Zeilen naar Stavoren

Stavoren - Zeilen naar Stavoren

Ga zeilen naar Stavoren! De havenplaats Stavoren is een oude plaats die door de eeuwen heen vele versies van haar naam heeft gekend.

Het plaatsje is het toneel van één van de bekendere zuiderzeelegenden: het Vrouwtje van Stavoren. De hoofdrolspeelster uit deze legende is vereeuwigd in het iconische beeldhouwwerkje dat in de haven naast de brug over de voormalige Zuiderzee uitkijkt.

Zeilvakantie naar de Poort van Friesland

Stavoren ligt aan het IJsselmeer in de provincie Friesland, en wordt ook wel de ‘Poort van Friesland’ genoemd omdat men vanaf het IJsselmeer via Stavoren de Friese meren op kan varen.

De stad heeft een haven, een vuurtoren, meerdere gezellige café’s, enkele historische kerken en een hele rijke geschiedenis. Een mooie plek om aan te leggen tijdens een zeilvakantie door Nederland of om een dagtocht naar te maken als u een zeilschip met schipper huurt.

Wist u dat?

Er onder deskundigen geen overeenstemming is over de oorsprong van de naam Stavoren? Eén van de mogelijkheden is dat de plaatsnaam een eerbetoon is aan Thor – de Scandinavische god. Thor was namelijk ook wel bekend als Stavo. De mythe bestaat dat de stichter Friso een tempel voor Stavo op deze plek bouwde en zich daar vestigde, en dat de plaats daarom Stavoren heet.

Ontdek meer historische havenstadjes, bekijk ons aanbod van traditionele zeilschepen te huur, controleer de beschikbaarheid van zeiltochten of neem contact met ons op wanneer u nog vragen heeft.

Boekingskantoor voor platbodemschepen

Holland Sail is een coöperatie van scheepseigenaren met een eigen boekingskantoor! Wij verhuren onze traditionele zeilschepen die op het Wad, IJsselmeer en de Friese meren varen.

De vloot van Holland Sail bestaat uit een 30-tal traditionele zeilschepen zoals authentieke tjalken en imposante klippers. Holland Sail is in het voorjaar van 2009 van start gegaan met als doel onze gasten een onvergetelijke tijd te bezorgen aan boord van de schepen. Het kantoor van Holland Sail is gevestigd in Enkhuizen en ons motto luidt: eens gezeild, altijd zeeman!

Holland Sail is HISWA-lid
Zeker en vertrouwd uw zeilreis boeken

9,6
Klanttevredenheid 2249 ervaringen
  • Actieve zeiltochten
  • Tevreden klanten geven ons een 9,6/10
  • Weekendkorting voor kinderen tot 12 jaar
  • Zeilen met ervaren schippers
Holland Sail logo