Eten en drinken

Veelgestelde vragen over eten & drinken.

 • Hoe zit het met catering?

  Holland Sail biedt een gevarieerd cateringaanbod aan, eventueel inclusief drankenarrangement.

   U kunt een offerte aanvragen of de servicepagina raadplegen voor de verschillende arrangementen. Als u catering bestelt, vaart de scheepskok mee om iedere dag iets lekkers voor u op tafel te zetten. Op een aantal schepen wordt dan één van de hutten gereserveerd voor de kok.

 • Kan ik ook zelf de catering verzorgen?

  De kombuis van onze schepen is uitgerust met een veelheid aan faciliteiten waarvan u gebruik kunt maken als u zelf de catering aan boord verzorgt.

  Er zijn voldoende pannen, borden, bestek, etcetera beschikbaar. Zout, peper, olie, azijn en dergelijke zijn niet aanwezig. Theedoeken, vaatdoekjes, afwasmiddel, toiletpapier en afvalzakken zijn voor één dag aanwezig, maar dient u zelf mee te nemen voor de daaropvolgende dagen.

 • Wat als ik geen tijd heb om boodschappen te doen?

  Wanneer u zelf uw catering verzorgt, kunt u uw boodschappen van thuis meebrengen.

  In de afvaarthavens zijn verschillende supermarkten waar u boodschappen kunt doen, en in Harlingen kunt u gebruik maken van de boodschappenservice. Bij uw afvaartinformatie, die u enige weken voor vertrek ontvangt, sturen wij u informatie over de mogelijkheden in uw afvaarthaven. Onderweg komt u ook in andere havens, waar de schipper de mogelijkheden om boodschappen te doen kent. 

 • Eet de bemanning mee?

  Meestal eten de schipper en de maat mee en sluit u de zeildag zo samen af.

  Als u hier geen prijs op stelt, dan kunt u dit kenbaar maken aan de schipper.

 • Wie verzorgt de eindschoonmaak van het schip?

  Het schip wordt schoon aan u opgeleverd. Als de eindschoonmaak niet al in de prijs is inbegrepen, dient u het ook zo weer achter te laten. Wilt u zich hier geen zorgen om hoeven maken? Dan kunt u dit ook afkopen.

  De schoonmaakspullen zijn aan boord aanwezig. De kosten voor het afkopen variëren per schip, u vindt de tarieven in de prijslijst. Dit bedrag kunt u contant aan boord betalen. Op een aantal schepen is de huurprijs inclusief de eindschoonmaak. Ook dit vindt u terug in de prijslijst.

Wat Holland Sail voor u doet

De liefde voor het zeilen zit bij alle schippers en medewerkers van Holland Sail ingebakken. Dat willen we graag met u delen, zodat ook u die passie kunt ervaren.

De Holland Sail-schepen zijn traditionele zeilschepen en worden continu door de schippers onderhouden. Deze zeilschepen zijn dikwijls ouder dan 100 jaar. Met zo'n rijke geschiedenis voelt u de unieke identiteit van het schip tijdens uw zeilreis.

Holland Sail is HISWA-lid
Zeker en vertrouwd uw zeilreis boeken

9,6
Klanttevredenheid 1548 ervaringen
 • Actief zeilen
 • Persoonlijke service
 • Ervaren schippers
 • Klanten geven ons een 9.5 / 10
Holland Sail logo