8-daagse zeiltocht met eilandhoppen aan boord van zeilschip La Boheme

vanaf € 579,50 Toon prijzen 2 plaatsen vrij

8-daagse zeiltocht met eilandhoppen aan boord van zeilschip La Boheme

vanaf € 579,50 2 plaatsen vrij Toon prijzen

Geen zeilervaring nodig

Geen reserveringskosten

Afvaartgarantie

2021-10-10 21:00:00
2021-10-17 16:00:00
8-daagse zeiltocht met eilandhoppen aan boord van zeilschip La Boheme
€ 579.50
8-daagse zeiltocht met eilandhoppen aan boord van zeilschip La Boheme 8-daagse zeiltocht met eilandhoppen aan boord van zeilschip La Boheme
Meezeilreis
Stationsplein 3
Enkhuizen

zondag 10 oktober 2021 21:00 uur t/m zondag 17 oktober 2021 16:00 uur

8 dagen er tussenuit op een traditioneel zeilschip: dát is pas ontspannen. Je hoofd maak je even helemaal leeg, en op het water heb je weer ruimte om te ademen. Aan boord beleef je een onvergetelijke vakantie in eigen land, waarbij je op het water beleeft wat je hoofd in de wind, de wind in de zeilen en de tijd om ervan te genieten met je doen terwijl je geniet van de uitmuntende verzorging door de scheepskok.

Reisinformatie

Vaargebied IJsselmeer en/of de Waddenzee
Afvaarthaven Enkhuizen
Zeilschip

La Bohème

Inschepen

Zondagavond vanaf 21.00 uur ( of maandag uiterlijk 10:00 uur)

Ontschepen

Zondag om 16:00

Activiteiten
 • zeilen hijsen
 • navigeren
 • sturen
 • de omgeving verkennen
 • tijd voor jezelf
 • met andere gasten socialiseren
Doelgroep Geschikt voor alle leeftijden

 

Prijs is inclusief

 • Accommodatie aan boord van traditioneel zeilschip La Bohème
 • Diensten van de bemanning 2 tot 3 personen
 • Havengelden, toeristenbelasting, brandstofkosten
 • Ontbijt, lunch, diner
 • Koffie, thee en kraanwater
 • Opgemaakte bedden
 • Handdoeken

Niet inbegrepen zijn

 • Activiteiten en excursies aan land
  • 's Avonds kom je aan in een haven, waar je natuurlijk van boord kunt om iets leuks te doen. 
 • Eventuele verzekeringen
  • Heb je nog geen reis- en annuleringsverzekering? Dan kun je deze ook tijdens het boeken afsluiten.
 • Dranken 
  • Frisdranken, bier/wijn en andere dranken zijn tegen betaling aan boord te verkrijgen 
Lees meer

Reisbeschrijving

De 8-daagse aan boord van de La Bohème loopt van zondagavond tot zondagmiddag.

Zondagavond
Je kunt vanaf 21.00 uur aan boord komen en word je door schipper Leon en zijn vrouw Melanie welkom geheten, maak je kennis met de andere meezeilers en je wordt even rondgeleid op het schip. 

Maandag
Ben je zondagavond al aan boord gekomen dan geniet je eerst van je ontbijt en heet de schipper de gasten welkom die 's ochtends aan boord komen zodat vanaf 10.00 uur de trossen los kunnen. 

Daarna worden mogelijke routes en zeildoelen voor de komende dagen besproken. De schipper heeft alvast het weer, de wind en de getijden bekeken, zodat iedereen een redelijk idee krijgt wat er mogelijk is. In de keuken wordt intussen vast de lunch voorbereid.

Dan is het tijd voor zeilinstructie! Je leert welke zeilen er zijn, hoe ze bediend moeten worden en welke manoeuvres er tijdens het zeilen gedaan moeten worden. Daarna vaar je de haven uit en komt één van de mooiste momenten van een zeilreis: als de zeilen gehesen zijn, gaat de motor uit en gaat het schip, begeleid door een plotselinge serene rust, zeilen – alleen met behulp van de wind.

Overdag
Overdag bepaal je zelf hoe je je tijd indeelt. Natuurlijk kun je helpen met het zeilen, knopen oefenen, helpen met manoeuvreren, navigeren of misschien zelfs aan het roer staan. Maar wellicht ga je liever ontspannen, geniet je van de natuur, het water, de wind en de golven, of lees je een goed boek.

Er is in ieder geval genoeg te zien: op het water zijn altijd andere schepen, de schilderachtige havenstadjes en vergezichten komen langs, vogels vliegen voorbij en zitten op eilandjes en op de Waddenzee maak je goede kans om ook zeehonden te zien – of ze nu zwemmen of op een zandbank liggen te zonnen. En als het qua getijden en weer mogelijk is, kan een platbodemschip droogvallen op de bodem van het wad bij laagwater en kun je rondlopen op zoek naar een souvenir van de bodem van de Waddenzee!

Van zeilen krijg je honger, dus natuurlijk wordt er onder het zeilen ook geluncht! De scheepskok zorgt ervoor dat je niets te kort komt, en zorgt ook voor koffie, thee en af en toe wat lekkers.

