5 Redenen om op schoolkamp te gaan met Holland Sail!

Op zoek naar een unieke schoolreis of werkweek voor 2023? Kom dan bij ons zeilen! Een tocht aan boord van één onze traditionele zeilschepen is een leuke en leerzame ervaring. Ontdek het IJsselmeer, Markermeer, de Waddeneilanden en de vele prachtige havensteden aan boord van één van de ruim 30 schepen in onze vloot. Om corona hoeft u zich geen zorgen te maken. We houden ons aan alle geldende richtlijnen. Wanneer het door wettelijke maatregelen niet mogelijk is om de reis uit te voeren, kunt u kosteloos annuleren of verplaatsen. Bij Holland Sail zorgen we voor kwaliteit, gemak en comfort. Ons motto luidt: eens gezeild, altijd zeeman! We delen graag vijf van de belangrijkste redenen, waarom een schoolkamp aan boord bij Holland Sail zo leuk is

1. Eén groot zeil avontuur voor de leerlingen

Een zeilreis is een enorm gevarieerd avontuur met voor ieder wat wils. Het verblijf aan boord is een perfecte combinatie van werken en leren, ontspanning en plezier. Nederland vanaf het water beleven is een unieke ervaring. Geen dag is hetzelfde. Er wordt gevaren van de ene gezellige haven naar een volgende bijzondere bestemming en onderweg is van alles te doen. Er kan een bezoek gebracht worden aan de Waddeneilanden, of de nieuwe Markerwadden. U hoeft nooit bang te zijn dat de leerlingen zich vervelen. Onderweg is er tijd en ruimte voor allerlei excursies en leuke activiteiten, maar uiteraard ook om lekker aan dek van de zon te genieten, bij te kletsen, spelletjes te doen of zeehonden te spotten. Ook een zeer bijzondere ervaring: droogvallen met een platbodemschip in het Waddengebied en  wandelen over de bodem van de zee! 

2. Scholieren leren samenwerken

Aan boord van een schip is van alles te leren. Allereerst worden de sociale en communicatieve vaardigheden van de scholieren bevorderd. Een verblijf aan boord vergt namelijk een hoop samenwerking! De scholieren hijsen samen de zeilen, dekken de tafel en wassen af. Ze helpen bij het bereiden van maaltijden en krijgen zo uitgebreid de kans om van elkaar te leren. Ook kunnen we indien gewenst zorgen voor een deskundige scheepskok die ervoor zorgt dat in de keuken alles soepel verloopt. Hij/zij stuurt de scholieren aan bij het bereiden van de maaltijden. De ervaren bemanning ondersteunt de scholieren uiteraard bij iedere zeilstap en deelt met enthousiasme haar kennis over zeilen, navigeren, natuur en meer. Na een zeilreis zitten de leerlingen bomvol nieuwe kennis.

3. Gemak: alle leerlingen op één schip

Een verblijf aan boord van een groot zeilschip betekent alles in één. Verblijf, vervoer, slaapplekken, sanitair, douches, een volledig ingerichte keuken, eetzaal en activiteitenruimte zijn allemaal op één plek. Zo'n schip is enorm veelzijdig. U kunt veel beleven en allerlei verschillende plekken zien, zonder veel gedoe en het in- en uitpakken van spullen. Wij helpen en adviseren u van begin tot einde bij het regelen van uw schoolkamp of werkweek. Zo kunnen we bijvoorbeeld busvervoer voor u organiseren, bieden we verzekeringen en catering aan. Kiest u niet voor een kok, maar wilt u niet zelf de boodschappen halen? Dan kunt u gebruikmaken van ons Smulpakket. U kiest een aantal gerechten uit. Wij zorgen ervoor dat de benodigde ingrediënten, inclusief eenvoudige, gezonde recepten, aan boord voor u klaar staan. U hoeft dus niet te sjouwen met boodschappentassen of winkelwagentjes!

4. Ervaren begeleiding van de schippers

Zowel de bemanning aan boord van de schepen als ons personeel aan de wal is enthousiast, vriendelijk en zeer ervaren. De schippers hebben veel kennis van hun schepen, de vaargebieden, wind en weer. Bovendien zijn ze ervaren gastheren en -vrouwen die hun kennis en passie graag delen. Het team op kantoor kent de ruim 30 schepen en schippers persoonlijk en kan u uitgebreid adviseren over welk schip het beste past bij uw groep en uw wensen. Ze weten als geen ander wat er allemaal komt kijken bij het organiseren van een reis voor een groot aantal personen en letten op alle details. Zo bent u vanaf het moment van uw eerste aanvraag tot het einde van uw reis in goede handen.

5. De schepen van Holland Sail voldoen aan hoge eisen

De kracht van Holland Sail ligt in onze expertise en passie, maar vooral ook in de hoge kwaliteit van onze vloot en onze dienstverlening. We stellen hoge eisen aan onze schepen, die door de schippers continu onderhouden worden en over alle benodigde certificaten beschikken. Zo zijn ze – ondanks hun leeftijd van dikwijls meer dan 100 jaar – piekfijn in orde. Ze zijn comfortabel, van alle moderne gemakken voorzien en vol karakteristieke uitstraling. U kunt dus met een gerust hart met Holland Sail in zee gaan.

Een zeil uitje bij Holland Sail is een unieke ervaring

een schoolkamp of werkweek aan boord van één van de schepen van Holland Sail is gegarandeerd een onvergetelijke ervaring. Enthousiast geworden? Neem contact met ons op en vraag een vrijblijvende offerte aan!

Leer het leven aan boord van een heus zeilschip kennen

Op schoolkamp op een zeilschip!

Wist je dat je een schoolkamp aan boord van een traditioneel zeilschip kunt beleven? https://www.hollandsail.nl/schoolreis-zeilen/schoolkamp-op-een-zeilboot