8 dagen zwerven over de wadden met zeilschip Bontekoe vanuit Enkhuizen, Volgeboekt

vanaf € 713,00 Toon prijzen 0 plaatsen vrij

8 dagen zwerven over de wadden met zeilschip Bontekoe vanuit Enkhuizen, Volgeboekt

vanaf € 713,00 0 plaatsen vrij Toon prijzen

Geen zeilervaring nodig

Geen reserveringskosten

Afvaartgarantie

2023-07-28 21:00:00
2023-08-04 16:00:00
8 dagen zwerven over de wadden met zeilschip Bontekoe vanuit Enkhuizen, Volgeboekt
€ 713.00
8 dagen zwerven over de wadden met zeilschip Bontekoe vanuit Enkhuizen, Volgeboekt 8 dagen zwerven over de wadden met zeilschip Bontekoe vanuit Enkhuizen, Volgeboekt
Meezeilreis
Stationsplein 3
Enkhuizen

vrijdag 28 juli 2023 21:00 uur t/m vrijdag 4 augustus 2023 16:00 uur   Enkhuizen

Adem diep in, die frisse lucht van wad en zee. Focus op de horizon, zonder die stip, scan de hoge hemel. Voel een bries, zie de zeilen bollen, ruik de vrijheid. Soms ‘geen service’ op de mobiel, wel blije selfies met wapperende haren. Aardige mensen om je heen, een goede kok die voor je zorgt… nooit eerder hadden we daar zo’n behoefte aan. Het kielzog bruist, jij tintelt! Dit is de ‘ware koers’, zeggen zeilers.

Reisinformatie

Vaargebied IJsselmeer en Waddenzee
Afvaarthaven Enkhuizen
Zeilschip

Bontekoe

Inschepen

Vrijdag vanaf 21.00 uur (of zaterdag uiterlijk 10.00 uur)

Ontschepen

Vrijdag om 16:00

Activiteiten
 • zeilen hijsen
 • navigeren samen met de bemanning
 • actief meedoen met alle scheepsmanoeuvres
 • aan het roer staan
 • de omgeving verkennen
 • tijd voor jezelf
 • met andere gasten socialiseren
Doelgroep Geschikt voor alle leeftijden
Zeker meenemen Slipvaste schoenen, waterdichte kleding, zonnebrandcrème, je eigen badlaken

 

Prijs is inclusief

 • Accommodatie aan boord van een traditioneel zeilschip in de geboekte hut-categorie
 • Diensten van de bemanning 2 tot 3 personen
 • Havengelden, toeristenbelasting, brandstofkosten
 • Volpension (zie eten en drinken) 
 • Koffie, thee en kraanwater
 • Opgemaakte bedden
 • Handdoeken

Niet inbegrepen zijn

 • Activiteiten en excursies aan land
  • 's Avonds kom je aan in een haven, waar je natuurlijk van boord kunt om iets leuks te doen. 
 • Eventuele verzekeringen
  • Heb je nog geen reis- en annuleringsverzekering? Dan kun je deze ook tijdens het boeken afsluiten.
 • Dranken 
  • Frisdranken, bier/wijn en andere dranken zijn tegen betaling aan boord te verkrijgen 
Lees meer

Reisbeschrijving

Een zeilvakantie waarbij alles samenvalt

Deze 8-daagse reis aan boord van de Bontekoe loopt van vrijdagavond (optioneel zaterdagochtend 10.00) tot vrijdagmiddag. We organiseren dit jaar weer een week lang zeilen in de zomer, op het mooie wad, voor iedereen die maar mee wilt. Dit kan ook samen met een vriend(in), partner, of met je hele gezin!
Of het nu jouw eerste keer op een zeilschip is, maar ook als je al veel vaker gezeild hebt, op de Bontekoe zal je je zeker welkom voelen. Kom genieten van het zeilen, het wad, de eilanden, en leer elkaar kennen.

Vrijdagavond

Vanaf 21.00 word je door schippers Niels en Renée welkom aan boord geheten met een kop koffie of thee, ontmoet je de andere meezeilers en je wordt rondgeleid op het schip.

Zaterdag

Als je vrijdagavond al aan boord gekomen bent, dan geniet je eerst van je ontbijt, en ondertussen heet de schipper de gasten welkom die 's ochtend aan boord komen. De bemanning verteld eerst hoe het zeilen werkt, en rond 10:00 kunnen de trossen los! 

Overdag

Wat precies de route wordt staat niet vast vanwege weer, wind en getij. Maar er is alle tijd om meerdere eilanden aan te doen, en om droog te vallen. De bemanning heeft uitgebreide kennis van het gebied, en kan je van alles vertellen en laten zien.

Bij ons kun je zó meevaren, misschien samen met een vriend(in), (klein)kind, gezin of andere familie. Of het nu je eerste keer op een zeilschip is, of dat je al veel vaker gezeild hebt, op de Bontekoe is er altijd een passende plek. Kom genieten van het zeilen, het wad, het uitzicht en leer elkaar kennen.

