssel, waaraan het zijn naam te danken heeft. Het meer is onderdeel van de voormalige Zuiderzee, welke een rijke cultuur van steden had waar mensen voornamelijk moesten leven van het varen. De historische havensteden die het IJsselmeer omringen zijn daar nog stille getuige van. Rondom het IJsselmeer liggen de havens van Urk, Lemmer, Stavoren, Makkum, Medemblik en Enkhuizen - waar veel Holland Sail schepen vandaan varen.

Het veelzijdig vaargebied IJsselmeer

Om te zeilen is het IJsselmeer uitermate geschikt. Het is rijk aan natuur en fauna en omringd door prachtige vissersdorpjes, havensteden, open en groen landschap, interessante musea en cultuur. Uit welke hoek de wind ook waait - er is altijd wel een bijzondere bestemming waar u naartoe kunt zeilen. Huur een traditioneel zeilschip met schipper en ontdek het zelf!

Een zeiltocht maken op het IJsselmeer? Neem contact met ons op!