Zeilvakantie naar de Waddeneilanden

Boek een zeilschip bij Holland Sail en ontdek de Waddeneilanden! Dit bijzondere stukje Nederland heeft naast adembenemende natuur ook alles om een vakantie in eigen land compleet te maken. Van de brede stranden met trendy strandtenten tot gezellige dorpjes met leuke musea en zonnige terrasjes. Beleef een bijzondere zeilvakantie op de Waddenzee aan boord van een van onze traditionele zeilschepen!

De Nederlandse waddeneilanden zijn uniek

Het Nederlandse Waddengebied is een dynamisch landschap dat voortdurend verandert. Door de interactie van water, wind en zand ontstaan er nieuwe zandbanken, geulen en kwelders. Door de eeuwen heen zijn er eilanden verdwenen of samengevoegd en ontstaan er langzamerhand ook weer nieuwe eilanden. Deze constante verandering is een kenmerk van de Waddenzee en heeft geleid tot een fascinerend en gevarieerd natuurgebied. De bijzondere werking van het getijdengebied creëert een uniek ecosysteem dat zo speciaal is dat het is opgenomen in de prestigieuze lijst van Unesco's werelderfgoed.

Vakantie in eigen land op de Waddeneilanden!

De Waddeneilanden zijn onderdeel van een bijzonder natuurgebied: Het Waddengebied. Om de eilanden te bereiken steek je de Waddenzee over vanuit bijvoorbeeld de haven van Harlingen of vanaf het IJsselmeer. Ieder eiland heeft zijn eigen bijzondere geschiedenis en allemaal staan ze bekend om hun brede stranden, woest duinlandschap en gezellige dorpjes. Ontdek de eilanden tijdens een zeilvakantie door dit uniek stukje Nederland!

De bewoonde Nederlandse Waddeneilanden zijn:

Boek een onvergetelijke zeiltocht

Verken de Waddeneilanden met Holland Sail! Geniet van prachtige natuur, brede stranden, sfeervolle dorpjes en gezellige terrasjes. Boek een unieke zeilvakantie op de Waddenzee aan boord van onze traditionele zeilschepen.

Boekingskantoor voor platbodemschepen

Holland Sail is een coöperatie van scheepseigenaren met een eigen boekingskantoor! Wij verhuren onze traditionele zeilschepen die op het Wad, IJsselmeer en de Friese meren varen.

De vloot van Holland Sail bestaat uit een 30-tal traditionele zeilschepen zoals authentieke tjalken en imposante klippers. Holland Sail is in het voorjaar van 2009 van start gegaan met als doel onze gasten een onvergetelijke tijd te bezorgen aan boord van de schepen. Het kantoor van Holland Sail is gevestigd in Enkhuizen en ons motto luidt: eens gezeild, altijd zeeman!

Holland Sail is HISWA-lid
Zeker en vertrouwd uw zeilreis boeken

9,6
Klanttevredenheid 2177 ervaringen
  • Actieve zeiltochten
  • Tevreden klanten geven ons een 9,6/10
  • Weekendkorting voor kinderen tot 12 jaar
  • Zeilen met ervaren schippers
Holland Sail logo