Eens gezeild, altijd zeeman!

Onder het motto “eens gezeild, altijd zeeman” zijn we in het voorjaar van 2009 van start gegaan als Holland Sail met het doel om zeilen voor iedereen mogelijk te maken en om onze gasten een geweldige tijd te bezorgen aan boord van onze schepen. Onze vloot bestaat uit ruim 30 goed onderhouden traditionele zeilschepen met verschillende thuishavens, maar ons kantoor is gevestigd in Enkhuizen.

De Holland Sail coöperatie bestaat uit bevlogen scheepseigenaren die met uitstekend onderhouden platbodems, waaronder authentieke tjalken, aken en imposante klippers, varen op de Waddenzee, Markermeer, het IJsselmeer en de Friese Meren. Al jaren lang verzorgen wij met veel plezier, kennis en ervaring zeilreizen voor groepen, gezinnen en singles!

Het bestuur van Holland Sail

De coöperatie Holland Sail staat onder leiding van een bestuur. Dit bestuur staat “aan het roer” en bestaat uit een aantal coöperatieleden en scheepseigenaren met een externe voorzitter. Ons bestuur heeft de opdracht om binnen de -door de leden goedgekeurde- begroting te handelen en legt verantwoording af aan de leden, die met elkaar de “Algemene Leden Vergadering” (ALV) vormen. Daarnaast sturen de bestuursleden het boekingsbureau aan. We stellen ons bestuur graag aan u voor:

Over ons - Hendrik Boland

Hendrik Boland

Voorzitter

Over ons - Anneleen Prins

Anneleen Prins

Vice-voorzitter (Mon Desir, Fortuna)

Over ons - Kars Petri

Kars Petri

Penningmeester (Kleine Jager)

Over ons - Renée van Hasselt

Renée van Hasselt

Secretaris (Bontekoe)

Over ons - Aart Puper

Aart Puper

Algemeen lid (Lauwerszee, Storebælt)

Over ons - Eelke Dijkstra

Eelke Dijkstra

Algemeen lid (Elbrich, Grote Beer)

Over ons - Klaasjan Ruijter

Klaasjan Ruijter

Algemeen lid (Strijd)

De schippers van Holland Sail

De kracht van Holland Sail schuilt in de kennis en ervaring van onze schippers. Door jarenlange zeilervaring kennen zij alle ins en outs van hun vak. Ze delen deze kennis niet alleen met elkaar maar ook enthousiast met hun gasten. Tijdens het varen op een van onze schepen beleeft u echt de magie van het zeilen.

Zeilen met Holland Sail is vooral een kwestie van genieten, doordat u op de kennis en ervaring van de schipper en zijn bemanning kunt rekenen. Als u zelf een handje wilt helpen aan boord, dan staan ze voor u klaar met duidelijke instructies. We streven altijd naar een open en ontspannen sfeer aan boord, waardoor een goede samenwerking ontstaat tussen de schipper, de bemanning en u als gast. Samen maken wij uw zeiltocht op één van onze traditionele zeilschepen tot een fijne ervaring!

Boekingskantoor voor platbodemschepen

Holland Sail is een coöperatie van scheepseigenaren met een eigen boekingskantoor! Wij verhuren onze traditionele zeilschepen die op het Wad, IJsselmeer en de Friese meren varen.

De vloot van Holland Sail bestaat uit een 30-tal traditionele zeilschepen zoals authentieke tjalken en imposante klippers. Holland Sail is in het voorjaar van 2009 van start gegaan met als doel onze gasten een onvergetelijke tijd te bezorgen aan boord van de schepen. Het kantoor van Holland Sail is gevestigd in Enkhuizen en ons motto luidt: eens gezeild, altijd zeeman!

Holland Sail is HISWA-lid
Zeker en vertrouwd uw zeilreis boeken

9,6
Klanttevredenheid 2249 ervaringen
  • Actieve zeiltochten
  • Tevreden klanten geven ons een 9,6/10
  • Weekendkorting voor kinderen tot 12 jaar
  • Zeilen met ervaren schippers
Holland Sail logo