Adults-only zeilreizen

Liever op reis buiten het hoogseizoen of verheugd u zich op langere zeildagen en de rust van bijvoorbeeld het Wad met leeftijdsgenoten? Boek dan een van onze Adult only reizen. Holland Sail organiseert ook zeilreizen voor specifieke leeftijdsgroepen zoals 40+ of 50+.

Alleen op vakantie

ontmoet nieuwe mensen aan boord

Geheel ontzorgd op reis

incl. volpension en bemanning

Adult only Zeilreizen op het IJsselmeer & Waddenzee

Stap aan boord en maak kennis met de bemanning en de andere zeilers. De crew laat je zien waar je hut is en er is tijd om het schip te verkennen. Na een korte zeilinstructie over de zeiltaken en veiligheid aan boord, gaan de trossen los. Algauw vaar je de haven van Ekhuizen of Harlingen uit en gaan de zeilen omhoog. Als het schip op koers ligt en er aleen nog maar het geluid van de wind en de vogels te horen is, kom je misschien wel een beetje los van het drukke leven dat je op de kade hebt achtergelaten. Ontspan aan dek lekker in de zon, vind een fijne plek om dat boek uit te lezen waar je thuis maar niet aan toe komt, terwijl je geniet van het lekkers voor bij de koffie dat de kok net heeft klaargezet.

Natuurlijk kun je ook gerust even een praatje maken met de schipper, misschien is er wel een leuke taak te doen op het acherdek. Zoals helpen navigeren of een stukje sturen. Tijdens de lunch is er genoeg tijd om je mede zeilers beter te leren kennen. Onderweg is het ook genieten van een steeds veranderende landschap. Prachtige kusten, zeehonden en vogels worden de norm. Afhankelijk van de reis wordt  er aan het einde van de middag in een haven afgemeerd. Misschien in een van de vele pitoreske havenplaatsjes rond het IJsselmeer of in de haven van een van de vijf Waddeneilanden.

De kok serveert op de afgesproken tijd een heerlijk diner, terwijl je de dag doorneemt en de schipper misschien nog even de plannen voor morgen komt overleggen. Geniet van je avond aan of van boord en morgen is er weer een nieuwe dag en een nieuwe haven of ankerplek, hoe heerlijk is dat? Iedere ochtend wakker worden op een andere prachtige plek in Nederland. Ga je mee?

Ruim honderd jaar oude zeilschepen huren: het kan in Nederland.

De zeilschepen van Holland Sail zijn onderdeel van de traditionele bruine vloot, maar worden allang niet meer gebruikt om aardappelen mee te vervoeren. Ze zijn zo ingericht dat het luxe vaartuigen zijn voor uitstapjes en vakanties.

Let's sail together!

Waar kunnen we je mee helpen?

Geen zeilervaring nodig

Catering & slaapplaats aan boord

Geen reserveringskosten

Ervaren bemanning

Boekingskantoor voor platbodemschepen

Holland Sail is een coöperatie van scheepseigenaren met een eigen boekingskantoor! Wij verhuren onze traditionele zeilschepen die op het Wad, IJsselmeer en de Friese meren varen.

De vloot van Holland Sail bestaat uit een 30-tal traditionele zeilschepen zoals authentieke tjalken en imposante klippers. Holland Sail is in het voorjaar van 2009 van start gegaan met als doel onze gasten een onvergetelijke tijd te bezorgen aan boord van de schepen. Het kantoor van Holland Sail is gevestigd in Enkhuizen en ons motto luidt: eens gezeild, altijd zeeman!

Holland Sail is HISWA-lid
Zeker en vertrouwd uw zeilreis boeken

9,6
Klanttevredenheid 2177 ervaringen
  • Actieve zeiltochten
  • Tevreden klanten geven ons een 9,6/10
  • Weekendkorting voor kinderen tot 12 jaar
  • Zeilen met ervaren schippers
Holland Sail logo
Samen zeilenHolland Sail

De mooiste zeilreizen op het IJsselmeer en de Waddenzee

Wil je nieuwe mensen leren kennen, of gezellig met je kind(eren), partner, ouder, vriend of vriendin het IJsselmeer of de Waddenzee ontdekken? Sluit dan aan bij een van de meezeilreizen die Holland Sail bijna het hele jaar door organiseert. Boek je bed of hut aan boord van een van onze schepen en wordt volledig ontzorgt tijdens een zeilreis over de mooiste wateren van Nederland! Leer als je wil over zeilen, het schip en de natuur, help mee aan boord als je zin hebt,  of trek lekker helemaal je eigen plan en ontspan.  Een meezeilreis boek je al voor een weekendje maar langer kan natuurlijk ook!

Veilig online betalen