Weekend zeilen op het IJsselmeer met de Eensgezindheid vanuit Enkhuizen

vanaf € 239,00 Toon prijzen 0 plaatsen vrij

Weekend zeilen op het IJsselmeer met de Eensgezindheid vanuit Enkhuizen

vanaf € 239,00 0 plaatsen vrij Toon prijzen

Geen zeilervaring nodig

Geen reserveringskosten

Afvaartgarantie

2021-08-27 20:00:00
2021-08-29 17:00:00
Weekend zeilen op het IJsselmeer met de Eensgezindheid vanuit Enkhuizen
€ 239.00
Weekend zeilen op het IJsselmeer met de Eensgezindheid vanuit Enkhuizen Weekend zeilen op het IJsselmeer met de Eensgezindheid vanuit Enkhuizen
Meezeilreis
Stationsplein 3
Enkhuizen

vrijdag 27 augustus 2021 20:00 uur t/m zondag 29 augustus 2021 17:00 uur

"Een weekend op het water is als een hele week vakantie", zei een gast al eens. Om te weten wat hij daarmee bedoelde moet je eigenlijk meevaren tijdens een onvergetelijk weekendje weg, waarbij je op het water beleeft wat je hoofd in de wind, de wind in de zeilen en de tijd om ervan te genieten met je doen terwijl je geniet van de uitmuntende verzorging door de scheepskok op basis van halfpension.

Reisinformatie

Vaargebied IJsselmeer 
Afvaarthaven Enkhuizen
Zeilschip

Eensgezindheid

Inschepen

Vrijdagavond vanaf 20:00

Ontschepen

Zondagmiddag om 17:00

Activiteiten
 • zeilen hijsen
 • navigeren
 • sturen
 • de omgeving verkennen
 • tijd voor jezelf
 • met andere gasten socialiseren
Doelgroep Geschikt voor alle leeftijden

 

Prijs is inclusief

 • Accommodatie aan boord van traditioneel zeilschip Eensgezindheid
 • Diensten van de bemanning 2 tot 3 personen
 • Havengelden, toeristenbelasting, brandstofkosten
 • Halfpension: Ontbijt en lunch
 • Koffie, thee en kraanwater
 • Opgemaakte bedden
 • Handdoeken

Niet inbegrepen zijn

 • Activiteiten en excursies aan land
  • 's Avonds kom je aan in een haven, waar je natuurlijk van boord kunt om iets leuks te doen. 
 • Eventuele verzekeringen
  • Heb je nog geen reis- en annuleringsverzekering? Dan kun je deze ook tijdens het boeken afsluiten.
 • Dranken 
  • Frisdranken, bier/wijn en andere dranken zijn tegen betaling aan boord te verkrijgen 
Lees meer

Reisbeschrijving

Vrijdagavond 

Aan het begin van je zeilweekend word je vanaf 20:00 aan boord welkom geheten door schipper Peter en zijn bemanning. Nadat je spullen in de hut liggen, leer je de andere meezeilers kennen en er wordt uitgelegd hoe dingen aan boord van het schip werken. Je kunt nog even aan land gaan of juist gezellig met de andere meezeilers zitten kletsen.

’s Avonds slaap je al aan boord.  

Zaterdag

Na het ontbijt legt de bemanning je uit welke zeilen er zijn, hoe die werken en wat er onderweg zoal bij komt kijken om met het schip te kunnen manoeuvreren. Aan de hand van het weerbericht, de wind en de vaarkaart maken jullie een plan voor het weekend. Nu je weet waar je heen gaat, en hoe het werkt, wordt het tijd om te gaan zeilen.

Want dan beleef je één van de mooiste momenten van de zeilreis: nadat je de haven uit bent en de zeilen gehesen zijn, gaat de motor uit. Het schip vaart dan alleen door de wind en de zeilen in de mast.

Zodra het schip vaart, kun je zelf bepalen hoe je de eerste dag op het water door wilt brengen. Ga je ontspannen aan dek? Kijk je uit over het water en probeer je te bepalen waar je bent? Help je misschien even met sturen? Of lees je liever een goed boek of speel je een spelletje met een andere meezeiler? Probeer in ieder geval af en toe alle prachtige uitzichten mee te krijgen. Bijvoorbeeld terwijl je geniet van de lunch die onderweg door de scheepskok voor je bereid wordt.

