Een avontuurlijke schoolreis op het water

Altijd al aan het roer van een echt zeilschip willen staan? Met Holland Sail is het mogelijk om te leren zeilen op het IJsselmeer en de Waddenzee. Ontdek het leven aan boord op een unieke manier: weerkunde, leven onder de waterspiegel en het bijzondere milieu vormen een echte ontdekkingsreis! Holland Sail organiseert zeilreizen voor scholieren, studenten, jeugdclubs, scoutinggroepen en sportverenigingen. Het gezamenlijk hijsen van de zeilen, navigeren en zeilen op het IJsselmeer en de Waddenzee zorgt voor een onvergetelijke ervaring.

Beleef een buitengewoon avontuur op het water met een schoolkamp op een zeilschip bij Holland Sail.

Bezorgservice eten aan boord

Een onvergetelijke ervaring tijdens werkweek of schoolkamp op een zeilschip

Een zeilavontuur op het WadIJsselmeer en/of Markermeer is een uitstekend alternatief voor de traditionele werk- en introductieweken. Perfect als invulling voor een schoolreis of schoolkamp, maar natuurlijk ook aantrekkelijk voor jongerenverenigingen, sport- en scoutingclubs. Hier draait het om samenwerken, communiceren en vertrouwen. Zeilen biedt ook de mogelijkheid om andere waardevolle competenties te ontwikkelen, zoals leiderschap, probleemoplossend vermogen, flexibiliteit en milieubewustzijn. Een educatieve en persoonlijke groei-ervaring op het water.

Zeilen met een schoolreis: al vanaf €49,- p.p.!

 • 5 daagse reis v.a. € 195,- p.p.
 • 3 daagse reis v.a. € 130,- p.p.
 • 2-daagse reis v.a. € 110,- p.p.
 • 1 dag zeilen met de klas v.a. € 49,- p.p.

Boodschappen aan boord geleverd; gemakkelijk zelf bereiden

Lekker en gevarieerd eten tijdens de werkweek draagt bij aan de stemming aan boord. Holland Sail helpt en ontzorgt u graag met de organisatie en uitvoering van de verzorging aan boord, inclusief de mogelijkheid tot beddengoed. Er zijn verschillende extra diensten mogelijk, zoals handdoeken en beddengoed en eindschoonmaak. Met onze bestelservice ‘Smulpakket’ zijn bij uw aankomst aan boord de benodigde ingrediënten al aanwezig. Middels een duidelijke recepten handleiding met de juiste hoeveelheden kookt de groep zelf de maaltijden.

Leer het leven aan boord van een heus zeilschip kennen tijdens schoolkamp

Ontdek een avontuurlijke mix van zeilen, genieten en leren tijdens een schoolreis op een zeilschip met Holland Sail. Overdag ontdekt u samen met ons de kunst van het zeilen en zetten we koers naar de bestemming. Na een prachtige dag op het water wordt er overnacht in een haven of op een zandbank. De maaltijden worden gezamenlijk bereid, wat nog leuker wordt wanneer er ingrediënten worden gebruikt, zoals de mosselen die tijdens de vaartocht zijn gevangen. Met Holland Sail wordt het schoolkamp op een zeilschip een onvergetelijk zeilkamp vol avontuur en gezelligheid op het water!

Ontdek samen met ervaren schippers en bemanning:

 • Zeilen en knopen leggen
 • Gezamenlijk bodemonderzoek
 • Kaarten lezen en navigeren als team
 • Vang mosselen en bereid ze samen
 • Leer over de vogeltrek, planeten en het sterrenstelsel
 • Ervaren van het dek schrobben en samen lachen
 • Geniet van een ontspannen moment aan dek

Boekingskantoor voor platbodemschepen

Holland Sail is een coöperatie van scheepseigenaren met een eigen boekingskantoor! Wij verhuren onze traditionele zeilschepen die op het Wad, IJsselmeer en de Friese meren varen.

De vloot van Holland Sail bestaat uit een 30-tal traditionele zeilschepen zoals authentieke tjalken en imposante klippers. Holland Sail is in het voorjaar van 2009 van start gegaan met als doel onze gasten een onvergetelijke tijd te bezorgen aan boord van de schepen. Het kantoor van Holland Sail is gevestigd in Enkhuizen en ons motto luidt: eens gezeild, altijd zeeman!

Holland Sail is HISWA-lid
Zeker en vertrouwd uw zeilreis boeken

9,6
Klanttevredenheid 2249 ervaringen
 • Actieve zeiltochten
 • Tevreden klanten geven ons een 9,6/10
 • Weekendkorting voor kinderen tot 12 jaar
 • Zeilen met ervaren schippers
Holland Sail logo