’s Avonds

Terwijl je het schip helpt aanleggen is de kok alvast bezig met het avondeten. De meezeilers eten samen aan boord, maar daarna is er natuurlijk nog tijd over om de omgeving te verkennen. Je kunt even de stad in gaan, wandelen of een fiets huren. Of je blijft aan boord om gezellig met de andere meezeilers een spelletje te spelen, een rustig hoekje op te zoeken met een boek, of gewoon gezellig te kletsen. Maar.... misschien kunnen we wel een nacht doorbrengen achter het anker, midden op de Waddenzee!

Vrijdag...

... zeilen we terug naar de afvaarthaven en verlaat je omstreeks 16:00 het schip, maar met een heel ander gevoel dan je aan het begin van de week aan boord ging, met nieuwe herinneringen en hopelijk zelfs nieuwe vrienden. Waarschijnlijk heb je alvast zin in de volgende keer dat je komt meezeilen.

Zeilgebied

Tijdens deze reis vertrek je vanuit Enkhuizen. Bij een zeilreis ben je afhankelijk van het weer en de wind. De bestemming is de Waddenzee en de Waddeneilanden. Spannend, want er zijn heel veel mogelijkheden!

De schipper kent alle mooie plekken in de omgeving en gaat met jou en je reisgenoten aan de slag om er een prachtige week van te maken. Op het IJsselmeer zie je vogels en de kusten van Friesland en Noord-Holland. Op de Waddenzee is het zoeken naar zeehonden die in het water zwemmen of rustig liggen te zonnen op één van de vele zandbanken. Overal op het water zie je vogels, voel je de rust en kun je andere schepen spotten.

Geniet van een heerlijke week zeilen met afwisselend actie en rust!
De ondergaande zon op een prachtige zomeravond kan het ultieme vakantiegevoel creëren. Soms moet er veel gemanoeuvreerd worden en soms is het smooth sailing. Hoe dan ook: als je de hele dag op het water bent geweest, is het altijd fijn om in de haven aan te leggen. Na een dag stevig kruisen kun je het echte zeemansgevoel genieten en lekker ontspannen met een boek, gezellig met je reisgenoten napraten of juist nog even een wandeling maken om de havenstad of het eiland te verkennen. 

Meer info

Eten & drinken

Van zeilen en de buitenlucht krijg je gezonde trek. Dat weten onze scheepskoks als geen ander. Zij zorgen voor een stevig ontbijt, een smakelijke lunch, tussendoortjes en een uitgebreid diner.

 • Ontbijt
  Het ontbijt bestaat uit verschillende broodsoorten, broodjes, een eitje, vleeswaren, kaas, zoet beleg, koffie, thee en melk
 • Lunch
  De lunch is hetzelfde als het ontbijt, aangevuld met iets extra’s zoals een soepje of een salade. Aan boord is fruit aanwezig.
 • Tussendoor
  Thee en koffie geserveerd. Met koekje.
 • Avondeten
  ’s Avonds wordt een 2-gangendiner geserveerd.

Drinken

Er is de hele dag koffie en thee beschikbaar. Het water uit de kraan is hetzelfde als thuis dus prima drinkbaar. Overige dranken zoals wijn, bier, frisdrank en mineraalwater zijn tegen betaling aan boord verkrijgbaar. Die reken je aan het eind van de reis met de schipper af. Het is helaas niet toegestaan zelf eten en drinken mee te nemen. 

Dieetwensen

Als je specifieke dieetwensen hebt, meld dit dan tijdig bij je boeking. Er zal worden geprobeerd hier zoveel mogelijk rekening mee te houden. Ben je veganist dan bieden we je vegetarische maaltijden aan. Het is aan boord niet mogelijk volledig veganistisch te koken.

Meer info

Hutindeling

Bij het boeken kun je kiezen uit een privé hut of bed in een gedeelde hut. De beschikbaarheid is afhankelijk van de scheepsindeling en reeds gedane boekingen.

Wil je een bed in een gedeelde hut boeken? Wij delen mannen en vrouwen altijd in aparte hutten in.

Bereikbaarheid

 • Met het openbaar vervoer
  De haven van Enkhuizen ligt direct naast het treinstation. Dat betekent dat je binnen een paar honderd meter bij het schip bent. Voor informatie over het openbaar vervoer kun je ns.nl of 9292.nl raadplegen (contact opnemen met OV reisinformatie Nederland kan ook via telefoonnummer 0900-9292 € 0,90/min.)
 • Met de auto
  Indien je met de auto reist zijn er in Enkhuizen verschillende parkeermogelijkheden om de auto achter te laten. 
Parkeerlocaties

Facebook

Bekijk het laatste nieuws over de Bontekoe op facebook 

Lees meer

Beschikbaarheid & prijzen

Hut Prijs