Verken Texel - Het Grootste Nederlandse Waddeneiland

Texel - Verken Texel - Het Grootste Nederlandse Waddeneiland

Texel is het grootste en meest westelijke Waddeneiland van Nederland en behoort tot de provincie Noord-Holland.

Het eiland heeft een diverse en interessante sfeer, waarin de haven van Oudeschild een prominente rol speelt als een authentieke vissershaven. Bij het binnenvaren van de haven is de bedrijvigheid al voelbaar, met gezellige drukte op de kant en vissersschepen die aan- en afmeren. Texel is goed bereikbaar met onze schepen, zowel vanuit Harlingen als Enkhuizen, wat het eiland tot een aantrekkelijke bestemming maakt voor bezoekers.

Ontdek de Natuur en Schapen van Texel - Een Beroemd Eiland

Texel - Ontdek de Natuur en Schapen van Texel - Een Beroemd Eiland

Texel staat wereldwijd bekend om zijn adembenemende natuur en iconische schapen. Het eiland biedt een unieke verscheidenheid aan natuurlijke landschappen, variërend van uitgestrekte polders en brede zandstranden tot indrukwekkende duinen, graslanden, heidevelden, bossen en kwelders. In het zuidelijke gebied rond Den Hoorn sieren grote bollenvelden het landschap in bloei tijdens de maand mei. Nationaal Park Duinen van Texel beheert met zorg diverse natuurgebieden, waaronder De Duinen tussen Den Hoorn en De Koog, De Dennen, De Slufter en De Muy. Maar bovenal staat Texel bekend om zijn geliefde schapen, waarvan het eiland zelfs zijn eigen ras heeft: de Texelaar.

Topactiviteiten op Texel - De Leukste Dingen om te Doen!

Op Texel kunnen vogelspotters hun hart ophalen in een ware oase van vogelrijkdom. Maar niet alleen vogelliefhebbers worden hier verwend; ook wandelaars en fietsers vinden hun paradijs op dit grootste Nederlandse Waddeneiland, en dat op slechts een korte afstand van de randstad! Bezoek de boeiende musea zoals Museum Kaap Skil en de Oudheidkamer in Den Burg, waar de rijke geschiedenis van Texel tot leven komt. Ontdek alles over zeehonden en andere Waddenzee-dieren bij de zeehondenopvang Ecomare, een educatieve ervaring voor jong en oud. Of waag je aan boord van de viskotter TX 10en beleef het avontuur van garnalen vissen op de Waddenzee, samen met echte vissers! Texel biedt een veelzijdige en onvergetelijke ervaring voor natuur- en cultuurliefhebbers, binnen handbereik van de bruisende randstad

Ontdek meer Waddeneilanden, bekijk ons aanbod van traditionele zeilschepen te huur, controleer de beschikbaarheid van zeiltochten of neem contact met ons op wanneer u nog vragen heeft.

Boekingskantoor voor platbodemschepen

Holland Sail is een coöperatie van scheepseigenaren met een eigen boekingskantoor! Wij verhuren onze traditionele zeilschepen die op het Wad, IJsselmeer en de Friese meren varen.

De vloot van Holland Sail bestaat uit een 30-tal traditionele zeilschepen zoals authentieke tjalken en imposante klippers. Holland Sail is in het voorjaar van 2009 van start gegaan met als doel onze gasten een onvergetelijke tijd te bezorgen aan boord van de schepen. Het kantoor van Holland Sail is gevestigd in Enkhuizen en ons motto luidt: eens gezeild, altijd zeeman!

Holland Sail is HISWA-lid
Zeker en vertrouwd uw zeilreis boeken

9,6
Klanttevredenheid 2182 ervaringen
  • Actieve zeiltochten
  • Tevreden klanten geven ons een 9,6/10
  • Weekendkorting voor kinderen tot 12 jaar
  • Zeilen met ervaren schippers
Holland Sail logo