Service, kwaliteit en veiligheid

Veiligheid en kwaliteit - Service, kwaliteit en veiligheid

De vloot van Holland Sail bestaat uit goed onderhouden, gecertificeerde, kwaliteitsschepen met ervaren schippers, die allemaal de kneepjes van het vak kennen. Veiligheid en onderhoud staan bij hen hoog in het vaandel. Samen ondernemen we allerlei acties om onze service en kwaliteit continu te verbeteren.

Ons veiligheidsbeleid

Holland Sail probeert niet alleen de regelgeving uit te voeren en aan de wettelijke eisen te voldoen, maar wil een voorhoederol vervullen op het gebied van veiligheid. Daarom hanteren we een actief en transparant veiligheidsbeleid dat een integraal onderdeel is van de coöperatie. Schippers kunnen alleen lid worden als hun schip aan de hoogste eisen voldoet en aantoonbaar beschikt over geldige certificaten.

Certificaten

Om te mogen varen moeten de schepen in het bezit zijn van diverse certificaten. Het hoofdcertificaat is 5 jaar geldig, het certificaat van mast en tuigage 2,5 jaar. Beide worden uitgegeven door de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT), en worden pas na een uitgebreide keuring door een gecertificeerd keuringsbureau vernieuwd. Controleren bij ILT? Klik hier

Bekijk ons aanbod van traditionele zeilschepen te huur, controleer de beschikbaarheid van zeiltochten of neem contact met ons op wanneer u nog vragen heeft.

Een stapje verder

Waar de regels ophouden, zet Holland Sail een zeil bij. Tot ons veiligheidsbeleid behoren niet alleen de certificaten en verzekeringsbewijzen, maar ook bemanningsdiploma's en vaardigheden op het gebied van brandbestrijding en EHBO. Wij investeren continu in kennis, onderhoud en communicatie. U kunt dus vol vertrouwen met ons in zee gaan. 

Boekingskantoor voor platbodemschepen

Holland Sail is een coöperatie van scheepseigenaren met een eigen boekingskantoor! Wij verhuren onze traditionele zeilschepen die op het Wad, IJsselmeer en de Friese meren varen.

De vloot van Holland Sail bestaat uit een 30-tal traditionele zeilschepen zoals authentieke tjalken en imposante klippers. Holland Sail is in het voorjaar van 2009 van start gegaan met als doel onze gasten een onvergetelijke tijd te bezorgen aan boord van de schepen. Het kantoor van Holland Sail is gevestigd in Enkhuizen en ons motto luidt: eens gezeild, altijd zeeman!

Holland Sail is HISWA-lid
Zeker en vertrouwd uw zeilreis boeken

9,6
Klanttevredenheid 2177 ervaringen
  • Actieve zeiltochten
  • Tevreden klanten geven ons een 9,6/10
  • Weekendkorting voor kinderen tot 12 jaar
  • Zeilen met ervaren schippers
Holland Sail logo