Weekend zeilen - Adult only - met de Nirwana op het IJsselmeer vanuit Enkhuizen (halfpension)

vanaf € 274,50 Toon prijzen 10 plaatsen vrij

Weekend zeilen - Adult only - met de Nirwana op het IJsselmeer vanuit Enkhuizen (halfpension)

vanaf € 274,50 10 plaatsen vrij Toon prijzen

Geen zeilervaring nodig

Geen reserveringskosten

Afvaartgarantie

2025-06-13 20:00:00
2025-06-15 17:00:00
Weekend zeilen - Adult only - met de Nirwana op het IJsselmeer vanuit Enkhuizen (halfpension)
€ 274.50
Weekend zeilen - Adult only - met de Nirwana op het IJsselmeer vanuit Enkhuizen (halfpension) Weekend zeilen - Adult only - met de Nirwana op het IJsselmeer vanuit Enkhuizen (halfpension)
Meezeilreis
Stationsplein 3
Enkhuizen

vrijdag 13 juni 2025 20:00 uur t/m zondag 15 juni 2025 17:00 uur   Enkhuizen

Adem diep in, die frisse lucht van wad en zee. Focus op de horizon, zonder die stip, scan de hoge hemel. Voel een bries, zie de zeilen bollen, ruik de vrijheid. Soms ‘geen service’ op de mobiel, wel blije selfies met wapperende haren. Aardige mensen om u heen, een goede kok die voor u zorgt… nooit eerder hadden we daar zo’n behoefte aan. Het kielzog bruist, u tintelt! Dit is de ‘ware koers’, zeggen zeilers.

Reisinformatie

Vaargebied IJsselmeer
Afvaarthaven Enkhuizen
Terugkomsthaven Enkhuizen
Zeilschip

Nirwana

Inschepen

Vrijdagavond vanaf 20:00

Ontschepen

Zondagmiddag om 17:00

Activiteiten
 • zeilen hijsen
 • navigeren samen met de bemanning
 • actief meedoen met alle scheepsmanoeuvres
 • aan het roer staan
 • de omgeving verkennen
 • tijd voor uzelf
 • met andere gasten socialiseren
Doelgroep Adults only
Zeker meenemen Slipvaste schoenen, waterdichte kleding, zonnebrandcrème, uw eigen badlaken

 

Prijs is inclusief

 • Accommodatie aan boord van een traditioneel zeilschip in de geboekte hut-categorie
 • Diensten van de bemanning 2 tot 3 personen
 • Havengelden, toeristenbelasting, brandstofkosten
 • Halfpension (zie eten en drinken) 
 • Koffie, thee en kraanwater
 • Opgemaakte bedden
 • Handdoeken

Niet inbegrepen zijn

 • Activiteiten en excursies aan land
  • 's Avonds komt u aan in een haven, waar u natuurlijk van boord kunt om iets leuks te doen. 
 • Eventuele verzekeringen
  • Hebt u nog geen reis- en annuleringsverzekering? Dan kunt u deze ook tijdens het boeken afsluiten.
 • Dranken 
  • Frisdranken, bier/wijn en andere dranken zijn tegen betaling aan boord te verkrijgen 
Lees meer

Reisbeschrijving

Altijd wind in de zeilen vanuit Enkhuizen

Vrijdag

Koffie geurt in het dagverblijf. Schipper Irene wijst u uw hut, door de patrijspoort kijkt u over de waterspiegel. Dan het welkomstpraatje. De overige gasten stellen zich voor, de schipper vertelt over de zaken die aan boord net even anders zijn.

Jullie bespreken de vaarroute met de vaarkaart op tafel. Gaan we het IJsselmeer op, of schutten we naar het Markermeer? Is de wind gunstig voor een rondje Friese meren? Een retourtje Wadden misschien? De wind geeft de doorslag. Dat is even wennen voor de landrot. Vergeet niet daarna een ommetje door het charmante Enkhuizen te maken, loop bijvoorbeeld de rarestraatnamenroute. Tussen Hel en Vagevuur bestaat echt. Vette Knol ook.

(Ver)wonderen op zaterdag

Na een stevig ontbijt aan de slag. De maat tekent met krijt aan dek waar de fok, de bezaan, het grootzeil, de kluiver zitten. Hij heeft de mond vol van jargon zoals lijnen, roos, zwaarden, opdoeken, kloten. Termen die thuis een totaal andere betekenis hebben.

De maat gooit los. Wie wil en kan hijst de zeilen. Schoten worden belegd met een 8-knoop; het schip kiest het ruime sop. Zonder een druppel diesel, in alle stilte, alleen op zeil. Een natuurkundig wonder. Misschien staat u trots aan het roer, geheid een selfie voor uw bureaublad. De kinderen hebben veel lol met het spelen van Jenga op een bewegend schip

Zeebenen

Een - of de - bestemming komt in zicht. Voor een tussenstop, om een harinkje te happen, een duik te nemen, of om aan te leggen voor de nacht. Het schip draait in de wind, vallen gevierd, vele handen vouwen het weerbarstige doek, vastbinden, dat ziet er weer netjes uit. De schipper krijgt applaus voor zijn manoeuvre in de krappe haven.

