Op een zeilboot naar Pampus

Pampus - Op een zeilboot naar Pampus

Pampus is een kunstmatig eiland. De oorspronkelijke functie als fort is al lang komen te vervallen en het gehele eiland is nu een museum waar verhalen over 400 jaar geschiedenis verteld worden.

Zeil met Holland Sail naar deze bijzondere plek. Bezoek de foto-expositie over Pampus, doe (met de kinderen) een blacklight speurtocht of neem deel aan een rondleiding met gids. Het is mogelijk om hier overdag aan te leggen met een zeilschip. ‘s Nachts kan voor anker worden gegaan in de luwte van het eiland.

Wist u dat?

'Voor Pampus liggen' is een Nederlandse uitdrukking voor 'uitgeteld zijn' of 'er lui bij liggen'. Deze uitdrukking vindt zijn oorsprong in de tijd dat VOC-schepen op de plek waar later het forteiland gebouwd is, bij eb moesten wachten omdat ze Amsterdam niet binnen konden varen. Ze lagen dus letterlijk 'voor Pampus' totdat ze met vloed de stad in konden zeilen.

Bekijk de beschikbaarheid van onze zeiltochten en ons aanbod Bruine vloot schepen te huur. Ontdek ook het varen naar de andere Waddeneilanden of neem contact met ons op als u nog vragen heeft.

Boekingskantoor voor platbodemschepen

Holland Sail is een coöperatie van scheepseigenaren met een eigen boekingskantoor! Wij verhuren onze traditionele zeilschepen die op het Wad, IJsselmeer en de Friese meren varen.

De vloot van Holland Sail bestaat uit een 30-tal traditionele zeilschepen zoals authentieke tjalken en imposante klippers. Holland Sail is in het voorjaar van 2009 van start gegaan met als doel onze gasten een onvergetelijke tijd te bezorgen aan boord van de schepen. Het kantoor van Holland Sail is gevestigd in Enkhuizen en ons motto luidt: eens gezeild, altijd zeeman!

Holland Sail is HISWA-lid
Zeker en vertrouwd uw zeilreis boeken

9,6
Klanttevredenheid 2249 ervaringen
  • Actieve zeiltochten
  • Tevreden klanten geven ons een 9,6/10
  • Weekendkorting voor kinderen tot 12 jaar
  • Zeilen met ervaren schippers
Holland Sail logo