Naar Ameland met Holland Sail

Ameland - Naar Ameland met Holland Sail

De grazende schapen op de dijk en de karakteristieke huisjes langs de kade geven u op Ameland het gevoel alsof u een compleet andere wereld in stapt.

In het dorp Nes kunt u genieten van een wandeling door de smalle straatjes, langs verschillende winkeltjes en historische panden. De gezellige cafés en restaurants laten u onderweg graag proeven van lokale specialiteiten! Ook de jaarlijks terugkerende festivals, zoals het bruisende MadNes Festival en de culturele Kunstmaand-Ameland zijn bij velen bekend. Het hele jaar door valt er op Ameland van alles te beleven. In de verschillende musea, molens en de gietijzeren vuurtoren uit 1880 is van alles te zien en te beleven. Elk van de vier dorpjes op Ameland heeft zijn eigen gezellige pleintjes met regelmatig braderieën, waardoor het altijd gezellig en bruisend is op dit waddeneiland. Geen wonder dat ook dat Ameland een geliefd eiland voor schoolkampen is.

Ameland, het friese Waddeneiland ontdekken

Ameland - Ameland, het friese Waddeneiland ontdekken

De beste manier om dit eiland te ontdekken is fietsend. Omdat het eiland niet heel groot is, fietst u in een paar uur van de ene naar de andere kant. De mix van groen, kilometers strand, duinen, heide en de zee is zeker de moeite waard om te ontdekken op dit eiland. In de duingebieden zijn verschillende plantensoorten en diverse dieren te vinden, zoals konijnen, hazen en vogelsoorten. Vooral in het oostelijke deel van het eiland komen uitgestrekte heidevelden voor die bloeien in de zomermaanden en waar veel insecten en kleine zoogdieren voorkomen.

Bekijk meer Waddeneilanden ontdek ons aanbod uitstekend onderhouden, traditionele zeilschepen te huur, controleer de beschikbaarheid van zeiltochten of neem contact met ons op wanneer u nog vragen heeft.

Boekingskantoor voor platbodemschepen

Holland Sail is een coöperatie van scheepseigenaren met een eigen boekingskantoor! Wij verhuren onze traditionele zeilschepen die op het Wad, IJsselmeer en de Friese meren varen.

De vloot van Holland Sail bestaat uit een 30-tal traditionele zeilschepen zoals authentieke tjalken en imposante klippers. Holland Sail is in het voorjaar van 2009 van start gegaan met als doel onze gasten een onvergetelijke tijd te bezorgen aan boord van de schepen. Het kantoor van Holland Sail is gevestigd in Enkhuizen en ons motto luidt: eens gezeild, altijd zeeman!

Holland Sail is HISWA-lid
Zeker en vertrouwd uw zeilreis boeken

9,6
Klanttevredenheid 2249 ervaringen
  • Actieve zeiltochten
  • Tevreden klanten geven ons een 9,6/10
  • Weekendkorting voor kinderen tot 12 jaar
  • Zeilen met ervaren schippers
Holland Sail logo