Samenwerken en samen ontwikkelen

Een schoolreisje aan boord van een traditioneel zeilschip is een unieke ervaring, maar ook erg leerzaam.  Je bestuurt zelf het schip, hijst de zeilen, legt knopen, navigeert en  berekent de getijden. Zeilen doe je samen, en daardoor leer je je mede-scholieren nog beter kennen. 
De ervaren schipper en matroos begeleiden de scholieren tijdens het varen  en zorgen voor een onvergetelijke ervaring.

Wil je één dag zeilen of een complete werkweek van vijf dagen organiseren? Alles is mogelijk. Je kan je schoolreis ook uitbreiden met unieke excurcies die je alles vertellen over de geschiedenis en de natuur van de omgeving waar je in op reis bent. Bijvoorbeeld een bezoek aan het Zuiderzee museum of  aan de zeehonden opvang Ecomare op Texel. We maken graag samen met jullie school een programma op maat , maar hier alvast ter inspiratie een tipje van de sluier.

Arrangementen van 1 dag tot wel 5 dagen

Dagtocht v.a. € 49 per scholier:

Alle facetten van het zeilen komen aan bod en de scholieren gaan met een voldaan gevoel weer naar huis. Eten en drinken mag je zelf meenemen, maar een scheepskok kan ook voor wat lekkers zorgen. Vertrek vanuit de haven rond 9 uur, terugkomst zelfde haven rond 18.00 uur.

2-daagse tocht v.a. € 110 per scholier

Bij een 2-daagse tocht blijven de scholieren aan boord en overnachten we in een ander mooie havenstad of op een Waddeneiland. Ga op ontdekkingsreis en zoek de mooie plekjes. Het samen koken en overnachten op zo’n groot schip is een hele belevenis!

3, 4 of 5 daagse tocht  v.a. € 130 - € 195 per scholier

Vanzelfsprekend zullen er meer havensteden aangedaan worden als de tocht langer duurt. Er is dan naast de excursies ook tijd voor bijvoorbeeld een fiets-, wandel- of speurtocht. Of wat dacht je van lekker zwemmen. Nog mooier: met zo'n groot schip droogvallen en daarna loop je met de hele klas over de bodem van de zee; hoe gaaf is dat.

 
 
 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Scheepskok

Aan boord staat de volledig ingerichte keuken tot je beschikking.

Je doet met elkaar de inkopen, stelt een menu samen en bereidt voor de hele groep een heerlijke maaltijd. Zelfs samen afwassen wordt op deze manier leuk. Of ga je toch liever voor een echte scheepskok die de scholieren begeleidt bij de (voor)bereiding van de maaltijden? De kok weet heel goed hoeveel er van alles ingekocht moet worden en zorgt ook voor gezonde maaltijden.
Voor € 180 per dag neemt de kok je vele zorgen uit handen. De inkoop en bereiding van de maaltijden kost € 22 per dag per deelnemer. Klik hier voor ons cateringprogramma

Bus vervoer

Natuurlijk kunnen wij ook voor u het vervoer van en naar school en het schip regelen.