Weer vaste grond onder voeten. Heb ik nou zeebenen? Zo over hoor. Tijd om fraaie panden uit de Gouden Eeuw te bewonderen. Je gluurt stiekem naar binnen en even op Funda. Overal gezellige terrasjes of toch maar eerst een wandeling over de groene dijken met witte schapen? Strandjes vragen om een duik, een ijsco tot besluit. Gezelligheid aan dek, genietend van een roodroze zonsondergang.

Onthaast op zondag

Ai, alweer terug naar Enkhuizen, net nu u gewend bent aan het geluid van baltsende futen, het deinende schip, en uw nieuwe vrienden. Maar eerst nog een prachtige zeiltocht. Handiger en sneller dan gister worden de zeilen gehesen. Landrotten werden zeebonken en iedereen weet nu wat een bakstag is, waar de zwaarden en de huiken voor dienen, waarom we vandaag kruisen, halve wind of voor de wind varen… Enkhuizen komt in zicht, en vanaf het water wordt duidelijk waarom de Drommedaris Drommedaris heet. 

 

Zeilgebied

Zeilen op een oneindige waterplas

Vrijheid

Hoe oneindig? 2000 km² vaarplezier, groter dan de provincie Utrecht, dat moet genoeg zijn. We hebben de ruimte om alle zeilen bij te zetten, mijlen te maken, knopen te tellen. In Nederland is echt nog wel genoeg plek, u moet alleen weten waar u moet zijn. Welke koers we ook volgen, we genieten van de weidse uitzichten. En van elkaar, de bollende zeilen, de zon op uw huid en de wind in het haar, de bruisende boeggolf en zwermen jagende en duikende aalscholvers. En nog het meest van het gevoel van vrijheid, wat we zo lang misten.

Nederland op z’n mooist

De avond valt, de hemel kleurt pastelroze. Het schip ligt afgemeerd in één van de vele historische stadjes die het IJsselmeer en het Markermeer rijk zijn. Tijd voor een ommetje, de schipper heeft leuke tips. Waarom was ik hier niet eerder, vraagt u zich af.

’s Nachts voor anker liggen kan ook, zachtjes deinend in de luwte van de kust. U neemt nog een laatste duik in het koele water en bewondert de subtiel gekleurde aalscholvers die rusten op een boei. Zij wisten al wat u nu ook weet: Nederland is op z’n mooist vanaf het water…

Meer info

Eten & drinken

Van zeilen en de buitenlucht krijgt u gezonde trek. Dat weten onze scheepskoks als geen ander. Hij of zij zorgt voor een stevig ontbijt, een smakelijke lunch en tussendoortjes.

 • Ontbijt
  Het ontbijt bestaat uit verschillende broodsoorten, broodjes, een eitje, vleeswaren, kaas, zoet beleg, koffie, thee en melk
 • Lunch
  De lunch is hetzelfde als het ontbijt, aangevuld met iets extra’s zoals een soepje of een salade. Aan boord is fruit aanwezig.
 • Tussendoor: wordt thee en koffie geserveerd. Met koekje.

Drinken
Er is de hele dag koffie en thee beschikbaar. Het water uit de kraan is hetzelfde als thuis dus prima drinkbaar. Overige dranken zoals wijn, bier, frisdrank en mineraalwater zijn tegen betaling aan boord verkrijgbaar. Die rekent u aan het eind van de reis met de schipper af. Het is niet toegestaan zelf eten en drinken mee te nemen. 

Dieetwensen
Als u specifieke dieetwensen hebt, meld dit dan tijdig bij uw boeking. Er zal worden geprobeerd hier zoveel mogelijk rekening mee te houden. Bent u veganist dan bieden we u vegetarische maaltijden aan. Het is aan boord niet mogelijk volledig veganistisch te koken.

 

Meer info

Hutindeling

Bij het boeken kunt u kiezen uit een privé hut of bed in een gedeelde hut. De beschikbaarheid is afhankelijk van de scheepsindeling en reeds gedane boekingen.

Wilt u een bed in een gedeelde hut boeken? Wij delen mannen en vrouwen altijd in aparte hutten in.

Bereikbaarheid

 • Met het openbaar vervoer
  De haven van Enkhuizen ligt direct naast het treinstation. Dat betekent dat u binnen een paar honderd meter bij het schip bent. Voor informatie over het openbaar vervoer kunt u ns.nl of 9292.nl raadplegen (contact opnemen met OV reisinformatie Nederland kan ook via telefoonnummer 0900-9292 € 0,90/min.)
 • Met de auto
  Indien u met de auto reist zijn er in Enkhuizen verschillende parkeermogelijkheden om de auto achter te laten. 
Parkeerlocaties

Facebook

Bekijk het laatste nieuws over de  Nirwana op facebook.

Lees meer

Beschikbaarheid & prijzen

Hut Prijs
Bed in een gedeelde hut
m/v gescheiden
vanaf € 305,- Reserveren
1-persoonshut
hut voor alleengebruik
vanaf € 490,- Reserveren
2 persoonshut
hut voor 2 personen
vanaf € 640,- Reserveren
3-persoonshut
3-persoonshut
vanaf € 870,- Reserveren
4-persoonshut
4-persoonshut
vanaf € 1.098,- Reserveren