Adults only - All-inclusive 6-daagse op de Nirwana. Zeilen en 2 etappes Zuiderzee-pad wandelen.

vanaf € 616,67 Toon prijzen 6 plaatsen vrij

Adults only - All-inclusive 6-daagse op de Nirwana. Zeilen en 2 etappes Zuiderzee-pad wandelen.

vanaf € 616,67 6 plaatsen vrij Toon prijzen

Geen zeilervaring nodig

Geen reserveringskosten

Afvaartgarantie

2024-04-28 21:00:00
2024-05-03 15:00:00
Adults only - All-inclusive 6-daagse op de Nirwana. Zeilen en 2 etappes Zuiderzee-pad wandelen.
€ 616.67
Adults only - All-inclusive 6-daagse op de Nirwana. Zeilen en 2 etappes Zuiderzee-pad wandelen. Adults only - All-inclusive 6-daagse op de Nirwana. Zeilen en 2 etappes Zuiderzee-pad wandelen.
Meezeilreis
Stationsplein 3
Enkhuizen

zondag 28 april 2024 21:00 uur t/m vrijdag 3 mei 2024 15:00 uur   Enkhuizen

Deze all-inclusive reis biedt voor maximaal 16 deelnemers veel ruimte op het schip en een mooie afwisseling tussen wandelen en zeilen. Op de wandeldagen loopt je 2 etappes van het Zuiderzeepad, een lange-afstand-wandelpad, welke rond de gehele Zuiderzee voert. De Nirwana vaart naar het eindpunt van je wandeling maar je mag natuurlijk ook meezeilen als je (een keer) geen zin hebt om te wandelen!

Reisinformatie

Vaargebied IJsselmeer 
Wandelgebied Friesland
Afvaarthaven Enkhuizen 
Zeilschip

Nirwana

Inschepen

Zondagavond vanaf 21.00 uur (optioneel maandag ochtend uiterlijk 10 uur)

Ontschepen

Vrijdagmiddag om 15:00

Activiteiten
 • zeilen hijsen
 • navigeren
 • sturen
 • wandelen
 • de omgeving verkennen
 • tijd voor jezelf
 • met andere gasten socialiseren
Doelgroep Volwassenen / 18+
Zeker meenemen Slipvaste schoenen, wandelschoenen, waterdichte kleding, zonnebrandcrème, lunchtrommel, rugzakje, evt. je eigen badhanddoek

 

Prijs is inclusief

 • Accommodatie aan boord van traditioneel zeilschip Nirwana
 • Diensten van de bemanning 2 tot 3 personen
 • Havengelden, toeristenbelasting, brandstofkosten
 • Toegang tot Zuiderzeemuseum
 • 5x Ontbijt, lunch (lunchpakket tijdens de wandeldagen), 4x diner
 • Uitgebreide routebeschrijving
 • Koffie, thee, frisdranken, bier, wijn en water
 • Opgemaakte bedden
 • Handdoeken

Niet inbegrepen zijn

 • Activiteiten en excursies aan land
  • 's Avonds kom je aan in een haven, waar je natuurlijk van boord kunt om iets leuks te doen. 
 • Eventuele verzekeringen
  • Heb je nog geen reis- en annuleringsverzekering? Dan kun je deze ook tijdens het boeken afsluiten.
Lees meer

Reisbeschrijving

Deze reis biedt een mooie afwisseling tussen wandelen en zeilen. Op de wandeldagen, wandeldagen loop je 2 etappes van het Zuiderzeepad, een lange-afstand-wandelpad, welke rond de gehele Zuiderzee voert. De Nirwana naar het eindpunt van uw wandeling. Waar u voldaan weer aan boord stapt, een heerlijke douche neemt en aan boord kan relaxen na een sportieve dag. Tijdens elk wandeltraject bestaat er de mogelijkheid om i.p.v. te wandelen, mee te varen naar de volgende haven. Op wandeldagen kun je tijdens het ontbijt een lunchpakket samenstellen. De Nirwana meert op vrijdag na de lunch aan in het Zuiderzeemuseum, waar je nog 2 uurtjes door dit prachtige openlucht museum kunt dwalen. Dé perfecte afsluiter van de mooie 'Zuiderzee vakantie week'!

Zondagavond: 21.00 inschepen aan boord van de Nirwana. Schipper Irene maakt je wegwijs op het schip, je bed is al opgemaakt en de koffie met wat lekkers staat klaar. Je maakt kennis met Irene, haar crew en uw reisgenoten aan boord. Na het welkom is er tijd om aan dek een drankje te drinken of bezoek nog een van de mooie terrassen van Enkhuizen.

Maandag: Zeildag: na een instructie aan dek kunnen we het IJsselmeer op. We hijsen de zeilen en hebben als bestemming het sfeervolle havenplaatsje Makkum.

Dinsdag: wandeldag, etappe 24 van het Zuiderzeepad (16 km) Makkum-Workum. De wandeling gaat door het Friese platteland, langs het van Panhuyskanaal naar het mini-terpdorp Allingawier. Hierna loopt u over smalle betonpaden en houten bruggetjes richting Ferwoude. Vanaf Ferwoude wandelt u langs Gaast om vervolgens weer door de weilanden verder te lopen naar Workum waar het pad via een steegje uitkomt op de Hoofdstraat van Workum. In de havenkom ligt de Nirwana al weer op u te wachten.

