Corona? Zekerheid.

In 6 dagen een ‘Rondje Noord-Holland’ op zeilschip Bontekoe, inclusief de Zaanse Schans, Alkmaar en Texel. Middenin het tulpenseizoen!

vanaf € 440,00 Toon prijzen

In 6 dagen een ‘Rondje Noord-Holland’ op zeilschip Bontekoe, inclusief de Zaanse Schans, Alkmaar en Texel. Middenin het tulpenseizoen!

2022-05-01 21:00:00
2022-05-06 15:00:00
In 6 dagen een ‘Rondje Noord-Holland’ op zeilschip Bontekoe, inclusief de Zaanse Schans, Alkmaar en Texel. Middenin het tulpenseizoen!
€ 440.00

Reisinformatie

Vaargebied IJsselmeer en/of de Waddenzee
Afvaarthaven Enkhuizen 
Zeilschip Bontekoe
Inschepen

Zondagavond vanaf 21.00 

Ontschepen

Vrijdagmiddag om 15:00

Activiteiten
 • zeilen hijsen
 • navigeren
 • sturen
 • de omgeving verkennen
 • tijd voor jezelf
 • met andere gasten socialiseren
Doelgroep Geschikt voor alle leeftijden
Zeker meenemen Slipvaste schoenen, waterdichte kleding, Zonnebrandcrème, je eigen badhandoek

 

Prijs is inclusief

 • Accommodatie aan boord van traditioneel zeilschip Bontekoe
 • Diensten van de bemanning 2 tot 3 personen
 • Havengelden, toeristenbelasting, brandstofkosten
 • Ontbijt, lunch, diner
 • Koffie, thee en kraanwater
 • Opgemaakte bedden
 • Handdoeken

Niet inbegrepen zijn

 • Activiteiten en excursies aan land
  • 's Avonds kom je aan in een haven, waar je natuurlijk van boord kunt om iets leuks te doen. 
 • Eventuele verzekeringen
  • Heb je nog geen reis- en annuleringsverzekering? Dan kun je deze ook tijdens het boeken afsluiten.
 • Dranken 
  • ​Frisdranken, bier/wijn en andere dranken zijn tegen betaling aan boord te verkrijgen 
Lees meer

Reisbeschrijving

De 6-daagse aan boord van de Bontekoe loopt van zondagavond tot vrijdagmiddag.

Zondagavond

Vanaf 21.00 kun je aan boord en word je door schippers Niels en Renée welkom geheten, ontmoet je de andere meezeilers en je wordt even rondgeleid op het schip.

Maandag

Ben je zondagavond al aan boord gekomen dan geniet je eerst van je ontbijt en heet de schipper de gasten welkom die 's ochtend aan boord komen zodat vanaf 10 uur de trossen los kunnen. 

Overdag

We doen weer eens wat anders! Dit voorjaar, kun je met ons mee als we passeren door het Noord-Hollands kanaal, en daarbij alle mooie plekken en stadjes aandoen die daarbij horen, en als bonus varen we ook nog tussen de tulpenvelden door.
Denk aan Amsterdam en het IJ, de Zaanse schans, Alkmaar, en zelfs Texel. We zullen eerst vanuit Enkhuizen vertrekken richting Amsterdam, waar we op het IJ bij Zaandam de ingang opzoeken van het Noord-Hollands kanaal. Langzaam kruipen we naar het noorden via de Zaan, langs de Zaanse Schans. Daarna komen we in Alkmaar aan. Na Alkmaar leidt het kanaal ons naar Den Helder en dus de Waddenzee en Texel. Via de sluis bij Den Oever komen we weer op het IJsselmeer en kunnen we het vaarwater naar Enkhuizen weer oppikken.
Bij bijvoorbeeld aanhoudende noordenwind zouden we kunnen kiezen de vaarrichting om te draaien. Er zijn natuurlijk ook legio andere omstandigheden die de uiteindelijke route en aanlegplekken dicteren, dus die leggen we niet vast.
Kortom: Een bijzonder afwisselende reis met veel actie, op het open water, maar ook met rustig pruttelen door nauw vaarwater waar zo veel te zien is dat je het bijna niet bij kan houden!

Bij ons kun je zó meevaren, misschien samen met een vriend(in), (klein)kind, gezin of andere familie. Of het nu je eerste keer op een zeilschip is, of dat je al veel vaker gezeild hebt, op de Bontekoe is er altijd een passende plek. Kom genieten van het zeilen, het wad, het uitzicht in de kanalen, en leer elkaar kennen.

’s Avonds

Terwijl je het schip helpt aanleggen is de scheepskok alvast bezig met het avondeten. De meezeilers eten samen aan boord, maar daarna is er natuurlijk nog tijd over om de omgeving te verkennen. Je kunt even de stad in gaan, de omgeving verkennen, wandelen of een fiets huren. Of je blijft aan boord om gezellig met de andere meezeilers een spelletje te spelen, een rustig hoekje op te zoeken of gewoon gezellig te kletsen.

Vrijdag...

