Familieweek met de Fortuna; luier in het kluivernet..., volgeboekt

vanaf € 713,00 Toon prijzen 0 plaatsen vrij

Familieweek met de Fortuna; luier in het kluivernet..., volgeboekt

vanaf € 713,00 0 plaatsen vrij Toon prijzen

Geen zeilervaring nodig

Geen reserveringskosten

Afvaartgarantie

2023-08-11 21:00:00
2023-08-18 16:00:00
Familieweek met de Fortuna; luier in het kluivernet..., volgeboekt
€ 713.00
Familieweek met de Fortuna; luier in het kluivernet..., volgeboekt Familieweek met de Fortuna; luier in het kluivernet..., volgeboekt
Meezeilreis
Stationsplein 3
Enkhuizen

vrijdag 11 augustus 2023 21:00 uur t/m vrijdag 18 augustus 2023 16:00 uur   Enkhuizen

Ga schat zoeken op de zeebodem of klim als een piraat in het kraaiennest... geschikt voor alle leeftijden. Scheep in voor een vakantieweek met ontspanning, gezelligheid en volpension. Het hele schippersgezin gaat mee, dus meld je aan met je(klein) kind en geniet van een onvergetelijke gezinsvakantie. Uiteraard mag je ook mee, wanneer je geen kind meebrengt.

Reisinformatie

Vaargebied IJsselmeer en/of Waddenzee
Afvaarthaven Enkhuizen
Zeilschip

Fortuna

Inschepen

Vrijdag vanaf 21.00 uur (of zaterdag uiterlijk 10.00 uur)

Ontschepen

Vrijdagmiddag om 16:00

Activiteiten
 • zeilen hijsen
 • navigeren samen met de bemanning
 • actief meedoen met alle scheepsmanoeuvres
 • aan het roer staan
 • de omgeving verkennen
 • tijd voor jezelf
 • met andere gasten socialiseren
Doelgroep Geschikt voor alle leeftijden
Zeker meenemen Slipvaste schoenen, waterdichte kleding, zonnebrandcrème, je eigen badlaken

 

Prijs is inclusief

 • Accommodatie aan boord van traditioneel zeilschip Fortuna in de geboekte hut-categorie
 • Diensten van de bemanning 2 tot 3 personen
 • Havengelden, toeristenbelasting, brandstofkosten
 • Volpension (zie eten en drinken) 
 • Koffie, thee en kraanwater
 • Opgemaakte bedden
 • Handdoeken

Niet inbegrepen zijn

 • Activiteiten en excursies aan land
  • 's Avonds kom je aan in een haven, waar je natuurlijk van boord kunt om iets leuks te doen. 
 • Eventuele verzekeringen
  • Heb je nog geen reis- en annuleringsverzekering? Dan kun je deze ook tijdens het boeken afsluiten.
 • Dranken 
  • Frisdranken, bier/wijn en andere dranken zijn tegen betaling aan boord te verkrijgen 
Lees meer

Reisbeschrijving

Vakantie met gezelligheid, afwisseling, onthaasten en thuis voelen

Welkom aan boord

Je zeilvakantie op Fortuna begint op vrijdagavond in het Enkhuizen. Ben je tijdig gearriveerd, loop alvast een rondje door de mooie historische binnenstad waar je nog veel herinneringen aan de VOC tijd in de architectuur terugvindt. Vervolgens zet je eerste stappen over de loopplank. Het schippersechtpaar Anneleen en Sebastiaan heten je hartelijk welkom en wijzen je je hut aan. Je maakt kennis met de andere meezeilers en de schippers geven een welkomstpraatje en maken alle lichtmatrozen wegwijs aan boord. Er wordt over een mogelijke route gefilosofeerd, we kunnen alle kanten op, maar de wind bepaalt. 

De reis begint

De volgende ochtend na het ontbijt geeft de maat een korte, maar heldere uitleg over het reilen en zeilen aan boord en dan gooien we de trossen los. Na de eerste keer 'learning by doing' begrijp je wat vieren, afvallen, oploeven of strijken betekent.
Overdag help je met de zeilen of kan je de kok assisteren maar onderweg blijft er genoeg tijd voor jezelf. Lees in je vakantieroman of laat je in de hangmat door de wind en golven zachtjes wiegen. Terwijl het schip haar koers vervolgt, laat de matroos graag de drie belangrijkste knopen zien.

Het reisprogramma 

Overdag zeilen we van A naar B. Vanaf Enkhuizen maken we binnen een week een rondje, over het algemeen leg je ’s avonds in een andere haven aan. Als we willen, gaan we ook een nacht voor anker en slapen op het water. Binnen de week zeilen we naar minstens een van de Waddeneilanden en gaan we het schip 1x droogleggen op het Wad. Met de ebstroom varen we vast op de zeebodem en bij laagwater stappen we uit en lopen een rondje om ons eigen schip. Op het IJsselmeer doen we een zwemstop, heerlijk zoetwater, je eigen zwembad. Met een liaan vanaf de ra laten we de stoerste sprongen zien. 

