Een avontuurlijke schoolreis

Altijd al aan het roer van een echt zeilschip willen staan? Met Holland Sail leer je het zeilen op het Ijsselmeer, het wad en de eilanden op een andere manier en vooral spelenderwijs kennen. Holland Sail maakt het leven aan boord en op de Waddenzee en IJsselmeer op een unieke manier toegankelijk; weerkunde, leven onder de waterspiegel en het bijzondere milieu! Een echte ontdekkingsreis!

Een onvergetelijke werkweek

De avonturen op het Wad en IJsselmeer zijn een uitstekend alternatief voor de traditionele werkweken en introducties. Perfect voor een schoolreis of schoolkamp, maar natuurlijk ook aantrekkelijk voor jongerenverenigingen, sport- en scoutingclubs. 

Leer het leven aan boord van een heus zeilschip kennen

  • Je leert zeilen en knopen leggen
  • Je doet je eigen bodemonderzoek
  • Je leert kaarten lezen en navigeren
  • Je vangt mosselen en mag deze zelf bereiden
  • Je leert over de vogeltrek, planeten en het sterrenstelsel
  • En je gaat het dek schrobben :)

Naar Texel, Terschelling en Vlieland

We vaarden tijdens onze schoolreis naar Texel, Terschelling en Vlieland en op het dek keken we 's avonds naar de sterren en leerden we over de planeten en het sterrenstelsel. Terug in Harlingen was het tijd voor een gezellige avond met de hele klas. De perfecte afsluiting!

Bas en Michael (leerlingen)

Onvergetelijke zeilreis

Zeilen, wadlopen, GPS-speurtochten, leren, feesten en genieten. We hebben het allemaal gedaan met Wadventures. Het was een onvergetelijk schoolkamp en zeker weten voor herhaling vatbaar!

Marjan ( klas 3 Friesland College )

Uniek een leerzame schoolreis

De unieke belevenis van het zeilen op de Waddenzee, gecombineerd met praktijkgerichte lesmodules zorgt voor een waanzinnig en leerzaam avontuur. Beleef het zelf en stap ook eens aan boord van een historische zeilboot!

Amir Faroki (docent)

Met elkaar zeilen en koken

Onze reis over het Wad was niet alleen leerzaam, maar vooral heel gezellig. Een echt Wadden-avontuur! Het was geweldig om met elkaar te koken, te zeilen en alles te leren op en om het Wad.

Wesley ( Havo 4)