Texel is het meest westelijk gelegen Waddeneiland in Nederland. Het hoort bij de provincie Noord-Holland en er komen jaarlijks ruim 700.000 toeristen. De meeste bezoekers van het eiland komen vaker terug, en 61% van de bezoekers van Texel zou dit eiland aanraden aan hun vrienden en kennissen.

De haven van Oudeschild is meestal goed te bereiken met een zeilschip vanuit zowel Harlingen als Enkhuizen. Het eiland zelf heeft een divers landschap met polders, zandstranden, duinen, grasland, heide, bos en kwelders. Er worden onder andere bloemen geteeld en schapen gehouden – de Tesselaar is zelfs een speciaal schapenras.

Men kan er vogelspotten, wandelen, fietsen en natuurlijk heerlijk een terrasje pakken of één van de musea bezoeken, zoals bijvoorbeeld het Cultuurhistorisch Museum, Museum Kaap Skil, Ecomare of de Oudheidkamer in Den Burg.

De andere eilanden

Wat Holland Sail voor u doet

De liefde voor het zeilen zit bij alle schippers en medewerkers van Holland Sail ingebakken. Dat willen we graag met u delen, zodat ook u die passie kunt ervaren.

De Holland Sail-schepen zijn traditionele zeilschepen en worden continu door de schippers onderhouden. Deze zeilschepen zijn dikwijls ouder dan 100 jaar. Met zo'n rijke geschiedenis voelt u de unieke identiteit van het schip tijdens uw zeilreis.

Holland Sail is HISWA-lid
Zeker en vertrouwd uw zeilreis boeken

9,6
Klanttevredenheid 1237 ervaringen
  • Actief zeilen
  • Persoonlijke service
  • Ervaren schippers
  • Klanten geven ons een 9.5 / 10