Gratis corona-annulering

8-daagse zeiltocht aan boord van zeilschip Fortuna uit Enkhuizen

vanaf € 571,25 Toon prijzen

8-daagse zeiltocht aan boord van zeilschip Fortuna uit Enkhuizen

2021-07-22 21:00:00
2021-07-29 16:00:00
8-daagse zeiltocht aan boord van zeilschip Fortuna uit Enkhuizen
€ 571.25

Reisinformatie

Vaargebied IJsselmeer en/of de Waddenzee
Afvaarthaven Enkhuizen
Zeilschip

Fortuna

Inschepen

donderdagavond vanaf 21.00 uur (of uiterlijk vrijdag 10.00 uur)

Ontschepen

Donderdag om 16:00 (optioneel tegen betaling vrijdagmorgen 10.00 uur)

Activiteiten
 • zeilen hijsen
 • navigeren
 • sturen
 • de omgeving verkennen
 • tijd voor jezelf
 • met andere gasten socialiseren
Doelgroep Geschikt voor alle leeftijden

 

Prijs is inclusief

 • Accommodatie aan boord van traditioneel zeilschip Fortuna
 • Diensten van de bemanning 2 tot 3 personen
 • Havengelden, toeristenbelasting, brandstofkosten
 • Ontbijt, lunch, diner
 • Koffie, thee en kraanwater
 • Opgemaakte bedden
 • Handdoeken

Niet inbegrepen zijn

 • Activiteiten en excursies aan land
  • 's Avonds kom je aan in een haven, waar je natuurlijk van boord kunt om iets leuks te doen. 
 • Eventuele verzekeringen
  • Heb je nog geen reis- en annuleringsverzekering? Dan kun je deze ook tijdens het boeken afsluiten.
 • Dranken 
  • ​Frisdranken, bier/wijn en andere dranken zijn tegen betaling aan boord te verkrijgen 
 • Na-overnachting
  • ontschepen na ontbijt op vrijdag 10.00 uur  (+ € 59,00)
Lees meer

Reisbeschrijving

De 8-daagse aan boord van de Fortuna loopt van donderdagavond tot donderdagmiddag. En wat te denken van de mogelijkheid om nóg een nachtje op de Fortuna te slapen en pas vrijdagochtend uitgerust na je ontbijt van boord en richting huis te gaan?

Donderdagavond
Je kunt vanaf 21.00 uur aan boord komen en word je door schippersechtpaar Anneleen en Sebastiaan hartelijk welkom geheten, maak je kennis met de andere meezeilers en je wordt even rondgeleid op het schip. 

Vrijdag
Ben je donderdagavond al aan boord gekomen dan geniet je eerst van je ontbijt en heet de schipper de gasten welkom die 's ochtends aan boord komen zodat vanaf 10.00 uur de trossen los kunnen

Laat je een hele week meevoeren door de wind over de wijde wateren van Nederland.

We vertrekken met de Fortuna op vrijdag vanaf Enkhuizen met een mooie historische binnenstad waar je nog veel herinneringen aan de VOC tijd in de architectuur terugvindt. Om onmiddellijk in de juiste vakantiestemming te komen mag je alvast op donderdag avond inschepen en wacht op vrijdag ochtend een lekker ontbijt op je.

Als alle meezeilers zijn ingescheept, geven we een korte uitleg over het reilen en zeilen aan boord en dan gooien we de trossen los. Overdag help je met de zeilen of kan je de kok assisteren maar onderweg blijft er genoeg tijd voor jezelf. Lees in je vakantieroman of laat je in de hangmat door de wind en golven zachtjes wiegen.

Vanaf Enkhuizen maken we binnen een week een rondje, over het algemeen leg je ’s avonds in een andere haven aan. Als we willen, gaan we ook een nacht voor anker en slapen op het water. Binnen de week zeilen we naar een van de eilanden en gaan het schip 1x droogleggen op het Wad. Verder laten we ons over aan het weer. Uiteindelijk zijn we terug in afvaarthaven Enkhuizen en zat er voor ieder wils wat tussen. Het hele schippersgezin gaat mee, dus meld je aan met je(klein) kind en geniet van een onvergetelijke gezinsvakantie. Uiteraard mag je ook mee, wanneer je geen kind meebrengt.

Gedurende de dag zorgt de scheepskok voor volpension met afwisselende maaltijden en versnaperingen. Donderdag middag zijn we terug in Enkhuizen. Optioneel mag je een nachtje langer blijven slapen zodat je vrijdag uitgerust de thuisreis aantreedt.

Wij, schippersechtpaar Anneleen en Sebastiaan, heten je welkom aan boord van de Fortuna.

Eten & drinken

Van zeilen krijg je een gezonde trek. Dus is het belangrijk dat je onderweg goed eet - daarom word je verzorgd door de scheepskok. Die zorgt voor een stevig ontbijt, lunch en avondeten.

