Volendam beroemdste vissersdorp van Nederland

Volendam - Volendam beroemdste vissersdorp van Nederland

Volendam is een iconisch havendorp waar de bevolking een hechte band heeft met elkaar, met de historie en de specifieke cultuur van het dorp.

Doordat tradities hier zo sterk in leven zijn gebleven, heeft het dorp een grote aantrekkingskracht op toeristen, die van over de hele wereld het dorp bezoeken.

De bekendste klederdracht van Holland

De haven van Volendam ligt direct aan de Dijk, waar ook de meeste activiteit is. Beroemd is Volendam onder andere om haar klederdracht. Het is ook voor bezoekers mogelijk om zich in die klederdracht te laten fotograferen.

Volendam heeft vele cafés en restaurants waar het 's avonds erg gezellig kan zijn. Vanaf hier heb je uitzicht op de haven en het schiereiland Marken. In Volendam hoor je veel muziek van nationaal en internationaal bekende artiesten die uit het dorp komen.

Ontdek meer historische havenstadjes, bekijk ons aanbod van traditionele zeilschepen te huur, controleer de beschikbaarheid van zeiltochten of neem contact met ons op wanneer u nog vragen heeft.

Boekingskantoor voor platbodemschepen

Holland Sail is een coöperatie van scheepseigenaren met een eigen boekingskantoor! Wij verhuren onze traditionele zeilschepen die op het Wad, IJsselmeer en de Friese meren varen.

De vloot van Holland Sail bestaat uit een 30-tal traditionele zeilschepen zoals authentieke tjalken en imposante klippers. Holland Sail is in het voorjaar van 2009 van start gegaan met als doel onze gasten een onvergetelijke tijd te bezorgen aan boord van de schepen. Het kantoor van Holland Sail is gevestigd in Enkhuizen en ons motto luidt: eens gezeild, altijd zeeman!

Holland Sail is HISWA-lid
Zeker en vertrouwd uw zeilreis boeken

9,6
Klanttevredenheid 2249 ervaringen
  • Actieve zeiltochten
  • Tevreden klanten geven ons een 9,6/10
  • Weekendkorting voor kinderen tot 12 jaar
  • Zeilen met ervaren schippers
Holland Sail logo