Over het algemeen kom je dan later in de middag in één van de havenstadjes aan het IJsselmeer of de Waddenzee aan.

’s Avonds
Terwijl je het schip helpt aanleggen is de scheepskok alvast bezig met het avondeten. De meezeilers eten samen aan boord, maar daarna is er natuurlijk nog tijd over om de omgeving te verkennen. Je kunt even de stad in gaan, de omgeving verkennen, wandelen of een fiets huren. Of je blijft aan boord om gezellig met de andere meezeilers een spelletje te spelen, een rustig hoekje op te zoeken of gewoon gezellig te kletsen.

Zondag
Op zondag zeilt het schip terug naar de afvaarthaven en verlaat je omstreeks 16:00 het schip, maar met een heel ander gevoel dan je aan het begin van de week aan boord ging, met nieuwe herinneringen en hopelijk zelfs nieuwe vrienden. Waarschijnlijk heb je alvast zin in de volgende keer dat je komt meezeilen.

 

Eten & drinken

Van zeilen krijg je een gezonde trek. Dus is het belangrijk dat je onderweg goed eet - daarom word je verzorgd door de scheepskok. Die zorgt voor een stevig ontbijt, lunch en avondeten.

 • Ontbijt
  Het ontbijt bestaat uit verschillende broodsoorten met vleeswaren, kaas en zoet beleg, koffie, thee en melk.
 • Lunch
  De lunch is gelijk aan het ontbijt aangevuld met iets extra zoals soep of salade. Aan boord is fruit aanwezig. Tussendoor wordt regelmatig voor iets lekkers gezorgd, zoals koekjes of borrelhapjes. 
 • Avondeten
  's Avonds wordt een warme maaltijd (2-gangen) geserveerd.

Drinken
Tijdens de maaltijden en tussendoor zijn koffie en thee beschikbaar. Kraanwater is de hele dag verkrijgbaar. Overige dranken (zoals wijn, bier, mineraalwater en diverse frisdranken) zijn tegen betaling aan boord verkrijgbaar. Die reken je aan het eind van de reis met de schipper af. Het is helaas niet toegestaan om zelf drinken mee te nemen. 

Dieetwensen
Als je specifieke dieetwensen hebt, noteer deze dan bij je boeking. Er zal geprobeerd worden zoveel mogelijk rekening hiermee te houden. Ben je veganist? Dan bieden we je vegetarische maaltijden aan. Het is voor ons namelijk helaas niet mogelijk om volledig veganistische maaltijden aan boord te serveren.  

Meer info

Zeilgebied

Tijdens deze reis vertrek je vanuit Enkhuizen. Tijdens een zeilreis ben je afhankelijk van het weer en de wind. Daarom weet je niet van tevoren waar de reis heen zal gaan. Spannend, want er zijn heel veel mogelijkheden!

Zeilgebied: het IJsselmeer en/of de Waddenzee
De schipper kent alle mooie plekken in de omgeving en gaat met jou en je reisgenoten aan de slag om er een prachtige week van te maken. Op het IJsselmeer zie je vogels en de kusten van Friesland en Noord-Holland, en op het Markermeer die van Flevoland en de nieuwe Marker Wadden. Op de Waddenzee is het zoeken naar zeehonden die in het water zwemmen of rustig liggen te zonnen op één van de vele zandbanken. Overal op het water zie je vogels, voel je de rust en kun je andere schepen spotten.

Geniet van een heerlijke week zeilen met afwisselend actie en rust!
De ondergaande zon op een prachtige zomeravond kan het ultieme vakantiegevoel creëren. Soms moet er veel gemanoevreerd worden en soms is het smooth sailing. Hoe dan ook: als je de hele dag op het water bent geweest, is het altijd fijn om in de haven aan te leggen. Na een dag stevig kruisen kun je het echte zeemansgevoel genieten en lekker ontspannen met een boek, gezellig met je reisgenoten napraten of juist nog even een wandeling maken om de havenstad of het eiland te verkennen. 

Meer info

Hutindeling

Bij het boeken kun je kiezen uit een privé hut.

Bereikbaarheid

 • Met het openbaar vervoer
  De haven van Enkhuizen ligt direct naast het treinstation. Dat betekent dat je binnen een paar honderd meter bij het schip bent. Voor informatie over het openbaar vervoer kun je ns.nl of 9292.nl raadplegen (contact opnemen met OV reisinformatie Nederland kan ook via telefoonnummer 0900-9292 € 0,90/min.)
 • Met de auto
  Indien je met de auto reist zijn er in Enkhuizen verschillende parkeermogelijkheden om de auto achter te laten. 
Parkeerlocaties

Facebook

Bekijk het laatste nieuws over de La Bohème op facebook 

Lees meer

Beschikbaarheid & prijzen

Hut Prijs
2-persoonshut
hut voor 2 personen
vanaf € 1.195,- Reserveren
1-persoonshut
hut voor alleengebruik
vanaf € 710,- Reserveren