De unieke Marker Wadden

Marker Wadden - De unieke Marker Wadden

In het Markermeer wordt een kunstmatige archipel van vijf eilanden aangelegd onder de naam Marker Wadden. Dit project moet de biodiversiteit in het Markermeer verbeteren en het aantrekkelijk maken voor vis, vogels en vegetatie. Maar ook zeilers trekt dit aan, want de Marker Wadden worden een stuk recreatie in de natuur dat alleen per boot te bereiken is.

Dit project moet de biodiversiteit in het Markermeer verbeteren en het aantrekkelijk maken voor vis, vogels en vegetatie. Maar ook zeilers trekt dit aan, want de Marker Wadden worden een stuk recreatie in de natuur dat alleen per boot te bereiken is.

Het nieuwste stukje Nederland

Marker Wadden is met recht het nieuwste stukje Nederland! Dit natuurgebied is aangelegd tussen 2016 en 2021. Het grootste eiland is als enige toegankelijk voor publiek, met o.a. een natuurhaven, een netwerk van wandelpaden en een informatie centrum. Het doel is om een natuur- en recreatiegebied te creëren met een totale oppervlakte van 10.000 hectare, waaronder Marker wadden, Oostvaardersplassen en Lepelaarsplassen, die samen het nieuwe Nationaal Park Nieuw Land vormen dat in 2018 is opgericht. Een bijzondere stop tijdens een dag- of meerdaagse zeiltocht over het Markermeer!

Ontdek ook het varen naar de Waddeneilanden, bekijk ons aanbod van traditionele zeilschepen te huur, controleer de beschikbaarheid van zeiltochten of neem contact met ons op wanneer u nog vragen heeft.

Boekingskantoor voor platbodemschepen

Holland Sail is een coöperatie van scheepseigenaren met een eigen boekingskantoor! Wij verhuren onze traditionele zeilschepen die op het Wad, IJsselmeer en de Friese meren varen.

De vloot van Holland Sail bestaat uit een 30-tal traditionele zeilschepen zoals authentieke tjalken en imposante klippers. Holland Sail is in het voorjaar van 2009 van start gegaan met als doel onze gasten een onvergetelijke tijd te bezorgen aan boord van de schepen. Het kantoor van Holland Sail is gevestigd in Enkhuizen en ons motto luidt: eens gezeild, altijd zeeman!

Holland Sail is HISWA-lid
Zeker en vertrouwd uw zeilreis boeken

9,6
Klanttevredenheid 2182 ervaringen
  • Actieve zeiltochten
  • Tevreden klanten geven ons een 9,6/10
  • Weekendkorting voor kinderen tot 12 jaar
  • Zeilen met ervaren schippers
Holland Sail logo