Samenwerken en samen ontwikkelen

Een schoolreis aan boord van een traditioneel zeilschip is een unieke ervaring en erg leerzaam. Scholieren en studenten gaan aan boord aan de slag als hulpmatroos, waardoor ze goed leren samenwerken. Gezamenlijk sturen, de zeilen hijsen, knopen leggen, navigeren en getijden berekenen om elkaar beter te leren kennen en samen te ontwikkelen. De ervaren schipper en zijn bemanning zorgen tijdens het varen voor de begeleiding. Op naar een onvergetelijke ervaring!

Een programma op maat

Bij Holland Sail maken we graag samen met u een programma op maat. We bieden zeilreizen aan van de duur van 1 dag, enkele dagen of een midweek. Op de dag van aankomst wordt u ontvangen door de schipper en zijn bemanning. Een rondleiding over het schip en instructies van de schipper zullen ook niet ontbreken. Veiligheid aan boord staat altijd voorop. 

Tijdens de reis wordt er gezamenlijk gekookt en gegeten. De verschillende maaltijden worden door de groep zelf bereid, van ontbijt tot lunch, tussendoortjes en de avondmaaltijd. Voor de één betekent dit vooral samenwerken, voor de ander betekent het ook samen ontwikkelen, want niet iedereen is een keukenprins of -prinses. 

Op verschillende locaties tijdens de zeilreis zijn excursie-mogelijkheden die een mooi beeld geven van de geschiedenis en de natuur van de omgeving. Er is zoveel te leren en te ontdekken!  De verschillende Waddeneilanden hebben allemaal hun eigen charme; ontdek tijdens het schoolkamp op een zeilschip de musea en bezienswaardigheden op Vlieland, Terschelling, Texel, Ameland of Schiermonnikoog.

Arrangementen van 1 dag tot wel 5 dagen

 • Dagtocht v.a. € 49 per scholier

  Alle facetten van het zeilen komen aan bod en de scholieren gaan met een voldaan gevoel weer naar huis. Eten en drinken mag u zelf meenemen, maar een scheepskok kan ook voor wat lekkers zorgen. Vertrek vanuit de haven rond 9 uur, terugkomst zelfde haven rond 18.00 uur.

 • 2-daagse tocht v.a. € 110 per scholier

  Bij een 2-daagse tocht blijven de scholieren aan boord en overnachten we in een ander mooie havenstad of op een Waddeneiland. Ga op ontdekkingsreis en zoek de mooie plekjes. Het samen koken en overnachten op zo’n groot schip is een hele belevenis!

 • 3, 4 of 5 daagse tocht v.a. € 130 - € 195 per scholier

  Vanzelfsprekend zullen er meer havensteden aangedaan worden als de tocht langer duurt. Er is dan naast de excursies ook tijd voor bijvoorbeeld een fiets-, wandel- of speurtocht. Of wat dacht u van lekker zwemmen. Nog mooier: met zo'n groot schip droogvallen en daarna loopt u met de hele klas over de bodem van de zee; hoe gaaf is dat.

ScheepskokHolland Sail

Koken aan boord

Samen voor de hele groep een heerlijke maaltijd bereiden. Met de hulp van ons “Smulpakket” is koken aan boord een gezellige en leerzame activiteit. Zelfs samen afwassen wordt op deze manier leuk!

Een van onze gasten liet de volgende review achter:

“Wij hebben super genoten: het schip is schoon, kooien goed, kombuis ruim en volledig ingericht, voldoende van alles. Vriendelijke maat en schipper, die er alles aan doet om zijn gasten superfijne dagen te bezorgen.
Als extra bonus wist hij ons te vertellen waar de zeearend zich ophoudt en met verrekijker hebben we die gespot!
Kortom, volgend jaar weer! Beter compliment is er toch niet?” 

Boekingskantoor voor platbodemschepen

Holland Sail is een coöperatie van scheepseigenaren met een eigen boekingskantoor! Wij verhuren onze traditionele zeilschepen die op het Wad, IJsselmeer en de Friese meren varen.

De vloot van Holland Sail bestaat uit een 30-tal traditionele zeilschepen zoals authentieke tjalken en imposante klippers. Holland Sail is in het voorjaar van 2009 van start gegaan met als doel onze gasten een onvergetelijke tijd te bezorgen aan boord van de schepen. Het kantoor van Holland Sail is gevestigd in Enkhuizen en ons motto luidt: eens gezeild, altijd zeeman!

Holland Sail is HISWA-lid
Zeker en vertrouwd uw zeilreis boeken

9,6
Klanttevredenheid 2195 ervaringen
 • Actieve zeiltochten
 • Tevreden klanten geven ons een 9,6/10
 • Weekendkorting voor kinderen tot 12 jaar
 • Zeilen met ervaren schippers
Holland Sail logo