De grens tussen de Noordzee en de Waddenzee wordt gevormd door de Waddeneilanden, die een natuurlijke barrière rondom het Wad vormen, opgebroken door getijgeulen. Vijf van de Nederlandse Waddeneilanden zijn bewoond en, afhankelijk van de omstandigheden en het eiland, bereikbaar met onze zeilschepen.

De Waddeneilanden zijn eilanden die continu in beweging zijn. Door de eeuwen heen zijn er eilanden ontstaan en weer verdwenen, en de Waddeneilanden die we nu kennen verplaatsen zich steeds meer naar het oosten. Ook zijn de eilanden een natuurgebied op zich, elk met zijn eigen kenmerken. Het is een favoriete vakantiebestemming voor veel mensen – zowel Nederlanders als toeristen – waar u rustig rond kunt fietsen, lekker de kleine stadjes kunt bekijken en het unieke gevoel van een eiland kunt meekrijgen.

De eilanden bereikt u via de Waddenzee. Vanaf de havens heeft u uitzicht over de Waddenzee en ziet u de unieke werking van eb en vloed. Dit vormt een ecosysteem dat zo speciaal is dat het tot UNESCO werelderfgoed is benoemd.

De bewoonde Nederlandse Waddeneilanden zijn:

Wat Holland Sail voor u doet

De liefde voor het zeilen zit bij alle schippers en medewerkers van Holland Sail ingebakken. Dat willen we graag met u delen, zodat ook u die passie kunt ervaren.

De Holland Sail-schepen zijn traditionele zeilschepen en worden continu door de schippers onderhouden. Deze zeilschepen zijn dikwijls ouder dan 100 jaar. Met zo'n rijke geschiedenis voelt u de unieke identiteit van het schip tijdens uw zeilreis.

Holland Sail is HISWA-lid
Zeker en vertrouwd uw zeilreis boeken

9,6
Klanttevredenheid 1551 ervaringen
  • Actief zeilen
  • Persoonlijke service
  • Ervaren schippers
  • Klanten geven ons een 9.5 / 10
Holland Sail logo