Texel is het meest westelijk en gelijk ook het grootste  Waddeneiland van Nederland. Het behoort tot de Provincie Noord Holland.
De haven van Oudeschild is een echte vissershaven en met onze schepen zowel vanuit Harlingen als Enkhuizen goed te bereiken. Op het eiland kun je verschillende plaatsen bezoeken zoals: Den Burg, Den Hoorn, Oudeschild, De Koog, Oosterend, De Waal en De Cocksdorp.

Texel heeft qua natuur alles te bieden; polders, brede zandstranden, duinen, graslanden en ook heide, bos en kwelders. Rond Den Hoorn in het zuiden bloeien in mei grote bollenvelden. Nationaal Park Duinen van Texel beheert diverse natuurgebieden zoals: De Duinen tussen Den Hoorn en De Koog, De Dennen, De Slufter en De Muy. Texel is vooral beroemd om zijn schapen, ze hebben zelfs hun eigen ras: de Texelaar.

Op Texel kun je erg goed vogelspotten, wandelen, fietsen en natuurlijk heerlijk een terrasje pakken. Bezoek eens één van de musea, zoals bijvoorbeeld Museum Kaap Skil,  Zeehonden opvang Ecomare of de Oudheidkamer in Den Burg. Of  stap aan boord van de viskotter TX 10 en leer alles over garnalen vissen op de waddenzee. 

De andere eilanden