Samenwerken en samen ontwikkelen

Een schoolreisje aan boord van een authentiek traditioneel zeilschip is een unieke ervaring, maar ook zeer leerzaam. Want zeilen doe je samen, je leert elkaar nog beter kennen, je werkt samen en bent actief bezig.

Ook leren scholieren over wind, getijden, stromingen, geografie en biologie, terwijl ze in een veilige omgeving de mogelijkheid krijgen om in groepsverband aan persoonlijke ontwikkeling te doen. De schipper en matroos begeleiden de scholieren in het ‘reilen en zeilen’ aan boord. Leuk toch, zo’n spreekwoord gaat leven op het water!

  • Zuiderzeemuseum
  • Westfries museum
  • Kaap Skill
  • Marinemuseum Den Helder

Arrangementen van 1 dag tot wel 5 dagen

Voor elk wat wils, of u op zoek bent naar een unieke dagtocht of een complete werkweek van 5 dagen op het Ijsselmeer en Waddenzee. Desgewenst kunnen wij de zeilreis ook uitbreiden met excursies naar bijv. het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen, Ecomare op Texel of het Marine Museum in Den Helder. We gaan graag met u in gesprek om uw precieze wensen te bespreken maar hier alvast ter inspiratie een tipje van de sluier:

Dagtocht € 45 per scholier:

Alle facetten van het zeilen komen aan bod en de kinderen gaan met een voldaan gevoel weer naar huis. Eten en drinken mag zelf meegenomen worden maar een scheepskok kan ook voor wat lekkers zorgen. Vertrek vanuit de haven rond 9 uur, terugkomst zelfde haven rond 18.00 uur.

2-daagse tocht € 99 per scholier

In een 2-daagse tocht blijven de scholieren aan boord overnachten in een ander mooi havenstadje. Ga op ontdekkingsreis en zoek de mooie plekjes. Het samen koken en overnachten op zo’n groot schip is een hele belevenis!

3- of 5 daagse tocht € 120 - € 180 per scholier

Vanzelfsprekend zullen er meer havenstadjes aangedaan worden als de tocht langer duurt. Er is dan naast de excursies  ook wel tijd voor bijvoorbeeld een fiets-, wandel- of speurtocht. Of wat dacht u van lekker zwemmen of dat typische wat een traditioneel zeilschip kan: droogvallen op het wad. Dit is echt zo een unieke belevenis.

 
 
 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Scheepskok

Aan boord staat de volledig ingerichte keuken tot uw beschikking om een goede scheepsmaaltijd te kunnen bereiden en kunt u gebruik maken van de potten en pannen alsmede borden en bestek.

U doet ook zelf de inkopen met de kinderen en dat is ook erg leerzaam. Of gaat u toch liever voor een echte scheepskok die de kinderen begeleidt bij de (voor)bereiding van de maaltijden? De kok weet heel goed hoeveel er van alles ingekocht moet worden en zorgt ook voor gezonde maaltijden. De kok heeft wel een eigen hut nodig en kost € 125 per dag. De inkoop en bereiding van de maaltijden kost € 21 per dag per deelnemer.

Prijzen

De prijzen variëren van € 45 voor een dag tot € 180 voor 5 dagen. U kunt ook de 5 dagen onder 2 klassen verdelen, bijv. maandagochtend – woensdagmorgen de éne klas en woensdagmorgen-vrijdagmiddag de andere klas. De excursies kosten € 15 per deelnemer per excursie.

Bus

Natuurlijk kunnen wij ook voor u de transfer van school naar het schip regelen.

Wat Holland Sail voor u doet

De liefde voor het zeilen zit bij alle schippers en medewerkers van Holland Sail ingebakken. Dat willen we graag met u delen, zodat ook u die passie kunt ervaren.

De Holland Sail-schepen zijn traditionele zeilschepen en worden continu door de schippers onderhouden. Deze zeilschepen zijn dikwijls ouder dan 100 jaar. Met zo'n rijke geschiedenis voelt u de unieke identiteit van het schip tijdens uw zeilreis.

Holland Sail is HISWA-lid
Zeker en vertrouwd uw zeilreis boeken

9,6
Klanttevredenheid 1548 ervaringen
  • Actief zeilen
  • Persoonlijke service
  • Ervaren schippers
  • Klanten geven ons een 9.5 / 10
Holland Sail logo