Service, kwaliteit en veiligheid

Veiligheid en kwaliteit - Service, kwaliteit en veiligheid

De Holland Sail vloot bestaat uit goed onderhouden en gecertificeerde zeilschepen die gevaren worden door ervaren schippers. Onze schippers en bemanning kennen de kneepjes van het vak.

Veiligheid en onderhoud staan bij ons hoog in het vaandel. Als coöperatie zijn we constant in beweging om onze service en kwaliteit te verbeteren en om te voldoen aan de wet-en regelgeving. Op die manier bevorderen we de veiligheid aan boord van onze schepen en kiezen we goed voorbereid en vol vertrouwen het ruime sop.

Ons veiligheidsbeleid

Holland Sail streeft ernaar om niet alleen de wet- en regelgeving uit te voeren die geldt voor onze branche, we willen ook een leidende rol spelen op het gebied van veiligheid. Daarom volgen we een actief en transparant veiligheidsbeleid dat een integraal onderdeel is van de coöperatie. Schippers kunnen alleen lid worden als hun schip aan de hoogste eisen voldoet en aantoonbaar beschikt over geldige certificaten.

Certificaten

Om te mogen varen moeten de schepen in het bezit zijn van diverse certificaten. Het hoofdcertificaat is 5 jaar geldig, het certificaat van mast en tuigage 2,5 jaar. Beide worden uitgegeven door de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT), en worden pas na een uitgebreide keuring door een gecertificeerd keuringsbureau vernieuwd. Controleren bij ILT? Klik hier

Bekijk ons aanbod van traditionele zeilschepen te huur, controleer de beschikbaarheid van zeiltochten of neem contact met ons op wanneer u nog vragen heeft.

Een stapje verder

Waar de regels ophouden, zet Holland Sail een zeil bij. Tot ons veiligheidsbeleid behoren niet alleen de certificaten en verzekeringsbewijzen, maar ook bemanningsdiploma's en vaardigheden op het gebied van brandbestrijding en EHBO. Wij investeren continu in kennis, onderhoud en communicatie. U kunt dus vol vertrouwen met ons in zee gaan. 

Boekingskantoor voor platbodemschepen

Holland Sail is een coöperatie van scheepseigenaren met een eigen boekingskantoor! Wij verhuren onze traditionele zeilschepen die op het Wad, IJsselmeer en de Friese meren varen.

De vloot van Holland Sail bestaat uit een 30-tal traditionele zeilschepen zoals authentieke tjalken en imposante klippers. Holland Sail is in het voorjaar van 2009 van start gegaan met als doel onze gasten een onvergetelijke tijd te bezorgen aan boord van de schepen. Het kantoor van Holland Sail is gevestigd in Enkhuizen en ons motto luidt: eens gezeild, altijd zeeman!

Holland Sail is HISWA-lid
Zeker en vertrouwd uw zeilreis boeken

9,6
Klanttevredenheid 2249 ervaringen
  • Actieve zeiltochten
  • Tevreden klanten geven ons een 9,6/10
  • Weekendkorting voor kinderen tot 12 jaar
  • Zeilen met ervaren schippers
Holland Sail logo