Ga op zeilvakantie in Nederland

Ontdek Nederland vanaf het water tijdens een prachtige zeilvakantie. Vanaf een traditioneel zeilschip ontdekt u het genot van een vakantie waarbij u samen vaart. Of u nu met familie of met vrienden op zeilvakantie gaat, bij Holland Sail hebben wij een geschikt zeilschip voor u. 

Een vakantie op een zeilschip is de ideale combinatie van ontspanning, inspanning en waterpret. Leer van onze ervaren schippers en bemanning hoe u kunt helpen bij het zeilen en geniet van de natuur en het avontuur.

Ontdek Nederland vanaf een zeilschip

Slapen op een zeilschip is een beleving. Het is een vakantiehuis op het water. Binnen vindt u alles wat u in een normale vakantieaccommodatie ook vindt: bedden, sanitair, een keuken en zithoek. Zo voelt u zich meteen thuis. Onze schepen hebben 12-48 bedden aan boord, afhankelijk van het schip.  

De route wordt in overleg met de schipper bepaald. Dit is afhankelijk van het weer, de wind en het getij. Onze schepen zeilen op het IJsselmeer, De Friese meren en de Waddenzee. Geniet van de unieke natuurgebieden. Maak foto’s van prachtige uitzichten, komt u tot rust tijdens zonnige dagen op het dek en maakt u bijzondere stops langs de route.  

Veel van onze zeilschepen vertrekken vanuit het pittoreske Enkhuizen. Ontdek deze historische stad tijdens uw vakantie en maak een mooie wandeling door de binnenstad. Verder kunt u ook aanleggen in bijvoorbeeld Medemblik, Makkum, Stavoren en Lemmer. Maak kennis met de rijke geschiedenis van Nederland tijdens uw zeilvakantie.

Zeilvakantie met schipper

Holland Sail heeft een historische zeilvloot. Veel van de schepen zijn meer dan 100 jaar oud en hebben een rijke geschiedenis. De schepen worden bemand door een ervaren schipper die u alles kan vertellen over het schip en over de omgeving waar u langs vaart. Met uw familie of vriendengroep leert u tijdens uw vakantie zelf zeilen en ziet u de mooiste uitzichten op Nederland vanaf het water. Een unieke ervaring!

Boek uw zeilvakantie in Nederland bij Holland Sail en geniet van een prachtige vakantie in eigen land!

Beleef Nederland vanaf het water!

Holland Sail heeft 29 zeilschepen met 12-48 bedden aan boord. Voor hoeveel personen zoekt u een varend vakantiehuis?

Boekingskantoor voor platbodemschepen

Holland Sail is een coöperatie van scheepseigenaren met een eigen boekingskantoor! Wij verhuren onze traditionele zeilschepen die op het Wad, IJsselmeer en de Friese meren varen.

De vloot van Holland Sail bestaat uit een 30-tal traditionele zeilschepen zoals authentieke tjalken en imposante klippers. Holland Sail is in het voorjaar van 2009 van start gegaan met als doel onze gasten een onvergetelijke tijd te bezorgen aan boord van de schepen. Het kantoor van Holland Sail is gevestigd in Enkhuizen en ons motto luidt: eens gezeild, altijd zeeman!

Holland Sail is HISWA-lid
Zeker en vertrouwd uw zeilreis boeken

9,6
Klanttevredenheid 2195 ervaringen
  • Actieve zeiltochten
  • Tevreden klanten geven ons een 9,6/10
  • Weekendkorting voor kinderen tot 12 jaar
  • Zeilen met ervaren schippers
Holland Sail logo