Holland Sail. Zeilen op het IJsselmeer en de Waddenzee. Ervaar vrijere tijd!
Offerte aanvragen Beschikbaarheid

Staat uw vraag
er niet tussen?

Neem contact op
U bent hier:

Eten & drinken

Veelgestelde vragen over eten & drinken. Staat uw vraag er niet tussen? Neem dan contact met ons op.

Kan ik zelf de catering aan boord verzorgen?

Ja. Als u zelf de catering aan boord verzorgt, kunt u in de kombuis van alle faciliteiten gebruik maken. Er zijn voldoende pannen, borden, bestek, etcetera beschikbaar. Zout, peper, olie, azijn en dergelijke zijn niet aanwezig. Theedoeken, vaatdoekjes, afwasmiddel, toiletpapier en afvalzakken zijn voor één dag aanwezig, maar dient u zelf mee te nemen voor de daaropvolgende dagen.

Kan ik de catering laten verzorgen?

Ja, dat kan zeker. Holland Sail biedt een gevarieerd cateringaanbod aan, eventueel inclusief drankenarrangement. U kunt een offerte aanvragen of de servicepagina raadplegen voor de verschillende arrangementen.

Als u catering bestelt, vaart de scheepskok mee om iedere dag iets lekkers voor u op tafel te zetten. Op een aantal schepen wordt dan één van de hutten gereserveerd voor de kok.

Hoe kom ik aan boodschappen?

Wanneer u zelf uw catering verzorgt, kunt u uw boodschappen van thuis meebrengen. In de afvaarthavens zijn verschillende supermarkten waar u boodschappen kunt doen, en in Harlingen kunt u gebruik maken van de boodschappenservice. Bij uw afvaartinformatie, die u enige weken voor vertrek ontvangt, sturen wij u informatie over de mogelijkheden in uw afvaarthaven. Onderweg komt u ook in andere havens, waar de schipper de mogelijkheden om boodschappen te doen kent. 

Eet de bemanning mee?

Meestal eten de schipper en de maat mee en sluit u de zeildag zo samen af. Als u hier geen prijs op stelt, dan kunt u dit kenbaar maken aan de schipper.

Wie verzorgt de eindschoonmaak van het schip?

Het schip wordt schoon aan u opgeleverd en zo dient u het ook weer achter te laten. U kunt zelf de eindschoonmaak verzorgen of deze afkopen. De schoonmaakspullen zijn aan boord aanwezig. De kosten voor het afkopen variëren per schip, u vindt de tarieven in de prijslijst. Dit bedrag kunt u contant aan boord betalen. Op een aantal schepen is de huurprijs inclusief de eindschoonmaak. Ook dit vindt u terug in de prijslijst.

Zeilactiviteiten

Veelgestelde vragen
Vakantie met familie en vrienden

Vakantie met familie en vrienden

Samen zeilen, genieten en Nederland vanaf het water beleven tijdens een...
Schoolreis: educatief, aktief en ook erg leuk

Schoolreis: educatief, aktief en ook erg leuk

Skills ontwikkelen, biologie, geografie, samenwerken en dat alles in een...
Bedrijfsuitje: met uw collega's zeilen

Bedrijfsuitje: met uw collega's zeilen

Wilt u teambuilden, heeft u iets te vieren of wilt u gewoon een iets...
Meezeilreizen

Meezeilreizen

In plaats van een geheel schip, kunt u ook een bed of hut aan boord boeken.

Blijf op de hoogte van onze acties en nieuws

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang ze in je mailbox!