Corona? Zekerheid.

6-daagse Zeilschrijfreis –creatief schrijven en actief zeilen aan boord van de Nirwana. Inclusief schrijfcursus t.w.v. € 350

vanaf € 800,00 Toon prijzen

6-daagse Zeilschrijfreis –creatief schrijven en actief zeilen aan boord van de Nirwana. Inclusief schrijfcursus t.w.v. € 350

2022-08-07 21:00:00
2022-08-12 15:00:00
6-daagse Zeilschrijfreis –creatief schrijven en actief zeilen aan boord van de Nirwana. Inclusief schrijfcursus t.w.v. € 350
€ 800.00

Reisinformatie

Vaargebied IJsselmeer en/of Waddenzee
Afvaarthaven Enkhuizen
Zeilschip

Nirwana

Inschepen

Zondagavond vanaf 21:00 uur 

Ontschepen

Vrijdagmiddag om 15:00

Activiteiten
 • zeilen hijsen
 • elke dag een creatieve schrijfworkshop van 2-3 uur
 • navigeren samen met de bemanning
 • je teksten vrijblijvend delen bij de voorleesrondes
 • actief meedoen met alle scheepsmanoeuvres
 • in stilte schrijven aan dek of in je hut
 • de omgeving verkennen
 • andere schrijvers leren kennen
Doelgroep

Geschikt voor alle schrijf/zeil-liefhebbers vanaf 14 jaar

Zeker meenemen Slipvaste schoenen, waterdichte kleding, zonnebrandcrème, je eigen badlaken, schrijfboekje, pen en eventueel een laptop of tablet

 

Prijs is inclusief

 • Accommodatie aan boord van traditioneel zeilschip Nirwana in de geboekte hut-categorie
 • Een complete creatieve schrijfcursus t.w.v. 350 euro 
 • Diensten van de bemanning 2 tot 3 personen
 • Persoonlijke begeleiding en feedback van de schrijfdocente
 • Havengelden, toeristenbelasting, brandstofkosten
 • 5x ontbijt, 5x lunch, 3 x avondeten (aankomst avond geen diner en 1 avond zelf op de wal eten zodat je de avond voor jezelf hebt) 
 • Koffie, thee en kraanwater
 • De zeilroman FOK (twv 22,50 euro) van Nanda Huneman
 • Opgemaakte bedden
 • Handdoeken

Niet inbegrepen zijn

 • Activiteiten en excursies aan land
  • 's Avonds kom je aan in een haven, waar je natuurlijk van boord kunt om iets leuks te doen. 
 • Eventuele verzekeringen
  • Heb je nog geen reis- en annuleringsverzekering? Dan kun je deze ook tijdens het boeken afsluiten.
 • Dranken 
  • ​Frisdranken, bier/wijn en andere dranken dien je zelf mee te nemen
lees meer

Reisbeschrijving

Je koers uitzetten – zowel op zee als op papier.

 

Zout schrijven
Je schrijft op het dek, het wad, op de top van een duin of beschut en knus in het ruim. Onverwachte en creatieve schrijfopdrachten van de ervaren schrijfdocente Nanda Huneman zetten de stroom in gang; je leert beeldend, spannend en origineel schrijven. De schrijfopdrachten zijn zowel geschikt voor de beginnende als de ervaren schrijver. Je werkt toe naar een eindverhaal met de titel ‘Het mysterie van het/de Nirwana’ – die je aan de hand van bruikbare tips maar ook geheel op eigen wijze schrijft.

Lees meer over Nanda Huneman en haar achtergrond en werkwijze op www.nandahuneman.nl

De opbouw van de week
Zondagavond scheep je in, in Enkhuizen– voor een eerste zeilpraatje, kennismaking en schrijfoefening. Maandag kiezen we het ruime sop. De bemanning betrekt je actief bij het zeilen en het maken van een vaarplan. We zetten koers richting het Noorden. Waar we precies uitkomen, weet alleen de wind.

