Friese havenstad Makkum

Makkum - Friese havenstad Makkum

Makkum is een Friese havenstad aan het IJsselmeer, iets ten zuiden van de Afsluitdijk.

Het dorp is eigenlijk een samenvoeging van de handelsplaats Statum en het kleinere boerendorp Makkum, die beide zijn gegroeid en versmolten tot één plaats – die vroeger de bijnaam “Poort naar de Zuiderzee” had.

De sluizen van Makkum

De sluizen van Makkum waren voor de scheepvaart van levensbelang. Daardoor werd het ook een handelscentrum voor steen, tegels, hout, olie, papier, maar ook voor scheepswerven en kalkovens.

De groei van het rijke Makkum zette helaas niet door: de haven werd onbereikbaar vanaf de Zuiderzee, waarmee de economisch-strategische ligging teniet gedaan werd. Het historische centrum met statige koopmanshuizen is echter overgebleven en ook de scheepsbouw en aardewerkfabrieken zijn er nog. NIet onbelangrijk is dat de haven vandaag de dag weer goed bereikbaar is!

Ontdek meer historische havenstadjes, bekijk ons aanbod van traditionele zeilschepen te huur, controleer de beschikbaarheid van zeiltochten of neem contact met ons op wanneer u nog vragen heeft.

Boekingskantoor voor platbodemschepen

Holland Sail is een coöperatie van scheepseigenaren met een eigen boekingskantoor! Wij verhuren onze traditionele zeilschepen die op het Wad, IJsselmeer en de Friese meren varen.

De vloot van Holland Sail bestaat uit een 30-tal traditionele zeilschepen zoals authentieke tjalken en imposante klippers. Holland Sail is in het voorjaar van 2009 van start gegaan met als doel onze gasten een onvergetelijke tijd te bezorgen aan boord van de schepen. Het kantoor van Holland Sail is gevestigd in Enkhuizen en ons motto luidt: eens gezeild, altijd zeeman!

Holland Sail is HISWA-lid
Zeker en vertrouwd uw zeilreis boeken

9,6
Klanttevredenheid 2249 ervaringen
  • Actieve zeiltochten
  • Tevreden klanten geven ons een 9,6/10
  • Weekendkorting voor kinderen tot 12 jaar
  • Zeilen met ervaren schippers
Holland Sail logo