Zeilen naar Hoorn: Een Duik in het Maritieme Verleden van Nederland

Hoorn - Zeilen naar Hoorn: Een Duik in het Maritieme Verleden van Nederland

Aan de glinsterende oevers van het Markermeer, genesteld in het hart van Noord-Holland, ligt Hoorn, een juweel van de regio West-Friesland. Deze havenstad, die zijn wortels heeft in een rijke en diepgaande geschiedenis, roept beelden op van avonturiers en zeelui van weleer. Historici dateren de stad terug tot het jaar 1200, hoewel oude legenden suggereren dat haar verhaal veel eerder begon.

van de meest florerende havens aan de Zuiderzee, een testament van haar strategische ligging en maritieme belang. Maar om de ware essentie van Hoorn te begrijpen, is er niets beters dan het zelf te ervaren. Laat je meevoeren door de wind tijdens een zeilvakantie aan boord van een historisch zeilschip van Holland Sail en ontdek de geheimen die deze stad voor je in petto heeft. Hoorn, met haar verhalen van moed, avontuur en ontdekking, wacht op jou.

Boekingskantoor voor platbodemschepen

Holland Sail is een coöperatie van scheepseigenaren met een eigen boekingskantoor! Wij verhuren onze traditionele zeilschepen die op het Wad, IJsselmeer en de Friese meren varen.

De vloot van Holland Sail bestaat uit een 30-tal traditionele zeilschepen zoals authentieke tjalken en imposante klippers. Holland Sail is in het voorjaar van 2009 van start gegaan met als doel onze gasten een onvergetelijke tijd te bezorgen aan boord van de schepen. Het kantoor van Holland Sail is gevestigd in Enkhuizen en ons motto luidt: eens gezeild, altijd zeeman!

Holland Sail is HISWA-lid
Zeker en vertrouwd uw zeilreis boeken

9,6
Klanttevredenheid 2249 ervaringen
  • Actieve zeiltochten
  • Tevreden klanten geven ons een 9,6/10
  • Weekendkorting voor kinderen tot 12 jaar
  • Zeilen met ervaren schippers
Holland Sail logo