Havenstad Enkhuizen

Enkhuizen - Havenstad Enkhuizen

Enkhuizen is de vertrekplaats van veel van de zeilschepen van Holland Sail. Deze historische havenstad ligt aan het IJsselmeer en het Markermeer en heeft een zeer rijke geschiedenis. Ook tijdens onze zeilreizen leggen we daarom graag aan in Enkhuizen om u te laten genieten van de historische bezienswaardigheden van deze gezellige stad.

Enkhuizen stamt uit de Middeleeuwen en was een dorp totdat het in 1356 stadsrechten kreeg. De Drommedaris - de zuidelijke toegangspoort uit 1540 verwelkomt u trots als u komt aanvaren. Tijdens een wandeltocht ontdekt u de vele bijzondere straatnamen die de stad rijk is. Volg de grachten die door de binnenstad lopen en bezoek de verschillende havens, de Pancraskerk, de Koepoort en het bijzondere stadhuis.

De verschillende havens van Enkhuizen

In Enkhuizen vindt u verschillende havens, die zowel vroeger als nu een grote rol spelen voor de stad:

  • Oude Haven
  • Oosterhaven
  • Buitenhaven
  • Compagnieshaven
  • Krabbershaven

Werkhavens van vroeger zijn inmiddels vooral toeristische havens geworden. De Krabbershaven, met de daaraan gelegen Gependam, is de thuishaven van veel van onze Holland Sail schepen.

Meer ontdekken in Enkhuizen

Voor de liefhebber van cultuur en geschiedenis is er veel te ontdekken in Enkhuizen. Om meer te weten te komen over de vroegere Zuiderzee en het leven vroeger, bezoekt u het beroemde Zuiderzeemuseum. In het Flessenscheepjes Museum vindt u scheepsmodellen in flessen. Ze nemen u mee op een reis door de geschiedenis van de scheepvaart. Wie weet ontdekt u wel één van de schepen van onze bruine vloot er tussen. Verder vindt u nog het Enkhuizer Almanakmuseum en het Heiligenbeeldenmuseum.

Na een mooie dag op het water of een bezoek aan de stad, komt u op een van de vele terrassen tot rust. Geniet van een drankje, een hapje en de gezelligheid om u heen voordat uw schipper weer koers zet naar de volgende bestemming!

Ontdek meer historische havenstadjes, bekijk ons aanbod van traditionele zeilschepen te huur, controleer de beschikbaarheid van zeiltochten of neem contact met ons op wanneer u nog vragen heeft.

Boekingskantoor voor platbodemschepen

Holland Sail is een coöperatie van scheepseigenaren met een eigen boekingskantoor! Wij verhuren onze traditionele zeilschepen die op het Wad, IJsselmeer en de Friese meren varen.

De vloot van Holland Sail bestaat uit een 30-tal traditionele zeilschepen zoals authentieke tjalken en imposante klippers. Holland Sail is in het voorjaar van 2009 van start gegaan met als doel onze gasten een onvergetelijke tijd te bezorgen aan boord van de schepen. Het kantoor van Holland Sail is gevestigd in Enkhuizen en ons motto luidt: eens gezeild, altijd zeeman!

Holland Sail is HISWA-lid
Zeker en vertrouwd uw zeilreis boeken

9,6
Klanttevredenheid 2249 ervaringen
  • Actieve zeiltochten
  • Tevreden klanten geven ons een 9,6/10
  • Weekendkorting voor kinderen tot 12 jaar
  • Zeilen met ervaren schippers
Holland Sail logo