Ontdek waddeneiland Ameland

Ameland - Ontdek waddeneiland Ameland

Bij aankomst in de kleine haven van Nes op Ameland, word je meteen ondergedompeld in de gezellige sfeer van het eiland.

De grazende schapen op de dijk en de karakteristieke huisjes langs de kade geven je het gevoel alsof je een andere wereld betreedt. Vanuit de haven loop je zo het pittoreske dorpje Nes in, waar je kunt genieten van een ontspannen wandeling door de smalle straatjes. In het dorp vind je diverse winkeltjes, gezellige cafés en restaurants waar je kunt genieten van lokale specialiteiten.

De leukste dingen om te doen op Ameland

Ameland - De leukste dingen om te doen op Ameland

Het hele jaar door valt er op Ameland van alles te beleven. Het eiland biedt een verscheidenheid aan activiteiten voor alle leeftijden en interesses. Bezoekers kunnen genieten van verschillende musea en molens, en de gietijzeren vuurtoren uit 1880 beklimmen voor een spectaculair uitzicht. Maar wat het echt speciaal maakt, zijn de jaarlijks terugkerende festivals, zoals het bruisende MadNes Festival en de culturele Kunstmaand-Ameland. Elk van de vier dorpjes op Ameland heeft zijn eigen gezellige pleintjes met regelmatige braderieën, waardoor er altijd wel iets te ontdekken valt.

Ontdek meer Waddeneilanden, bekijk ons aanbod van traditionele zeilschepen te huur, controleer de beschikbaarheid van zeiltochten of neem contact met ons op wanneer u nog vragen heeft.

Boekingskantoor voor platbodemschepen

Holland Sail is een coöperatie van scheepseigenaren met een eigen boekingskantoor! Wij verhuren onze traditionele zeilschepen die op het Wad, IJsselmeer en de Friese meren varen.

De vloot van Holland Sail bestaat uit een 30-tal traditionele zeilschepen zoals authentieke tjalken en imposante klippers. Holland Sail is in het voorjaar van 2009 van start gegaan met als doel onze gasten een onvergetelijke tijd te bezorgen aan boord van de schepen. Het kantoor van Holland Sail is gevestigd in Enkhuizen en ons motto luidt: eens gezeild, altijd zeeman!

Holland Sail is HISWA-lid
Zeker en vertrouwd uw zeilreis boeken

9,6
Klanttevredenheid 2137 ervaringen
  • Actieve zeiltochten
  • Tevreden klanten geven ons een 9,6/10
  • Weekendkorting voor kinderen tot 12 jaar
  • Zeilen met ervaren schippers
Holland Sail logo