Samenwerken en samen ontwikkelen

Een schoolreisje aan boord van een traditioneel zeilschip is een unieke ervaring, maar ook erg leerzaam.  Je bestuurt zelf het schip, hijst de zeilen, legt knopen, navigeert en  berekent de getijden. Zeilen doe je samen, en daardoor leer je je mede-scholieren nog beter kennen. De ervaren schipper en matroos begeleiden de scholieren tijdens het varen  en zorgen voor een onvergetelijke ervaring.

We maken graag samen met jullie school een programma op maat

Wil je één dag zeilen of een complete werkweek van vijf dagen organiseren? Alles is mogelijk. Je kan je schoolreis ook uitbreiden met unieke excurcies die je alles vertellen over de geschiedenis en de natuur van de omgeving waar je in op reis bent. Bijvoorbeeld een bezoek aan het Zuiderzee museum of  aan de zeehonden opvang Ecomare op Texel. We maken graag samen met jullie school een programma op maat , maar hier alvast ter inspiratie een tipje van de sluier. Natuurlijk kunnen wij ook voor u het vervoer van en naar school en het schip regelen.

Arrangementen van 1 dag tot wel 5 dagen

 • Dagtocht v.a. € 49 per scholier

  Alle facetten van het zeilen komen aan bod en de scholieren gaan met een voldaan gevoel weer naar huis. Eten en drinken mag je zelf meenemen, maar een scheepskok kan ook voor wat lekkers zorgen. Vertrek vanuit de haven rond 9 uur, terugkomst zelfde haven rond 18.00 uur.

 • 2-daagse tocht v.a. € 110 per scholier

  Bij een 2-daagse tocht blijven de scholieren aan boord en overnachten we in een ander mooie havenstad of op een Waddeneiland. Ga op ontdekkingsreis en zoek de mooie plekjes. Het samen koken en overnachten op zo’n groot schip is een hele belevenis!

 • 3, 4 of 5 daagse tocht v.a. € 130 - € 195 per scholier

  Vanzelfsprekend zullen er meer havensteden aangedaan worden als de tocht langer duurt. Er is dan naast de excursies ook tijd voor bijvoorbeeld een fiets-, wandel- of speurtocht. Of wat dacht je van lekker zwemmen. Nog mooier: met zo'n groot schip droogvallen en daarna loop je met de hele klas over de bodem van de zee; hoe gaaf is dat.

ScheepskokHolland Sail

Aan boord staat de volledig ingerichte keuken tot je beschikking

Je doet met elkaar de inkopen, stelt een menu samen en bereidt voor de hele groep een heerlijke maaltijd. Zelfs samen afwassen wordt op deze manier leuk. Of ga je toch liever voor een echte scheepskok die de scholieren begeleidt bij de (voor)bereiding van de maaltijden? De kok weet heel goed hoeveel er van alles ingekocht moet worden en zorgt ook voor gezonde maaltijden. Voor € 180 per dag neemt de kok je vele zorgen uit handen. De inkoop en bereiding van de maaltijden kost € 22 per dag per deelnemer.

Boekingskantoor voor platbodemschepen

Holland Sail is een coöperatie van scheepseigenaren met een eigen boekingskantoor! Wij verhuren onze traditionele zeilschepen die op het Wad, IJsselmeer en de Friese meren varen.

De vloot van Holland Sail bestaat uit een 30-tal traditionele zeilschepen zoals authentieke tjalken en imposante klippers. Holland Sail is in het voorjaar van 2009 van start gegaan met als doel onze gasten een onvergetelijke tijd te bezorgen aan boord van de schepen. Het kantoor van Holland Sail is gevestigd in Enkhuizen en ons motto luidt: eens gezeild, altijd zeeman!

Holland Sail is HISWA-lid
Zeker en vertrouwd uw zeilreis boeken

9,6
Klanttevredenheid 2137 ervaringen
 • Actieve zeiltochten
 • Tevreden klanten geven ons een 9,6/10
 • Weekendkorting voor kinderen tot 12 jaar
 • Zeilen met ervaren schippers
Holland Sail logo