Weldadige Rust op Schiermonnikoog - Een Natuurlijk Paradijs voor Ontspanning

Schiermonnikoog - Weldadige Rust op Schiermonnikoog - Een Natuurlijk Paradijs voor Ontspanning

Schiermonnikoog staat bekend om zijn weldadige rust en serene schoonheid. Dit autovrije eiland is een oase van kalmte en is in zijn geheel een Nationaal Park.

Hier kunnen bezoekers ontsnappen aan de drukte van het dagelijks leven en zich onderdompelen in de prachtige natuurlijke omgeving. Het eiland is een ware paradijs voor vogelliefhebbers, met meer dan 300 vogelsoorten die af- en aanvliegen. Het is een waar genot om de verschillende vogels te observeren in hun natuurlijke habitat.

Daarnaast is Schiermonnikoog ook de thuisbasis van een grote variëteit aan zeldzame planten, waardoor het een unieke plek is voor natuurliefhebbers. Het westen van het eiland is goed begaanbaar dankzij goed onderhouden wandel- en fietspaden. Hier kunnen bezoekers rustig wandelen of fietsen en genieten van het weidse landschap. Echter, voor de avontuurlijke zielen die op zoek zijn naar een meer ongerepte natuurervaring, is het oosten van het eiland een ideale plek. Hier kun je off-track wandelen en jezelf verliezen in de ruige en ongerepte natuur die je nergens anders zult vinden.

De Leukste activiteiten op Schiermonnikoog - Ontdek het eilandplezier!

Schiermonnikoog - De Leukste activiteiten op Schiermonnikoog - Ontdek het eilandplezier!

Schiermonnikoog biedt een scala aan leuke activiteiten die zowel natuurliefhebbers als avonturiers zullen bekoren. Het eiland staat garant voor een onvergetelijke tijd, gevuld met unieke ervaringen en adembenemende bezienswaardigheden.

  • De vuurtorens uit 1853: Breng een bezoek aan de historische vuurtorens uit 1853, waarvan er één nog steeds in functie is en een essentiële rol speelt in de maritieme geschiedenis van het eiland. Geniet van het prachtige uitzicht vanaf de top en laat je betoveren door de charme van deze eeuwenoude bouwwerken.
  • Blauwe Vinvis Onderkaak: Mis niet de kans om de iconische onderkaak van een Blauwe Vinvis te bewonderen, die een prominente plek inneemt in het dorpscentrum. Deze indrukwekkende tentoonstelling is een eerbetoon aan de majestueuze zeebewoners en biedt een unieke kans om meer te leren over deze magnifieke wezens.
  • Huifkartocht: Stap aan boord van een idyllische huifkar en laat jezelf meevoeren op een ontspannende en pittoreske tocht over het eiland. Laat de paarden je leiden door de prachtige natuurlijke omgeving en geniet van het rustgevende ritme van de kar.
  • Fietsen en Paardrijden: Verken het eiland op je eigen tempo met een elektrische fiets of maak een avontuurlijke rit te paard. Ontdek de uitgestrekte landschappen en geniet van de vrijheid van het buitenleven.
  • Strandzeilen en boogschieten: Voor de avontuurlijke zielen zijn er op Schiermonnikoog tal van spannende activiteiten te ondernemen, zoals strandzeilen en boogschieten. Laat je adrenaline stromen terwijl je deze uitdagende activiteiten beoefent op het prachtige strand van het eiland.

Ontdek meer Waddeneilanden, bekijk ons aanbod van traditionele zeilschepen te huur, controleer de beschikbaarheid van zeiltochten of neem contact met ons op wanneer u nog vragen heeft.

Boekingskantoor voor platbodemschepen

Holland Sail is een coöperatie van scheepseigenaren met een eigen boekingskantoor! Wij verhuren onze traditionele zeilschepen die op het Wad, IJsselmeer en de Friese meren varen.

De vloot van Holland Sail bestaat uit een 30-tal traditionele zeilschepen zoals authentieke tjalken en imposante klippers. Holland Sail is in het voorjaar van 2009 van start gegaan met als doel onze gasten een onvergetelijke tijd te bezorgen aan boord van de schepen. Het kantoor van Holland Sail is gevestigd in Enkhuizen en ons motto luidt: eens gezeild, altijd zeeman!

Holland Sail is HISWA-lid
Zeker en vertrouwd uw zeilreis boeken

9,6
Klanttevredenheid 2182 ervaringen
  • Actieve zeiltochten
  • Tevreden klanten geven ons een 9,6/10
  • Weekendkorting voor kinderen tot 12 jaar
  • Zeilen met ervaren schippers
Holland Sail logo