Zeilvakantie voor volwassenen

Bent u samen of alleengaand en droomt u van een zeilreis op een groot schip onder begeleiding van een schipper? Met de meezeilreizen voor volwassenen van Holland Sail kan dat! Boek een Adults-only zeilweekend voor volwassenen of singles en laat u verrassen!

Alleen op vakantie

ontmoet nieuwe mensen aan boord

Geheel ontzorgd op reis

inclusief volpension en bemanning

Zeilen met volwassenen

Stap aan boord en maak kennis met de bemanning en de andere zeilers. De crew laat u zien waar uw hut is en er is tijd om het schip te verkennen. Na een korte instructie over de zeiltaken en veiligheid aan boord gaan de trossen los. Het schip vaart de haven van Harlingen, Enkhuizen, Kampen of Stavoren uit en de zeilen gaan omhoog. U zult merken dat u vanzelf de drukte van alledag achterlaat op de kade. Ontspan aan dek, vind een fijne plek om dat boek te lezen waar u thuis maar niet aan toe komt en geniet van het water en het uitzicht. Op naar het  IJsselmeer, het Markermeer of de Waddenzee!

Ruim honderd jaar oude zeilschepen huren: het kan in Nederland.

De zeilschepen van Holland Sail zijn onderdeel van de traditionele bruine vloot, maar worden allang niet meer gebruikt om aardappelen mee te vervoeren. Ze zijn zo ingericht dat het luxe vaartuigen zijn voor uitstapjes en vakanties.
Holland Sail logo

De handen uit de mouwen en genieten van de omgeving

Aan boord is er voldoende te zien, te doen en te beleven. Maak een praatje met de schipper of maak kennis met uw reisgenoten en help met navigeren of andere klusjes aan boord. Wat u maar wilt. Onderweg zal het steeds veranderende landschap u verrassen. Houdt de verrekijker maar paraat want naast de prachtige kust en vergezichten spot u zomaar een zeehond of een bijzondere vogel! Afhankelijk van de reis wordt aan het einde van de middag in een haven afgemeerd of het anker uitgegooid. Zo overnacht u de ene dag in een van de vele pittoreske havenplaatsjes rond het IJsselmeer of het Markermeer of in de haven van een van de vijf Waddeneilanden en de andere dag ‘voor anker’.

Zeilreis met catering

Tijdens de zeilreis serveert de scheepskok op de afgesproken tijd een heerlijk diner, terwijl u de dag doorneemt en de schipper misschien nog even de plannen voor morgen komt overleggen. 's Avonds in volledige rust genieten op het dek en in slaap vallen op het deinende water, hoe heerlijk is dat! Tijdens onze zeilreizen zult u iedere ochtend wakker worden op een andere prachtige plek in Nederland. Gaat u mee?

Samen zeilen!

Waar kunnen we u mee helpen?

Geen zeilervaring nodig

Catering & slaapplaats aan boord

Geen reserveringskosten

Ervaren bemanning

Boekingskantoor voor platbodemschepen

Holland Sail is een coöperatie van scheepseigenaren met een eigen boekingskantoor! Wij verhuren onze traditionele zeilschepen die op het Wad, IJsselmeer en de Friese meren varen.

De vloot van Holland Sail bestaat uit een 30-tal traditionele zeilschepen zoals authentieke tjalken en imposante klippers. Holland Sail is in het voorjaar van 2009 van start gegaan met als doel onze gasten een onvergetelijke tijd te bezorgen aan boord van de schepen. Het kantoor van Holland Sail is gevestigd in Enkhuizen en ons motto luidt: eens gezeild, altijd zeeman!

Holland Sail is HISWA-lid
Zeker en vertrouwd uw zeilreis boeken

9,6
Klanttevredenheid 2249 ervaringen
  • Actieve zeiltochten
  • Tevreden klanten geven ons een 9,6/10
  • Weekendkorting voor kinderen tot 12 jaar
  • Zeilen met ervaren schippers
Holland Sail logo
Samen zeilenHolland Sail

De mooiste zeilreizen op het IJsselmeer, Markermeer en de Waddenzee

Wilt u nieuwe mensen leren kennen, of gezellig met uw kind(-eren), partner, ouder, vriend of vriendin het IJsselmeer of de Waddenzee ontdekken? Sluit dan aan bij een van de meezeilreizen die Holland Sail bijna het hele jaar door organiseert. Boek een bed of hut aan boord van één van onze schepen en wordt volledig ontzorgd tijdens een zeilreis over de mooiste wateren van Nederland! Leer alles over zeilen, het schip en de natuur, help mee aan boord of trek lekker helemaal uw eigen plan en ontspan. Een meezeilreis boekt u al voor een weekendje maar langer kan natuurlijk ook!

Veilig online betalen