Zeilen op het IJsselmeer

Het IJsselmeer is een meer omringd door Noord-Holland, Flevoland en Friesland, aan de zuidkant ingekaderd door de Houtribdijk en de noordkant door de Afsluitdijk. Het is onderdeel van de voormalige Zuiderzee, wat nog duidelijk wordt door de vele historische havenplaatsen. Ontdek dit mooie meer tijdens een zeilvakantie in Nederland!

Vóór het aanleggen van de polders in het huidige Flevoland en de Houtribdijk was het IJsselmeer direct grenzend aan de delta van de rivier de IJssel, waar het zijn naam aan heeft te danken. De Zuiderzee had een rijke cultuur van steden waar mensen vooral moesten leven van het varen. De historische havensteden die het IJsselmeer omringen zijn daar nog stille getuigen van. Rondom het IJsselmeer liggen de havens van Urk, Lemmer, Stavoren, Makkum, Medemblik en Enkhuizen – waar veel Holland Sail-schepen vandaan varen.

Gezellige havensteden

Zeilen op het IJsselmeer is uitermate geschikt: Uit welke hoek de wind ook waait er is altijd wel een havenstad waar je naartoe kunt zeilen .Ieder jaar worden er met onze schepen verschillende  races op het IJsselmeer gevaren, waaronder o.a. de klipperrace vanuit Enkhuizen, Wil jezelf eens mee doen aan een zeil race ? klik dan hier

Wat Holland Sail voor u doet

De liefde voor het zeilen zit bij alle schippers en medewerkers van Holland Sail ingebakken. Dat willen we graag met u delen, zodat ook u die passie kunt ervaren.

De Holland Sail-schepen zijn traditionele zeilschepen en worden continu door de schippers onderhouden. Deze zeilschepen zijn dikwijls ouder dan 100 jaar. Met zo'n rijke geschiedenis voelt u de unieke identiteit van het schip tijdens uw zeilreis.

Holland Sail is HISWA-lid
Zeker en vertrouwd uw zeilreis boeken

9,6
Klanttevredenheid 1676 ervaringen
  • Actief zeilen
  • Persoonlijke service
  • Ervaren schippers
  • Klanten geven ons een 9.5 / 10
Holland Sail logo