Cuisine Culinair

Tijdens de reis word je vanuit de kombuis met volpension verzorgd. De scheepskok zorgt elke dag voor afwisselende maaltijden en versnaperingen. Je hoeft zelf geen boodschappen te doen of maaltijden te bedenken, uiteraard wordt hulp bij het koffie zetten, tafel dekken of aardappels schillen op prijs gesteld. Net als bij het zeilen geldt: veel handen maken licht werk. 

Vakantiemodus: voldaan

Tijdens je vakantie aan booord staan ontspanning en ontzorging voorop. Aangevuld met lichte activiteiten zoals samen zeil zetten of wandelen of fietsen op plaats van bestemming. Deze reis is geschikt is geschikt voor alle leeftijden, voor jonge kinderen biedt de hoge dichte reling extra veiligheid aan dek. Zelf gaat ons eigen gezin tijdens deze week mee aan boord,

wij, Sebastiaan en Anneleen, hebben zin in deze reis en heten je graag welkom aan boord van de Fortuna!

Zeilgebied

Tussen hemel en aarde

Bij langere tochten maakt het niet zoveel uit of je in Harlingen of in Enkhuizen opstapt. In beide gevallen kom je én op het IJsselmeer én op de Waddenzee. Want de bemanning wil je alles laten zien. Daarna kun je echt wel meepraten over westenwinden en windstiltes, over de Steile Bank en het Zachte Bed, loef en lij, de kostelijkste cappuccino en de knapperigste kibbeling. Dat allemaal tussen Amsterdam en Ameland…

Ritme van eb en vloed

Er is geen land met zo’n divers vaargebied. Aan de ene kant van de bijna grootste dijk ter wereld, de Afsluitdijk, vind je een gigantisch zoetwaterbekken van 2000km2. Aan de noordelijke kant een nog iets groter ongerept waddengebied, een Unesco Werelderfgoed. Hier bepalen eb en vloed het leven van miljoenen vogels en duizenden zeehonden. En van ons. Ook wij hebben ons aan het ritme van eb en vloed te houden.

Liggend in het kluivernet

Je hebt het allemaal ervaren als je na al die heerlijke dagen gebronsd en blonder door de zonweer op de kade staat. Met een schelp in je zak en zand in je schoenen. Van al het moois wat je meemaakte – weet je nu: het hoogtepunt was liggend in het kluivernet, toen de wind goed was voor opspattend schuim tegen de boeg en het water onder je doorschoot, de lucht blauw en leeg, en jij ertussenin, tussen hemel en water.

 

Meer info

Eten & drinken

Van zeilen en de buitenlucht krijg je gezonde trek. Dat weten onze scheepskoks als geen ander. Zij zorgen voor een stevig ontbijt, een smakelijke lunch, tussendoortjes en een uitgebreid diner.

 • Ontbijt
  Het ontbijt bestaat uit verschillende broodsoorten, broodjes, een eitje, vleeswaren, kaas, zoet beleg, koffie, thee en melk
 • Lunch
  De lunch is hetzelfde als het ontbijt, aangevuld met iets extra’s zoals een soepje of een salade. Aan boord is fruit aanwezig.
 • Tussendoor
  Thee en koffie geserveerd. Met koekje.
 • Avondeten
  ’s Avonds wordt een 2-gangendiner geserveerd.

Drinken

Er is de hele dag koffie en thee beschikbaar. Het water uit de kraan is hetzelfde als thuis dus prima drinkbaar. Overige dranken zoals wijn, bier, frisdrank en mineraalwater zijn tegen betaling aan boord verkrijgbaar. Die reken je aan het eind van de reis met de schipper af. Het is helaas niet toegestaan zelf eten en drinken mee te nemen. 

Dieetwensen

Als je specifieke dieetwensen hebt, meld dit dan tijdig bij je boeking. Er zal worden geprobeerd hier zoveel mogelijk rekening mee te houden. Ben je veganist dan bieden we je vegetarische maaltijden aan. Het is aan boord niet mogelijk volledig veganistisch te koken.

Meer info

Hutindeling

Bij het boeken kun je kiezen uit een privé hut of bed in een gedeelde hut. De beschikbaarheid is afhankelijk van de scheepsindeling en reeds gedane boekingen.

Wil je een bed in een gedeelde hut boeken? Wij delen mannen en vrouwen altijd in aparte hutten in.

Bereikbaarheid

 • Met het openbaar vervoer
  De haven van Enkhuizen ligt direct naast het treinstation. Dat betekent dat je binnen een paar honderd meter bij het schip bent. Voor informatie over het openbaar vervoer kun je ns.nl of 9292.nl raadplegen (contact opnemen met OV reisinformatie Nederland kan ook via telefoonnummer 0900-9292 € 0,90/min.)
 • Met de auto
  Indien je met de auto reist zijn er in Enkhuizen verschillende parkeermogelijkheden om de auto achter te laten. 
Parkeerlocaties

Facebook

Bekijk het laatste nieuws over de Fortuna op facebook 

Lees meer

Beschikbaarheid & prijzen

Hut Prijs