... zeilen we terug naar de afvaarthaven en verlaat je omstreeks 15:00 het schip, maar met een heel ander gevoel dan je aan het begin van de week aan boord ging, met nieuwe herinneringen en hopelijk zelfs nieuwe vrienden. Waarschijnlijk heb je alvast zin in de volgende keer dat je komt meezeilen.

 

Eten & drinken

Van zeilen krijg je een gezonde trek. Dus is het belangrijk dat je onderweg goed eet - daarom word je verzorgd door de scheepskok. Die zorgt voor een stevig ontbijt, lunch en avondeten.

 • Ontbijt
  Het ontbijt bestaat uit verschillende broodsoorten met vleeswaren, kaas en zoet beleg, koffie, thee en melk.
 • Lunch
  De lunch is gelijk aan het ontbijt aangevuld met iets extra zoals soep of salade. Aan boord is fruit aanwezig. Tussendoor wordt regelmatig voor iets lekkers gezorgd, zoals koekjes of borrelhapjes. 
 • Avondeten
  's Avonds wordt een warme maaltijd (2-gangen) geserveerd.

Drinken
Tijdens de maaltijden en tussendoor zijn koffie en thee beschikbaar. Kraanwater is de hele dag verkrijgbaar. Overige dranken (zoals wijn, bier, mineraalwater en diverse frisdranken) zijn tegen betaling aan boord verkrijgbaar. Die reken je aan het eind van de reis met de schipper af. Het is helaas niet toegestaan om zelf drinken mee te nemen. 

Dieetwensen
Als je specifieke dieetwensen hebt, noteer deze dan bij je boeking. Er zal geprobeerd worden zoveel mogelijk rekening hiermee te houden. Ben je veganist? Dan bieden we je vegetarische maaltijden aan. Het is voor ons namelijk helaas niet mogelijk om volledig veganistische maaltijden aan boord te serveren.  

Meer info

Vaargebied en route

Tijdens deze reis vertrek je vanuit Enkhuizen en ja gaat een 'rondje Noord Holland' maken, de Zaanse Schans bezoeken en via Alkmaar naar Texel.

Geniet van een heerlijke midweek zeilen met afwisselend actie en rust!
De ondergaande zon op een prachtige voorjaarsavond kan het ultieme vakantiegevoel creëren. Soms moet er veel gemanoevreerd worden en soms is het smooth sailing. Hoe dan ook: als je de hele dag op het water bent geweest, is het altijd fijn om in de haven aan te leggen. Na een dag stevig kruisen kun je het echte zeemansgevoel genieten en lekker ontspannen met een boek, gezellig met je reisgenoten napraten of juist nog even een wandeling maken om de havenstad of het eiland te verkennen. 

Meer info

Hutindeling

Bij het boeken kun je kiezen uit een privé hut. De beschikbaarheid is afhankelijk van de scheepsindeling en reeds gedane boekingen.

Bereikbaarheid

 • Met het openbaar vervoer
  De haven van Enkhuizen ligt direct naast het treinstation. Dat betekent dat je binnen een paar honderd meter bij het schip bent. Voor informatie over het openbaar vervoer kun je ns.nl of 9292.nl raadplegen (contact opnemen met OV reisinformatie Nederland kan ook via telefoonnummer 0900-9292 € 0,90/min.)
 • Met de auto
  Indien je met de auto reist zijn er in Enkhuizen verschillende parkeermogelijkheden om de auto achter te laten. 
Parkeerlocaties

Facebook

Bekijk het laatste nieuws over de de Bontekoe op facebook 

Lees meer
Corona? Zekerheid.

Beschikbaarheid & prijzen

Hut Prijs
2-persoonshut vanaf € 1.025,- Reserveren
1-persoonshut
hut voor alleengebruik
vanaf € 785,- Reserveren
Bed in een gedeelde hut
m/v gescheiden
vanaf € 489,- Reserveren
4-persoonshut
4-persoonshut
vanaf € 1.760,- Reserveren
3-persoonshut vanaf € 1.395,- Reserveren

Wat Holland Sail voor u doet

De liefde voor het zeilen zit bij alle schippers en medewerkers van Holland Sail ingebakken. Dat willen we graag met u delen, zodat ook u die passie kunt ervaren.

De Holland Sail-schepen zijn traditionele zeilschepen en worden continu door de schippers onderhouden. Deze zeilschepen zijn dikwijls ouder dan 100 jaar. Met zo'n rijke geschiedenis voelt u de unieke identiteit van het schip tijdens uw zeilreis.

Holland Sail is HISWA-lid
Zeker en vertrouwd uw zeilreis boeken

9,6
Klanttevredenheid 1551 ervaringen
 • Actief zeilen
 • Persoonlijke service
 • Ervaren schippers
 • Klanten geven ons een 9.5 / 10
Holland Sail logo

Actief zeilen

Tevreden klanten geven ons een 9,5/10

Kinderkorting in het weekend (voor kinderen t/m 11 jaar)

Ervaren schippers

Blijf op de hoogte van de ontwikkelingen

U kunt zich abonneren op onze gratis nieuwsbrief - op die manier blijft u op de hoogte van de ontwikkelingen binnen de Holland Sail vloot en de verschillende meezeilreizen die we organiseren.