Op Schiermonnikoog komen mensen voor de rust. Het autovrije eiland is in zijn geheel een Nationaal Park, waar meer dan 300 vogelsoorten af- en aanvliegen en waar een hele variëteit aan zeldzame vegetatie groeit. Het westen van het eiland is goed begaanbaar door wandel- en fietspaden, maar verder naar het oosten kunt je off-track wandelen en genieten van de ruwe natuur zoals je die nergens anders vinden kunt.

Op het eiland kun je verder de vuurtorens uit 1853 bekijken, waarvan er één nog in functie is, de onderkaak van een Blauwe Vinvis die zo iconisch is voor het dorpscentrum, een tocht met een huifkar maken, fietsen huren, paardrijden, strandzeilen, boogschieten en vele andere activiteiten ondernemen.

De overige eilanden

Wat Holland Sail voor u doet

De liefde voor het zeilen zit bij alle schippers en medewerkers van Holland Sail ingebakken. Dat willen we graag met u delen, zodat ook u die passie kunt ervaren.

De Holland Sail-schepen zijn traditionele zeilschepen en worden continu door de schippers onderhouden. Deze zeilschepen zijn dikwijls ouder dan 100 jaar. Met zo'n rijke geschiedenis voelt u de unieke identiteit van het schip tijdens uw zeilreis.

Holland Sail is HISWA-lid
Zeker en vertrouwd uw zeilreis boeken

9,6
Klanttevredenheid 1622 ervaringen
  • Actief zeilen
  • Persoonlijke service
  • Ervaren schippers
  • Klanten geven ons een 9.5 / 10
Holland Sail logo