Havenstad Enkhuizen

Enkhuizen - Havenstad Enkhuizen

Enkhuizen is de vertrekplaats van veel van onze zeilschepen en ligt aan het IJsselmeer en het Markermeer. Deze historische havenstad heeft een zeer rijke geschiedenis. Bezienswaardigheden in de stad zijn onder andere de iconische Drommedaris - de zuidelijke toegangspoort uit 1540 -, de havens en grachten die door de binnenstad lopen, de laatgotische Pancraskerk, de Koepoort en het stadhuis.

Het dorp 'Enkhuizen' stamt uit de middeleeuwen en kreeg in 1356 stadsrechten, deze historie proef je nog als je door de vele pittoreske straatjes loopt. Naast de charmante uitstraling heeft Enkhuizen ook een veelheid aan bijzondere straatnamen die u vanzelf ontdekt tijdens een wandeling door de stad - iets wat zeker aan te raden is!

De leukste attracties in en rond Enkhuizen

Enkhuizen - De leukste attracties in en rond Enkhuizen

Er is in Enkhuizen van alles te zien. Breng eens een bezoek aan het Flessenscheepjesmuseum, het beroemde Zuiderzeemuseum, het Enkhuizer Almanakmusem of het Heiligenbeeldenmuseum. 

In de binnenstad zijn veel gezellige café's, terrasjes en restaurants, maar je kunt ook een wandeling maken door het centrum of het Snouck van Loosenpark, vlakbij het monumentale stationsgebouw van Enkhuizen. Hiervandaan werden vroeger goederenwagons per stoomsschip naar Stavoren overgevaren om vanuit daar weer per spoor richting Leeuwarden te rijden. 

De verschillende havens van Enkhuizen

Een zeer belangrijk onderdeel voor Enkhuizen, vroeger én nu, zijn de verschillende havens:

De Oude Haven, de Oosterhaven, de Buitenhaven,de Compagnieshaven en zeker ook de Krabbershaven met de daaraan gelegen Gependam, waar veel Holland Sail-schepen tijdens het seizoen aangemeerd liggen. Ontdek de havens van Enkhuizen tijdens een zeilvakantie!

Ontdek meer historische havenstadjes, bekijk ons aanbod van traditionele zeilschepen te huur, controleer de beschikbaarheid van zeiltochten of neem contact met ons op wanneer u nog vragen heeft.

Boekingskantoor voor platbodemschepen

Holland Sail is een coöperatie van scheepseigenaren met een eigen boekingskantoor! Wij verhuren onze traditionele zeilschepen die op het Wad, IJsselmeer en de Friese meren varen.

De vloot van Holland Sail bestaat uit een 30-tal traditionele zeilschepen zoals authentieke tjalken en imposante klippers. Holland Sail is in het voorjaar van 2009 van start gegaan met als doel onze gasten een onvergetelijke tijd te bezorgen aan boord van de schepen. Het kantoor van Holland Sail is gevestigd in Enkhuizen en ons motto luidt: eens gezeild, altijd zeeman!

Holland Sail is HISWA-lid
Zeker en vertrouwd uw zeilreis boeken

9,6
Klanttevredenheid 2182 ervaringen
  • Actieve zeiltochten
  • Tevreden klanten geven ons een 9,6/10
  • Weekendkorting voor kinderen tot 12 jaar
  • Zeilen met ervaren schippers
Holland Sail logo