Janneke, onze kokkin, zorgt onderweg en in de haven, voor lekkere en gezonde maaltijden. Wat een luxe! Als het weer en het tij het toelaten vallen we droog op het wad en doen we een Waddeneiland aan, waar je de tijd hebt om op zoek te gaan naar het Nirwana in een duinpan of in een strandtent.

Donderdagavond is het bonte avond – we lezen zelfgeschreven verhalen aan elkaar voor, terwijl het schip schommelt en de sterren boven ons hoofd verschijnen. Vrijdagmiddag kom je weer aan in Enkhuizen – als een ander mens; met een leeg gewaaid hoofd en met een schat aan nieuwe verhalen en ervaringen!

Over de bemanning:

Nanda en Irene zijn allebei aan boord opgegroeid en zijn jeugdvriendinnen die elkaar in Zoutkamp, op de Waddenzee en in buslijn 69 naar de middelbare school in Warffum hebben leren kennen. Bij deze schrijfzeilreis bundelen ze hun krachten en ervaring!

Nanda Huneman heeft naast haar opleiding journalistiek ook de zeevaartschool voor de zeilende beroepsvaart gedaan. Sinds 2005 werkt Nanda zelfstandig als schrijfster, schrijfdocente en schrijfcoach. Zeilen en schrijven heeft zij altijd gecombineerd, wat o.a. resulteerde in haar (deels autobiografische) zeilroman Fok en haar digitale ‘Schrijfhaven’ van waaruit zij online schrijfreizen aanbiedt. Nanda weet als geen ander hoe je de wind onder de taal kan laten komen.

Voor meer informatie zie: www.nandahuneman.nl / www.schrijfhaven.nl

Irene Toxopeus is sinds maart van 2008 de trotse eigenaresse van de Nirwana. Irene kent de Nirwana door en door, haar vader en moeder verbouwden het schip van motorvracht klipper naar zeilklipper in 1990. Daar hebben Irene en haar zusje veel bij geholpen!

Irene laat haar gasten graag genieten van droogvallen op een zandbank in de Waddenzee en een nacht voor anker liggen. De Nirwana is een erg fijn en sportief zeilend schip geworden. De zeilen gaan "met de hand" omhoog. Dat betekent dat de gasten bij het zeilen hijsen en strijken lekker veel zelf kunnen én mogen doen.

Zeilgebied

Tussen hemel en aarde

Bij langere tochten maakt het niet zoveel uit of je in Harlingen of in Enkhuizen opstapt. In beide gevallen kom je én op het IJsselmeer én op de Waddenzee. Want de bemanning wil je alles laten zien. Daarna kun je echt wel meepraten over westenwinden en windstiltes, over de Steile Bank en het Zachte Bed, loef en lij, de kostelijkste cappuccino en de knapperigste kibbeling. Dat allemaal tussen Amsterdam en Ameland…

Ritme van eb en vloed

Er is geen land met zo’n divers vaargebied. Aan de ene kant van de bijna grootste dijk ter wereld, de Afsluitdijk, vind je een gigantisch zoetwaterbekken van 2000km2. Aan de noordelijke kant een nog iets groter ongerept waddengebied, een Unesco Werelderfgoed. Hier bepalen eb en vloed het leven van miljoenen vogels en duizenden zeehonden. En van ons. Ook wij hebben ons aan het ritme van eb en vloed te houden.

Liggend in het kluivernet

Je hebt het allemaal ervaren als je na al die heerlijke dagen gebronsd en blonder door de zonweer op de kade staat. Met een schelp in je zak en zand in je schoenen. Van al het moois wat je meemaakte – weet je nu: het hoogtepunt was liggend in het kluivernet, toen de wind goed was voor opspattend schuim tegen de boeg en het water onder je doorschoot, de lucht blauw en leeg, en jij ertussenin, tussen hemel en water.

