Aanleggen in de haven van Medemblik

Medemblik - Aanleggen in de haven van Medemblik

De havenstad Medemblik is de oudste stad van West-Friesland. De stad ligt aan het IJsselmeer en staat bekend om de historische elementen: het prachtige kasteel Radboud, de historische binnenstad en meerdere musea.

De ontwikkeling van stoomtechniek ontdekt u in het Stoomgemaal en in Medemblik stopt ook de stoomtram die tussen Hoorn en Medemblik rijdt. Medemblik is één van de havensteden centraal gelegen aan het IJsselmeer en daarmee ook een belangrijk knooppunt, zo blijikt uit de historie van de scheepvaart op de Zuiderzee. Geen wonder dat dit havenstadje meer dan één haven heeft. Ontdek deze bijzondere plek tijdens een zeilvakantie, bedrijfsuitje of dagtocht op een authentiek zeilschip.

Ontdek Medemblik tijdens een zeilvakantie!

Na aankomst met een zeilschip in Medemblik kunt u een zonnig terrasje opzoeken in de oude haven en genieten van de sfeer in dit gezellige stadje. Maak een wandeling door het historische centrum en bezoek de verschillende bezienswaardigheden. 

Het Bakkerijmuseum is het bekendste museum in Medemblik. Hier leert u alles over het bakkersleven van vroeger tot nu. Vooral voor kinderen is dit museum echt een aanrader. Ook proeven van de baksels is hier mogelijk. 

Liefhebbers van bier kunnen zich vermaken in de Stadsbrouwrij Radboud. Het eigen bier van Medemblik wordt hier gebrouwen en kan hier geproefd worden. 

Medemblik is een heerlijke stop tijdens een zeilvakantie in Nederland. Ontdek deze leuke stad aan het IJsselmeer en geniet!

Ontdek meer historische havenstadjes, bekijk ons aanbod van traditionele zeilschepen te huur, controleer de beschikbaarheid van zeiltochten of neem contact met ons op wanneer u nog vragen heeft.

Boekingskantoor voor platbodemschepen

Holland Sail is een coöperatie van scheepseigenaren met een eigen boekingskantoor! Wij verhuren onze traditionele zeilschepen die op het Wad, IJsselmeer en de Friese meren varen.

De vloot van Holland Sail bestaat uit een 30-tal traditionele zeilschepen zoals authentieke tjalken en imposante klippers. Holland Sail is in het voorjaar van 2009 van start gegaan met als doel onze gasten een onvergetelijke tijd te bezorgen aan boord van de schepen. Het kantoor van Holland Sail is gevestigd in Enkhuizen en ons motto luidt: eens gezeild, altijd zeeman!

Holland Sail is HISWA-lid
Zeker en vertrouwd uw zeilreis boeken

9,6
Klanttevredenheid 2195 ervaringen
  • Actieve zeiltochten
  • Tevreden klanten geven ons een 9,6/10
  • Weekendkorting voor kinderen tot 12 jaar
  • Zeilen met ervaren schippers
Holland Sail logo