Texel het grootste Nederlandse Waddeneiland

Texel is het meest westelijk en gelijk ook het grootste Waddeneiland van Nederland en behoort tot de Provincie Noord-Holland.
De haven van Oudeschild is een echte vissershaven, dat merk je al bij het binnenvaren. De gezellige drukte op de kant en de vissersschepen die aan en afmeren. Met onze schepen is Texel goed bereikbaar zowel vanuit Harlingen als Enkhuizen. Bezoek ook een van de andere dorpjes op Texel, ze zijn allemaal een bezoekje waard! De dorpen van Texel zijn: Den Burg, Den Hoorn, Oudeschild, De Koog, Oosterend, De Waal en De Cocksdorp.

Texel beroemd om zijn natuur en schapen

Texel heeft qua natuur alles te bieden; polders, brede zandstranden, duinen, graslanden en ook heide, bos en kwelders. Rond Den Hoorn in het zuiden bloeien in mei grote bollenvelden. Nationaal Park Duinen van Texel beheert diverse natuurgebieden zoals: De Duinen tussen Den Hoorn en De Koog, De Dennen, De Slufter en De Muy. Texel is vooral beroemd om zijn schapen, ze hebben zelfs hun eigen ras: de Texelaar.

De leukste dingen om te doen op Texel

Op Texel kun je als vogelspotter je hart ophalen! Uiteraard is dit ook een paradijs voor wandelaars en fietsers en dat op relatief korte afstand van de randstad! Bezoek een van de musea, zoals bijvoorbeeld Museum Kaap Skil, of de Oudheidkamer in Den Burg. Leer alles over zeehonden en andere dieren in de Waddenzee bij zeehondenopvang Ecomare of stap aan boord van de viskotter TX 10 en ga met echte vissers mee  garnalen vissen op de waddenzee!

De andere eilanden