2024-03-20 06:06:00
Holland Sail

Een zeiltocht op een zeilschip, waarvan sommige meer dan 130 jaar oud zijn, is natuurlijk iets heel bijzonders. Maar het programma maakt het nog bijzonderder. Onze schippers zijn elk jaar creatief en bedenken individuele themareizen. Bent u op zoek naar een exclusieve break en wilt u graag gelijkgestemden ontmoeten?

Aan boord van de traditionele zeilschepen van Holland Sail ontmoet u nieuwe mensen en maakt u op traditionele wijze kennis met het leven op het water zoals echte zeemannen. Droogvallen op de Waddenzee, eilandhoppen en meer: ontdek de hoogtepunten van de zeilvakanties en voel de frisse wind op je huid!
 

1. Wandelen en zeilen

Wandelliefhebbers opgelet! Wilt u het avontuur van het zeilen beleven en mooie wandelpaden leren kennen? Combineer dan een zeiltocht met een wandelvakantie. Een georganiseerde wandelzeiltocht biedt een heerlijke afwisseling tussen wandelen en zeilen.
 
Let op: In april 2024 is er een zeilreis voor wandelliefhebbers. Op de wandeldagen loopt u een gedeelte van het Zuiderzeepad, een lange-afstand-wandelpad, welke rond de gehele Zuiderzee voert. Blijf kijken! Elk jaar komen er nieuwe themavakanties bij.
 
segelreise und wanderurlaub
 

2. Vogels kijken en zeilen

In het voor- en najaar komen veel vogels samen in Friesland, het IJsselmeer en de Waddenzee. Tijdens het vogelskijken vanaf het water ontdekt en ziet u plekken die normaal niet bezocht worden. Tijdens een georganiseerde zeiltocht voor vogelliefhebbers kunt u samen met gelijkgestemden genieten van het uitzicht, belevenissen uitwisselen en onder de indruk raken van het spel van de natuur. Prachtig!

3. Een zeilvakantie exclusief voor alleenreizenden

Alleenreizenden welkom! Tijdens een zeilvakantie voor alleenreizenden komt u samen met gelijkgestemden aan boord en beleeft u een spannende tijd op het water. Overdag kunt u samen de zeilen hijsen of ontspannen met een goed boek en genieten van de natuurlijke omgeving. 's Avonds komt u samen in een gezellige groep en ontspant u aan het eind van de dag.

4. Zeilvakanties voor jongvolwassenen

Bent u tussen de 18 en 32 jaar jong en wilt u iets bijzonders meemaken? Leer dan nieuwe mensen van dezelfde leeftijd kennen onder het samenspel van wind en water in de zon en onder het maanlicht. Vriendschappen ontstaan snel tijdens een gezellig samenzijn met een drankje of twee. Aan het einde van een geweldige zeildag is het tijd om samen aan boord te eten.

Opmerking: Er is een jongerenzeiltocht beschikbaar in 2024. Kom af en toe terug! Elk jaar komen er nieuwe themareizen bij.

5. Ontdek de geheimen van de Zuiderzeekust

De prachtige Hanzestad Kampen is het startpunt voor een bijzondere zeilvakantie. Deze zeilvakanties bieden veel mogelijkheden om cultuur te ontdekken en te beleven. Zeil langs de kust van de voormalige Zuiderzee, ontdek het Nieuwe Land en vele andere natuurgebieden.

6. Hijs de zeilen en ga eilandhoppen

Eilandhoppen met Holland Sail neemt u mee op een fascinerende ontdekkingsreis langs de betoverende eilanden van de Waddenzee, elk met zijn eigen unieke charme. Dompel uzelf onder in de diversiteit van Texel, ons grootste eiland, beroemd om zijn schilderachtige landschappen en levendige dorpen. Ervaar de betoverende sfeer van Vlieland of verken de uitgestrekte stranden en idyllische bossen van Terschelling.

Elk van deze eilanden herbergt zijn eigen geheimen en schoonheden die wachten om ontdekt te worden.

7. Droogvallen in de Waddenzee UNESCO Werelderfgoed

De traditionele platbodemschepen van de Holland Sail vloot hebben één ding gemeen: geen kiel onder de romp. En dat maakt iets heel bijzonders mogelijk: droogvallen! Het is een unieke ervaring als bij eb het water zich rond het schip terugtrekt en de anders verborgen zeebodem zichtbaar wordt. Ga van boord en maak een wandeling over de bodem van de Waddenzee

trockenfallen wattenmeer

8. Multi-generatie: oma, opa, kinderen, kleinkinderen, iedereen zeilt mee!

Geef elk lid van de familie een unieke ervaring met een zeilvakantie voor meerdere generaties. Er is actie voor de jongsten en genoeg ruimte voor de oudsten om te ontspannen en te genieten. Het is duidelijk: op een zeilvakantie met meerdere generaties komt iedereen aan zijn trekken. Of het nu gaat om een mijlpaalverjaardag, een huwelijksjubileum of gewoon een spontane vakantie - een zeilvakantie met de hele familie creëert kostbare momenten van samenzijn en onvergetelijke gedeelde ervaringen.

9. Wedstrijd zeilen: Een zeiltocht met spanning en actie

Actie en spanning zijn gegarandeerd tijdens een regatta zeiltocht. Holland Sail biedt u de mogelijkheid om mee te zeilen in de populairste zeilregatta's van het seizoen

Let op: wedstrijd zeilreizen worden georganiseerd zodra de schepen zijn ingeschreven voor de wedstrijd. Bezoek regelmatig onze website voor de laatste updates zodat u tijdig een bed of hut kunt boeken.

Terug naar overzicht

Boekingskantoor voor platbodemschepen

Holland Sail is een coöperatie van scheepseigenaren met een eigen boekingskantoor! Wij verhuren onze traditionele zeilschepen die op het Wad, IJsselmeer en de Friese meren varen.

De vloot van Holland Sail bestaat uit een 30-tal traditionele zeilschepen zoals authentieke tjalken en imposante klippers. Holland Sail is in het voorjaar van 2009 van start gegaan met als doel onze gasten een onvergetelijke tijd te bezorgen aan boord van de schepen. Het kantoor van Holland Sail is gevestigd in Enkhuizen en ons motto luidt: eens gezeild, altijd zeeman!

Holland Sail is HISWA-lid
Zeker en vertrouwd uw zeilreis boeken

9,6
Klanttevredenheid 2195 ervaringen
  • Actieve zeiltochten
  • Tevreden klanten geven ons een 9,6/10
  • Weekendkorting voor kinderen tot 12 jaar
  • Zeilen met ervaren schippers
Holland Sail logo