Onderweg wordt de lunch geserveerd. Later in de middag wordt er in een haven afgemeerd waar we samen een drankje doen aan dek om te proosten op de mooie dag en je de mogelijkheid hebt er zelf op uit te gaan. Je kunt het havenstadje bezoeken, een terrasje pakken, een wandeling maken óf alvast een eettentje voor het avondeten uitzoeken. 

Zondag

... zeilen we na het ontbijt weer heerlijk een dag. Het zal je wellicht verbazen hoe makkelijk je de handelingen die je gisteren geleerd hebt vandaag al uitvoert. Onderweg geniet je uiteraard weer van de lunch tussen het zeilen door. Enkhuizen zal rond 16.00 weer in zicht zijn en rond 17.00 uur is het uitschepen. Irene en haar bemanning hopen dat het weekend zeilen voelde als een week vakantie! 

Eten & drinken

Van zeilen krijg je een gezonde trek. Dus is het belangrijk dat je onderweg goed eet - daarom word je verzorgd door de scheepskok. Die zorgt voor een stevig ontbijt, lunch en avondeten.

 • Ontbijt
  Het ontbijt bestaat uit verschillende broodsoorten met vleeswaren, kaas en zoet beleg, koffie, thee en melk.
 • Lunch
  De lunch is gelijk aan het ontbijt aangevuld met iets extra zoals soep of salade. Aan boord is fruit aanwezig. Tussendoor wordt regelmatig voor iets lekkers gezorgd, zoals koekjes of borrelhapjes. 

Drinken
Tijdens de maaltijden en tussendoor zijn koffie en thee beschikbaar. Kraanwater is de hele dag verkrijgbaar. Overige dranken (zoals wijn, bier, mineraalwater en diverse frisdranken) zijn tegen betaling aan boord verkrijgbaar. Die reken je aan het eind van de reis met de schipper af. Het is helaas niet toegestaan om zelf drinken mee te nemen. 

Dieetwensen
Als je specifieke dieetwensen hebt, noteer deze dan bij je boeking. Er zal geprobeerd worden zoveel mogelijk rekening hiermee te houden. Ben je veganist? Dan bieden we je vegetarische maaltijden aan. Het is voor ons namelijk helaas niet mogelijk om volledig veganistische maaltijden aan boord te serveren.  

Meer info

Zeilgebied

Bij deze reis vertrek je vanuit Enkhuizen. Tijdens een zeilreis ben je afhankelijk van het weer en de wind. Daarom weet je niet van tevoren waar de reis heen zal gaan. Spannend.. want er zijn heel veel mogelijkheden!

Zeilgebied: het IJsselmeer en/of de Waddenzee
De schipper kent alle mooie plekken in de omgeving en gaat met jou en je reisgenoten aan de slag om er een prachtig weekend van te maken. Op het IJsselmeer zie je vogels en de kusten van Friesland en Noord-Holland, en op het Markermeer die van Flevoland en de nieuwe Marker Wadden. Overal op het water zie je vogels, voel je de rust en kun je andere schepen spotten.

Geniet van een heerlijk weekend zeilen met afwisselend actie en rust!
De ondergaande zon op een prachtige zomeravond kan het ultieme vakantiegevoel creëren. Soms moet er veel gemanoevreerd worden en soms is het smooth sailing. Hoe dan ook: als je de hele dag op het water bent geweest, is het altijd fijn om in de haven aan te leggen. Na een dag stevig kruisen kun je het echte zeemansgevoel genieten en lekker ontspannen met een boek, gezellig met je reisgenoten napraten of juist nog even een wandeling maken om de havenstad of het eiland te verkennen. 

Meer info

Hutindeling

Bij het boeken kun je kiezen uit een privé hut.

Bereikbaarheid

 • Met het openbaar vervoer
  De haven van Enkhuizen ligt direct naast het treinstation. Dat betekent dat je binnen een paar honderd meter bij het schip bent. Voor informatie over het openbaar vervoer kun je ns.nl of 9292.nl raadplegen (contact opnemen met OV reisinformatie Nederland kan ook via telefoonnummer 0900-9292 € 0,90/min.)
 • Met de auto
  Indien je met de auto reist zijn er in Enkhuizen verschillende parkeermogelijkheden om de auto achter te laten. 
Parkeerlocaties

Facebook

Bekijk het laatste nieuws over de Eensgezindheid op facebook 

Lees meer

Beschikbaarheid & prijzen

Hut Prijs
1-persoonshut
hut voor alleengebruik
vanaf € 275,- Reserveren
Bed in een gedeelde hut
m/v gescheiden
vanaf € 239,- Reserveren