 • Ontbijt
  Het ontbijt bestaat uit verschillende broodsoorten met vleeswaren, kaas en zoet beleg, koffie, thee en melk.
 • Lunch
  De lunch is gelijk aan het ontbijt aangevuld met iets extra zoals soep of salade. Aan boord is fruit aanwezig. Tussendoor wordt regelmatig voor iets lekkers gezorgd, zoals koekjes of borrelhapjes. 
 • Avondeten
  's Avonds wordt een warme maaltijd (2-gangen) geserveerd.

Drinken
Tijdens de maaltijden en tussendoor zijn koffie en thee beschikbaar. Kraanwater is de hele dag verkrijgbaar. Overige dranken (zoals wijn, bier, mineraalwater en diverse frisdranken) zijn tegen betaling aan boord verkrijgbaar. Die reken je aan het eind van de reis met de schipper af. Het is helaas niet toegestaan om zelf drinken mee te nemen. 

Dieetwensen
Als je specifieke dieetwensen hebt, noteer deze dan bij je boeking. Er zal geprobeerd worden zoveel mogelijk rekening hiermee te houden. Ben je veganist? Dan bieden we je vegetarische maaltijden aan. Het is voor ons namelijk helaas niet mogelijk om volledig veganistische maaltijden aan boord te serveren.  

Meer info

Zeilgebied

Tijdens deze reis vertrek je vanuit Enkhuizen. Tijdens een zeilreis ben je afhankelijk van het weer en de wind. Daarom weet je niet van tevoren waar de reis heen zal gaan. Spannend, want er zijn heel veel mogelijkheden!

Zeilgebied: het IJsselmeer en/of de Waddenzee
De schipper kent alle mooie plekken in de omgeving en gaat met jou en je reisgenoten aan de slag om er een prachtige week van te maken. Op het IJsselmeer zie je vogels en de kusten van Friesland en Noord-Holland, en op het Markermeer die van Flevoland en de nieuwe Marker Wadden. Op de Waddenzee is het zoeken naar zeehonden die in het water zwemmen of rustig liggen te zonnen op één van de vele zandbanken. Overal op het water zie je vogels, voel je de rust en kun je andere schepen spotten.

Geniet van een heerlijke week zeilen met afwisselend actie en rust!
De ondergaande zon op een prachtige zomeravond kan het ultieme vakantiegevoel creëren. Soms moet er veel gemanoevreerd worden en soms is het smooth sailing. Hoe dan ook: als je de hele dag op het water bent geweest, is het altijd fijn om in de haven aan te leggen. Na een dag stevig kruisen kun je het echte zeemansgevoel genieten en lekker ontspannen met een boek, gezellig met je reisgenoten napraten of juist nog even een wandeling maken om de havenstad of het eiland te verkennen. 

Meer info

Hutindeling

Bij het boeken kun je kiezen uit een privé hut.

Bereikbaarheid

 • Met het openbaar vervoer
  De haven van Enkhuizen ligt direct naast het treinstation. Dat betekent dat je binnen een paar honderd meter bij het schip bent. Voor informatie over het openbaar vervoer kun je ns.nl of 9292.nl raadplegen (contact opnemen met OV reisinformatie Nederland kan ook via telefoonnummer 0900-9292 € 0,90/min.)
 • Met de auto
  Indien je met de auto reist zijn er in Enkhuizen verschillende parkeermogelijkheden om de auto achter te laten. 
Parkeerlocaties

Facebook

Bekijk het laatste nieuws over de Fortuna op facebook 

Lees meer
Gratis corona-annulering

Beschikbaarheid & prijzen

Hut Prijs
2-persoonshut
(gezamenlijke huishouding verplicht in 2021)
vanaf € 1.330,- Reserveren
1-persoonshut
hut voor alleengebruik
vanaf € 790,- Reserveren
4-persoonshut
(gezamenlijke huishouding verplicht in 2021)
vanaf € 2.285,- Reserveren
3-persoonshut
(gezamenlijke huishouding verplicht in 2021)
vanaf € 1.901,50 Reserveren
3-persoonshut
(gezamenlijke huishouding verplicht in 2021)
vanaf € 1.854,- Reserveren

Wat Holland Sail voor u doet

De liefde voor het zeilen zit bij alle schippers en medewerkers van Holland Sail ingebakken. Dat willen we graag met u delen, zodat ook u die passie kunt ervaren.

De Holland Sail-schepen zijn traditionele zeilschepen en worden continu door de schippers onderhouden. Deze zeilschepen zijn dikwijls ouder dan 100 jaar. Met zo'n rijke geschiedenis voelt u de unieke identiteit van het schip tijdens uw zeilreis.

Holland Sail is HISWA-lid
Zeker en vertrouwd uw zeilreis boeken

9,6
Klanttevredenheid 1237 ervaringen
 • Actief zeilen
 • Persoonlijke service
 • Ervaren schippers
 • Klanten geven ons een 9.5 / 10

Actief zeilen

Tevreden klanten geven ons een 9,5/10

Kinderkorting in het weekend (voor kinderen tot 12 jaar)

Ervaren schippers

Blijf op de hoogte van de ontwikkelingen

U kunt zich abonneren op onze gratis nieuwsbrief - op die manier blijft u op de hoogte van de ontwikkelingen binnen de Holland Sail vloot en de verschillende meezeilreizen die we organiseren.