Gezellige havenstadjes

Rondom het IJsselmeer en Markermeer en de Waddenzee zijn verschillende havensteden te vinden. Dit zijn historische plaatsen die sterk beïnvloed werden door de cultuur van het varen, dat als hoofdvervoermiddel een dominante positie in het economisch verkeer had. Of er nu een Kamer van de VOC was, of dat de bevolking zich met lokale handel en visserij wist te bedruipen: vrijwel alle havenplaatsen rondom (of op) de voormalige Zuiderzee waren sterk afhankelijk van de scheepvaart voor hun economische positie. Deze historie geeft de havensteden nu vaak een karakteristieke uitstraling die automatisch zorgt voor een soort gezelligheid. 

Ontdek de havens tijdens een zeilvakantie

Het gevolg van de voormalige economische afhankelijkheid van het varen is dat de havens vaak het centrum van de stad vormen. Een bijkomend voordeel daarvan is dat het schip zich na het aanleggen direct in het hart van de activiteiten bevindt.

De havens zelf zijn tijdens het zeilseizoen al gezellig: er liggen meerdere schepen in de haven, en dus zijn er mensen die net als u na een dag op het water heerlijk nagenieten. Vaak hoeft u daarom ook niet ver te lopen om het eerste café aan de haven te vinden. Even een boodschap doen is ook zo gebeurd - in elk centrum zit wel een supermarkt!  Bekijk hieronder de verschillende traditionele havenstadjes om een indruk te krijgen waar u zoal heen kunt zeilen tijdens een zeilvakantie. 

Bezoek deze havensteden met een zeilschip

De steden hieronder zijn een greep uit de verschillende havenstadjes en havensteden waar onze schepen aanmeren. Na een dag zeilen is het fijn om aan te leggen in de haven en er even op uit te kunnen: een terrasje pakken, een museum bezoeken of even een fiets huren om de omgeving mee te verkennen. 

Onze schepen leggen vrijwel altijd 's nachts in een haven aan, of dat nu in één van de onderstaande havenstadjes is, of in de daarvoor bestemde havens op de Waddeneilanden

Wat Holland Sail voor u doet

De liefde voor het zeilen zit bij alle schippers en medewerkers van Holland Sail ingebakken. Dat willen we graag met u delen, zodat ook u die passie kunt ervaren.

De Holland Sail-schepen zijn traditionele zeilschepen en worden continu door de schippers onderhouden. Deze zeilschepen zijn dikwijls ouder dan 100 jaar. Met zo'n rijke geschiedenis voelt u de unieke identiteit van het schip tijdens uw zeilreis.

Holland Sail is HISWA-lid
Zeker en vertrouwd uw zeilreis boeken

9,6
Klanttevredenheid 1676 ervaringen
  • Actief zeilen
  • Persoonlijke service
  • Ervaren schippers
  • Klanten geven ons een 9.5 / 10
Holland Sail logo