Bezienswaardigheden Schiermonnikoog

Schiermonnikoog - Bezienswaardigheden Schiermonnikoog

Afhankelijk van de wind, de getijden en de beschikbare tijd, varen we graag naar dit mooie waddeneiland.. Een Waddeneiland dat zich uitstekend leent om tot rust te komen en heeft alles in huis om naast het ontsnappen aan de drukte van alledag ook vertier te bieden. Met de goed onderhouden wandel- en fietspaden is het eiland uitstekend wandelend of fietsend te ontdekken. Geen fiets mee? Op verschillende plekken kunt u voor fietshuur terecht.

Schiermonnikoog is het meest oostelijke Nederlandse waddeneiland en het is in zijn geheel een Nationaal Park. Als we een dagje aanleggen in de haven dan is er voldoende te zien en te beleven. We hebben een paar tips voor u op een rij gezet:

 • Met meer dan 300 vogelsoorten die af- en aanvliegen, is dit waddeneiland een paradijs voor vogelliefhebbers. Dus vergeet niet uw verrekijker in te pakken!
 • Op Schiermonnikoog vindt u veel zeldzame planten, waardoor het een unieke plek is voor natuurliefhebbers. Het westen van het eiland is goed begaanbaar via wandel- en fietspaden. Voor een echte ongerepte natuurbeleving is het oosten van het eiland een aanrader. Hier kunt u off-track wandelen en ruige en ongerepte natuur ontdekken die u nergens anders zult vinden.
 • Bezoek de historische vuurtorens uit 1853, waarvan er één nog steeds in functie is. Geniet van het prachtige uitzicht vanaf de top!
 • In het dorpscentrum heeft u de kans om de kaak van een blauwe vinvis te bewonderen. Er is een tentoonstelling die u meer zal leren over de baleinwalvissen.
 • Tijdens een rit in een echte huifkar maakt u een tocht over het eiland. De paarden brengen u langs vele bezienswaardigheden op het eiland.
 • Zelf een avontuurlijke rit maken over het eiland kan ook tijdens een rit op een paard. Er zijn verschillende maneges en stallen op het eiland die paardrijtochten aanbieden, van korte tochten tot dagtochten.
 • Op Schiermonnikoog zijn ook tal van spannende activiteiten te ondernemen, zoals strandzeilen en boogschieten Laat je adrenaline stromen terwijl je deze uitdagende activiteiten beoefent op het prachtige strand van het eiland.

Bekijk meer Waddeneilanden ontdek ons aanbod uitstekend onderhouden, traditionele zeilschepen te huur, controleer de beschikbaarheid van zeiltochten of neem contact met ons op wanneer u nog vragen heeft.

Boekingskantoor voor platbodemschepen

Holland Sail is een coöperatie van scheepseigenaren met een eigen boekingskantoor! Wij verhuren onze traditionele zeilschepen die op het Wad, IJsselmeer en de Friese meren varen.

De vloot van Holland Sail bestaat uit een 30-tal traditionele zeilschepen zoals authentieke tjalken en imposante klippers. Holland Sail is in het voorjaar van 2009 van start gegaan met als doel onze gasten een onvergetelijke tijd te bezorgen aan boord van de schepen. Het kantoor van Holland Sail is gevestigd in Enkhuizen en ons motto luidt: eens gezeild, altijd zeeman!

Holland Sail is HISWA-lid
Zeker en vertrouwd uw zeilreis boeken

9,6
Klanttevredenheid 2249 ervaringen
 • Actieve zeiltochten
 • Tevreden klanten geven ons een 9,6/10
 • Weekendkorting voor kinderen tot 12 jaar
 • Zeilen met ervaren schippers
Holland Sail logo