 

Meer info

Eten & drinken

Van zeilen en de buitenlucht krijg je gezonde trek. Dat weet onze scheepskok Janneke als geen ander. Zij zorgt voor een stevig ontbijt, een smakelijke lunch, tussendoortjes en een uitgebreid diner. Tijdens deze reis is alles vegetarisch.

 • Ontbijt
  Het ontbijt bestaat uit verschillende broodsoorten, broodjes, een eitje, kaas, zoet beleg, koffie, thee en melk
 • Lunch
  De lunch is hetzelfde als het ontbijt, aangevuld met iets extra’s zoals een soepje of een salade. Aan boord is fruit aanwezig.
 • Tussendoor
  Thee en koffie geserveerd. Met koekje.
 • Avondeten
  ’s Avonds wordt een 2-gangendiner geserveerd.

Drinken

Er is de hele dag koffie en thee beschikbaar. Het water uit de kraan is hetzelfde als thuis dus prima drinkbaar. Overige dranken zoals wijn, bier, frisdrank en mineraalwater dien je zelf mee te nemen en kan je in de ruime koelkast aan boord plaatsen.

Dieetwensen

Als je veganistisch bent of specifieke dieetwensen hebt, meld dit dan tijdig bij je boeking. Er zal worden geprobeerd hier zoveel mogelijk rekening mee te houden.

Meer info

Hutindeling

Bij het boeken kun je kiezen uit een privé hut of bed in een gedeelde hut. De beschikbaarheid is afhankelijk van de scheepsindeling en reeds gedane boekingen.

Wil je een bed in een gedeelde hut boeken? Wij delen mannen en vrouwen altijd in aparte hutten in.

Bereikbaarheid

 • Met het openbaar vervoer
  De haven van Enkhuizen ligt direct naast het treinstation. Dat betekent dat je binnen een paar honderd meter bij het schip bent. Voor informatie over het openbaar vervoer kun je ns.nl of 9292.nl raadplegen (contact opnemen met OV reisinformatie Nederland kan ook via telefoonnummer 0900-9292 € 0,90/min.)
 • Met de auto
  Indien je met de auto reist zijn er in Enkhuizen verschillende parkeermogelijkheden om de auto achter te laten. 
Parkeerlocaties

Instagram

Bekijk het laatste nieuws over Nirwana op Instagram 

Lees meer
Corona? Zekerheid.

Beschikbaarheid & prijzen

Hut Prijs
Bed in een gedeelde hut
m/v gescheiden
vanaf € 850,- Reserveren
1-persoonshut
hut voor alleengebruik
vanaf € 1.150,- Reserveren
2 persoonshut 2022
hut voor 2 personen
vanaf € 1.750,- Reserveren
3 persoonshut 2022
hut voor 3 personen
vanaf € 0,- Reserveren
4 persoonshut 2022
hut voor 4 personen
vanaf € 3.200,- Reserveren

Wat Holland Sail voor u doet

De liefde voor het zeilen zit bij alle schippers en medewerkers van Holland Sail ingebakken. Dat willen we graag met u delen, zodat ook u die passie kunt ervaren.

De Holland Sail-schepen zijn traditionele zeilschepen en worden continu door de schippers onderhouden. Deze zeilschepen zijn dikwijls ouder dan 100 jaar. Met zo'n rijke geschiedenis voelt u de unieke identiteit van het schip tijdens uw zeilreis.

Holland Sail is HISWA-lid
Zeker en vertrouwd uw zeilreis boeken

9,6
Klanttevredenheid 1582 ervaringen
 • Actief zeilen
 • Persoonlijke service
 • Ervaren schippers
 • Klanten geven ons een 9.5 / 10
Holland Sail logo

Blijf op de hoogte van de ontwikkelingen

U kunt zich abonneren op onze gratis nieuwsbrief - op die manier blijft u op de hoogte van de ontwikkelingen binnen de Holland Sail vloot en de verschillende meezeilreizen die we organiseren.


Actief zeilen

Tevreden klanten geven ons een 9,5/10

Kinderkorting in het weekend (voor kinderen t/m 11 jaar)

Ervaren schippers