Urk voormalig eiland in de Zuiderzee

De havenstad Urk aan het IJsselmeer is een voormalig eiland in de Zuiderzee. De bevolking omarmt nog steeds de eilandcultuur – deels omdat de inpoldering van het eiland minder dan een eeuw geleden is. Het eiland leefde altijd van de visserij en in het dorp Urk is de visserij nog steeds een dominant onderdeel van de samenleving. Uiteraard zijn er nog steeds havens en kan men Urk met een zeilschip goed aandoen.

Urk een monumentale plaats die een bezoek waard is

Urk - Urk een monumentale plaats die een bezoek waard is

De oude dorpskern is een beschermd dorpsgezicht, waar meerdere kerken, een museum, de vuurtoren en uiteraard visrestaurants (maar ook andere restaurants) het aanzicht vormen. Tevens kan men het strand bezoeken en het vissersmonument bekijken. In de haven liggen ongetwijfeld een aantal botters, een type zeilschip dat veel op de Zuiderzee gebruikt werd en waar op Urk veel ontwikkelingen in zijn gemaakt.

Ontdek meer historische havenstadjes, bekijk ons aanbod van traditionele zeilschepen te huur, controleer de beschikbaarheid van zeiltochten of neem contact met ons op wanneer u nog vragen heeft.

Boekingskantoor voor platbodemschepen

Holland Sail is een coöperatie van scheepseigenaren met een eigen boekingskantoor! Wij verhuren onze traditionele zeilschepen die op het Wad, IJsselmeer en de Friese meren varen.

De vloot van Holland Sail bestaat uit een 30-tal traditionele zeilschepen zoals authentieke tjalken en imposante klippers. Holland Sail is in het voorjaar van 2009 van start gegaan met als doel onze gasten een onvergetelijke tijd te bezorgen aan boord van de schepen. Het kantoor van Holland Sail is gevestigd in Enkhuizen en ons motto luidt: eens gezeild, altijd zeeman!

Holland Sail is HISWA-lid
Zeker en vertrouwd uw zeilreis boeken

9,6
Klanttevredenheid 2177 ervaringen
  • Actieve zeiltochten
  • Tevreden klanten geven ons een 9,6/10
  • Weekendkorting voor kinderen tot 12 jaar
  • Zeilen met ervaren schippers
Holland Sail logo