Woensdag: : wandeldag, etappe 23 van het Zuiderzeepad (15 km) Workum-Stavoren. De route start bij de havenkom en loopt over de dijk, via de “vuurtoren van Reid” richting Hindeloopen. Een prachtig klein plaatsje maar wel mét stadsrechten. Als u door de “stad” bent gelopen vervolgd de route zich over de IJsselmeerdijk naar Molkwerum. Bij Molkwerum is een buitendijks vogelreservaat die vanuit een vogelkijkhut bekeken kan worden. Na Molkwerum gaat de wandeling nog 3,3 km over de dijk voor u aankomt bij Stavoren. Stavoren is een oude Hanze plaats en de oudste stad van Friesland. In de verte ziet u de masten van de Nirwana en kunt u zich verheugen op een lekker drankje aan dek.

Als het weer het toelaat, kunnen we misschien nog een stuk gaan zeilen als alle wandelaars weer aan boord zijn.

Donderdag: Zeildag. Het wordt een beetje avontuurlijk! Waar gaan we heen zeilen? Irene maakt bij het weerbericht het beste plan. Het kan variëren van Medemblik of Hoorn tot het voormalige eiland Urk. Waar we terecht komen, beslist het weerbericht.

Vrijdag: Zeildag, na het ontbijt zeilen we naar Enkhuizen waar we deze heerlijke vakantieweek afsluiten met een bezoek aan het prachtige Zuiderzeemusem. Rond 15.00 vaart de Nirwana dan weer van het museum naar de haven. Hier nemen we afscheid van elkaar en hopen we dat je terug kijkt op een fantastische midweek!.

Kijk voor een uitgebreide etappe beschrijving op: https://www.wandelnet.nl/wandelroute/330/Zuiderzeepad/overzicht

Op deze website kun je ook eventueel een boekje kopen met de gehele route. Van de etappes welke tijdens deze reis gelopen gaan worden, ontvang je aan boord een goede beschrijving met topografische kaartjes.

Het kan dat wegens de weersomstandigheden de volgorde in de wandel en zeildagen aangepast wordt.

Eten & drinken

Van zeilen en wandelen krijg je een gezonde trek. Dus is het belangrijk dat je onderweg goed eet - daarom word je verzorgd door de scheepskok. Die zorgt voor een stevig ontbijt, lunch (voor de wandeldagen kun je je lunchpakket maken om mee te nemen) en avondeten.

 • Ontbijt
  Het ontbijt bestaat uit verschillende broodsoorten met vleeswaren, kaas en zoet beleg, koffie, thee en melk.
 • Lunch
  De lunch is gelijk aan het ontbijt aangevuld met iets extra zoals soep of salade. Aan boord is fruit aanwezig. Tussendoor wordt regelmatig voor iets lekkers gezorgd, zoals koekjes of borrelhapjes. 
 • Avondeten
  's Avonds wordt een warme maaltijd (2-gangen) geserveerd.

Drinken
Deze reis is all-inclusive: koffie, thee, bier, wijn, frisdranken en water. 

Dieetwensen
Als je specifieke dieetwensen hebt, noteer deze dan bij je boeking. Er zal geprobeerd worden zoveel mogelijk rekening hiermee te houden. Ben je veganist? Dan bieden we je vegetarische maaltijden aan. Het is voor ons namelijk helaas niet mogelijk om volledig veganistische maaltijden aan boord te serveren.  

Meer info

Zeil- en wandelgebied

Tijdens deze wandel- en zeilreis vertrek je vanuit Enkhuizen en zeil je op het Ijsselmeer. Je wandelt mooie routes in Friesland

Zeilgebied: het IJsselmeer 
De schipper kent alle mooie plekken in de omgeving en gaat met jou en je reisgenoten aan de slag om er een prachtige midweek van te maken. Op het IJsselmeer zie je vogels en de kusten van Friesland en Noord-Holland. Overal op het water zie je vogels, voel je de rust en kun je andere schepen spotten.

Geniet van een heerlijke midweek zeilen met afwisselend actie en rust!
De ondergaande zon op een prachtige voorjaarsavond kan het ultieme vakantiegevoel creëren. Soms moet er veel gemanoevreerd worden en soms is het smooth sailing. Hoe dan ook: als je de hele dag  gewandeld hebt of op het water bent geweest, is het altijd fijn om in de haven te vertoeven. 's Avonds lekker ontspannen met een boek, gezellig met je reisgenoten napraten of juist nog even een wandeling maken om de havenstad of het eiland te verkennen. 

Meer info

Hutindeling

Bij het boeken kun je kiezen uit een privé hut of bed in een gedeelde hut. De beschikbaarheid is afhankelijk van de scheepsindeling en reeds gedane boekingen.

Wil je een bed in een gedeelde hut boeken? Wij delen mannen en vrouwen altijd in aparte hutten in.

Bereikbaarheid

 • Met het openbaar vervoer
  De haven van Enkhuizen ligt direct naast het treinstation. Dat betekent dat je binnen een paar honderd meter bij het schip bent. Voor informatie over het openbaar vervoer kun je ns.nl of 9292.nl raadplegen (contact opnemen met OV reisinformatie Nederland kan ook via telefoonnummer 0900-9292 € 0,90/min.)
 • Met de auto
  Indien je met de auto reist zijn er in Enkhuizen verschillende parkeermogelijkheden om de auto achter te laten. 
Parkeerlocaties

Facebook

Bekijk het laatste nieuws over de Nirwana op facebook 

Lees meer

Beschikbaarheid & prijzen

Hut Prijs
Bed in een gedeelde hut
m/v gescheiden
vanaf € 645,- Reserveren
1-persoonshut
hut voor alleengebruik
vanaf € 995,- Reserveren
2-persoonshut
hut voor 2 personen
vanaf € 1.350,- Reserveren
3-persoonshut
3-persoonshut
vanaf € 1.850,- Reserveren