Zeilen in Nederland: op naar de eilanden in de Waddenzee!

Holland Sail vaart met haar vloot op de Waddenzee. We bezoeken graag de Waddeneilanden om de charme en prachtige natuur te delen met onze gasten. Aan boord vertellen we u graag meer over het Nederlandse Waddengebied, want het is een dynamisch landschap dat voortdurend verandert. Zo ontstaan er telkens nieuwe zandbanken, geulen en kwelders en zijn er door de eeuwen heen eilanden verdwenen of samengevoegd. De bijzondere werking van het getijdengebied creëert een uniek ecosysteem dat zo speciaal is dat het is opgenomen in de prestigieuze lijst van Unesco's werelderfgoed. Komt u het bewonderen aan boord van één van onze traditionele zeilschepen?

De Nederlandse Waddeneilanden zijn uniek

Op de Nederlandse Waddeneilanden is er voor elk wat wils te vinden. Van Texel tot aan Schiermonnikoog is er volop te zien en te beleven, zoals fietsen door de duinen, wandelen langs de uitgestrekte stranden en genieten van lokale gerechten in gezellige dorpjes. Avonturiers kunnen wadlopen naar drooggevallen zandbanken, cultuurliefhebbers halen hun hart op in de musea en vuurtorens. Natuurliefhebbers genieten uitgebreid van de diverse flora en fauna van de Waddenzee. Vaar met Holland Sail naar één of meer van de eilanden in de Waddenzee en ontdek zelf de combinatie van natuur, avontuur en ontspanning voor een onvergetelijke vakantie.

Vakantie in eigen land op de Waddeneilanden

De Waddeneilanden zijn onderdeel van een bijzonder natuurgebied: het Waddengebied. Om de eilanden te bereiken steken we de Waddenzee over vanuit bijvoorbeeld de haven van Harlingen of vanaf het IJsselmeer. Ieder eiland heeft zijn eigen bijzondere geschiedenis en allemaal staan ze bekend om hun brede stranden, woest duinlandschap en gezellige dorpjes. Ontdek de eilanden tijdens een zeilvakantie in dit unieke stukje Nederland.

De bewoonde Nederlandse Waddeneilanden zijn:

Boek een onvergetelijke zeiltocht

Verken de Waddeneilanden met Holland Sail! Geniet van prachtige natuur, brede stranden, sfeervolle dorpjes en gezellige terrasjes. Boek een unieke zeilvakantie op de Waddenzee aan boord van onze traditionele zeilschepen.

Boekingskantoor voor platbodemschepen

Holland Sail is een coöperatie van scheepseigenaren met een eigen boekingskantoor! Wij verhuren onze traditionele zeilschepen die op het Wad, IJsselmeer en de Friese meren varen.

De vloot van Holland Sail bestaat uit een 30-tal traditionele zeilschepen zoals authentieke tjalken en imposante klippers. Holland Sail is in het voorjaar van 2009 van start gegaan met als doel onze gasten een onvergetelijke tijd te bezorgen aan boord van de schepen. Het kantoor van Holland Sail is gevestigd in Enkhuizen en ons motto luidt: eens gezeild, altijd zeeman!

Holland Sail is HISWA-lid
Zeker en vertrouwd uw zeilreis boeken

9,6
Klanttevredenheid 2249 ervaringen
  • Actieve zeiltochten
  • Tevreden klanten geven ons een 9,6/10
  • Weekendkorting voor kinderen tot 12 jaar
  • Zeilen met ervaren schippers
Holland Sail logo